Print

Recept: Geroosterde Romanesco met tahin en granaatappel

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Romanesco is het puntige groene zusje van bloemkool. Maak er een lekker recept van dat zo uit de keuken van Ottolenghi kan komen. Deze in de oven geroosterde romanesco met tahin saus en granaatappel is een vegetarisch bijgerecht om van te smullen

Ingredients

Scale
  • 1 romanesco bloemkool
  • ½ tl gemalen komijn
  • ½ tl paprikapoeder
  • 2 eetlepels tahin
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • ½ citroen, uitgeperst
  • 3 eetlepels water
  • 50 gram granaatappelpitjes
  • olijfolie
  • zout & peper

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius (180 hetelucht). Vet een kleine ovenschaal in met olijfolie.
  2. Spoel de Romanesco af onder de kraan, verwijder de steel en snijd in roosjes. Eventuele grote roosjes kun je ook halveren of in parten snijden. Stukken van een beetje gelijkmatige grootte zijn namelijk ook gelijktijdig gaar.
  3. Verspreid de romanesco in de ovenschaal. Druppel hier een beetje olijfolie over heen, bestrooi met komijn en paprikapoeder en breng op smaak met zout en peper.  
  4. Schuif de schaal in het midden van de oven en bak de romanesco in 25-30 minuten gaar en licht gebruind.
  5. Ondertussen maak je de tahinsaus: roer hiervoor de tahin goed los met het water, de uitgeperste knoflook en 2 eetlepels citroensap (van een ½ uitgeperste citroen). Breng op smaak met zout en peper.
  6. Lepel de tahinsaus over de geroosterde romanesco en bestrooi met granaatappelpitjes. Serveer warm of koud.

Eet smakelijk!