• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bijgerechten / Geroosterde Romanesco met tahin en granaatappel

Geroosterde Romanesco met tahin en granaatappel

27 mei 2024 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Bloemkool is een typisch Hollandse groente, maar ken je ook als zijn groene en puntige zusje Romanesco? Onder andere in de Italiaanse keuken is men weg van de ‘torentjesbloemkool’ maar ik besloot om er een door Ottolenghi geïnspireerde versie van geroosterde romanesco met tahin van te maken. Een heerlijk vegetarisch bijgerecht om van te smullen!

Geroosterde Romanesco met tahin maken

Net als bloemkool kun je romanesco simpelweg koken in ruim water, stomen, of grillen in de oven of barbecue. Door deze knapperige geroosterde romanesco te serveren met een romige tahin saus met knoflook en citroen ontstaat een heel fijn huwelijk die je doet denken aan de Levantijnse keuken zoals bij Ottolenghi. Het gerecht is simpel maar erg smaakvol en een fijn bijgerecht, zeker als je hem nog even aftopt met granaatappelpitjes voor de kleur, smaakcontrast en extra vitamientjes! Vind je deze combinatie hemels? Dan moet je zeer zeker ook Nanda’s geroosterde spruitjessalade met tahindressing uitproberen!

Recept geroosterde romanesco met tahin en granaatappel © bettyskitchen.nl

Nog meer Levantijnse gerechten om van te smullen!

Duik in de smaakvolle wereld van chefkoks zoals Yotam Ottolenghi en proef de rijke smaken uit o.a. de Libanese keuken, de Joodse keuken en meer.

  • Latkes -(zoete) aardappel pannenkoekjes
  • Loubye Bzeit – snijbonen stoofpot
  • Baba Ganoush – geroosterde aubergine dip
  • Kip met za’atar en citroen
  • Kool met gemberroom
  • Sabich – pita met aubergine, ei en hummus

Print

Recept: Geroosterde Romanesco met tahin en granaatappel

Recept geroosterde romanesco met tahin en granaatappel © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Romanesco is het puntige groene zusje van bloemkool. Maak er een lekker recept van dat zo uit de keuken van Ottolenghi kan komen. Deze in de oven geroosterde romanesco met tahin saus en granaatappel is een vegetarisch bijgerecht om van te smullen

  • Author: Betina Oostveen

Ingredients

Scale
  • 1 romanesco bloemkool
  • ½ tl gemalen komijn
  • ½ tl paprikapoeder
  • 2 eetlepels tahin
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • ½ citroen, uitgeperst
  • 3 eetlepels water
  • 50 gram granaatappelpitjes
  • olijfolie
  • zout & peper

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius (180 hetelucht). Vet een kleine ovenschaal in met olijfolie.
  2. Spoel de Romanesco af onder de kraan, verwijder de steel en snijd in roosjes. Eventuele grote roosjes kun je ook halveren of in parten snijden. Stukken van een beetje gelijkmatige grootte zijn namelijk ook gelijktijdig gaar.
  3. Verspreid de romanesco in de ovenschaal. Druppel hier een beetje olijfolie over heen, bestrooi met komijn en paprikapoeder en breng op smaak met zout en peper.  
  4. Schuif de schaal in het midden van de oven en bak de romanesco in 25-30 minuten gaar en licht gebruind.
  5. Ondertussen maak je de tahinsaus: roer hiervoor de tahin goed los met het water, de uitgeperste knoflook en 2 eetlepels citroensap (van een ½ uitgeperste citroen). Breng op smaak met zout en peper.
  6. Lepel de tahinsaus over de geroosterde romanesco en bestrooi met granaatappelpitjes. Serveer warm of koud.

Eet smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Recept geroosterde romanesco met tahin en granaatappel © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit recept voor geroosterde romanesco met tahin en granaatappel wilt maken.

Category: Bijgerechten Tags: bijgerecht, bloemkool, citroen, Glutenvrij, granaatappel, knoflook, komijn, Levantijnse keuken, Ottolenghi, paprikapoeder, Romanesco, tahin, vegan, vegetarisch

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « (Dirty) Chai Latte
Volgend bericht: Zelf Bananabread maken »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

pasta datterini met burrata © bettyskitchen.nl

Pasta ‘Datterini’ met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee