Print

Gestoomde witte asperges met kruidendressing en ei

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Voor wie geen genoegen kan krijgen van het witte goud,  heb ik hier een overheerlijk recept voor gestoomde witte asperges met kruidendressing! Serveer met stukjes ei voor een complete maaltijd.

  • Yield: 2-3 personen 1x
  • Category: bijgerecht
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale
  • 500 gram witte asperges,
  • 2 eieren,
  • 1 bakje platte peterselie of koriander (net wat jij lekker vindt)
  • 1 eetlepel kappertjes,
  • 1 theelepel mosterd,
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie

Extra:

  • kookpan met stoominzet,
  • staafmixer of keukenmachine,
  • dunschiller.

Instructions

  1. Schil de asperge rondom (niet het kopje!) en snijd de houtachtige onderkant er af. Snijd de asperges door de helft en stoom deze gaar in 10 minuten gaar een stoompan, of pannetje met stoom inzet.
  2. Kook ondertussen ook de eieren in 8 minuten hard. Laat ze daarna even schrikken onder koud stromend water en pel ze. Prak de eieren tot kruim met een vork.
  3. Doe de peterselie (of koriander), kappertje, mosterd en olijfolie in een kom en pureer met de staafmixer tot een kruidendressing. Uiteraard kan dit ook in de keukenmachine. Breng vervolgens op smaak met peper en zout, en roer de helft van de eieren hier doorheen.
  4. Serveer de gestoomde witte asperges met kruidendressing en bestrooi vervolgens met de rest van het ei.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Tip: Je kunt de asperges natuurlijk ook gewoon koken ipv stomen, houd er alleen rekening mee dat je asperge dan heel ‘nattig’ is en daar moet je wel van houden.