• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bijgerechten / Gepofte (zoete) aardappel maken

Gepofte (zoete) aardappel maken

18 november 2020 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Op deze website vind je heel veel recepten met aardappels en zoete aardappels. Wij Nederlanders staan immers bekend als ‘aardappeleters’, dus we krijgen er blijkbaar geen genoegen van! Met onderstaand recept kun je dan ook zelf gepofte (zoete) aardappels in de oven klaar maken! Dat wordt smullen!

Grote (zoete) Aardappels poffen in de oven

Je kunt dit recept maken met zowel een grote, beetje kruimige aardappel. Gebruik in dat geval het liefste de aardappelsoorten Bintje, Sante of Maritiema, beter bekend als pofaardappels. Maar je kunt voor dit recept dus ook een grote zoete aardappel poffen in de oven! Simpelweg inwikkelen in alumiumfolie en laat de oven het werk doen. Je kunt je aardappels vooraf extra smaak meegeven door ze in te smeren met olie en kruiden, of leg een klontje boter en een geplette knoflook in de verpakking. Alles kan en mag natuurlijk. Maar het lekkerste vind ik om de gepofte (zoete) aardappel na het bakken te serveren met bijvoorbeeld roomkaas of kruidenkaas of zelfs kruidenboter bovenop. Die smelt dan lekker een beetje door de aardappel en maakt het geheel heerlijk romig. Enne, normaliter eet ik de schil niet op. Het kan wel, maar ik schraap hem liever uit.

recept gepofte zoete aardappel maken © bettyskitchen.nl
recept gepofte zoete aardappel maken © bettyskitchen.nl
recept gepofte zoete aardappel maken © bettyskitchen.nl

Nog meer recepten met gepofte (zoete) aardappel

En als je hierna eenmaal weet hoe je zelf gepofte zoete aardappel uit de oven kunt maken, heb ik een aantal verrukkelijke recepten voor je in petto! Onze Nanda ging bijvoorbeeld aan de slag met deze Gepofte zoete aardappel met boerenkool en feta, maar ook een gepofte aardappel met huttekase en avocado! Vis en aardappels zijn ook een van mijn favoriete combinaties, dus probeer ook eens mijn gepofte aardappel met asperges & zalm! Of combineer met Mexicaanse smaakmakers en maak deze Tex Mex style gepofte zoete aardappel met guacamole! En wist je dat een gepofte zoete aardappel ook een fantastisch ontbijt maakt? Lekker met ei, kaas en spek! Check hier nog veel meer lekkere recepten met zoete aardappels. Enjoy!


Print

Recept: Gepofte (zoete) aardappel maken

recept gepofte zoete aardappel maken © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Wij Nederlanders staan niet voor niets bekend als ‘aardappeleters’. Met dit recept kun je dan ook zelf gepofte (zoete) aardappels in de oven klaar maken! Gebruik een grote, beetje kruimige aardappel en pof deze in aluminium folie gaar in de oven. Serveer met bijvoorbeeld een lepel creme fraiche of kruidenboter.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 45 – 60 min.
  • Total Time: 1 uur en 5 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: bijgerecht
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 4 grote ronde kruimige (zoete) aardappels
  • olijfolie
  • peper & zout
  • optioneel: (verse) kruiden naar wens
  • 4 grote stukken aluminium folie

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius (200 hete lucht).
  2. Boen de aardappels schoon onder stromend water. Prik ze met een vork rondom in .. of  snijd ze kruislings in, niet door (!) en plaats elke aardappel op een stuk folie, met het ‘kruis’ naar boven.
  3. Besprenkel elke aardappel met 1 -2 theelepels olie en breng op smaak met peper en zout. Eventuele kruiden kan ook. Wrijf met je handen de aardappel rondom in (ook in het kruis). Vouw daarna het folie langs de aardappel omhoog, knijp en vouw de aardappel nauw sluitend dicht met de folie.
  4. Plaats de pakketjes op een bakplaat en pof de aardappels in het midden van de oven gedurende 50 – 70 minuten. Zoete aardappels zijn vaak rond 50 minuten al klaar.
  5. Vouw voorzichtig de folie open aan de bovenkant. Je kunt de aardappels in het folie serveren of verplaats naar een serveer bord. Een ‘ingekruisde’ aardappel kun je een vork bovenop iets prakken en daar een flinke eetlepel creme fraiche, roomkaas of kruidenboter op leggen. Serveer direct!

Eet smakelijk, Groetjes, Betty

Notes

Uiteraard kun je ook gepofte aardappel op de barbecue maken! De voorbereiding is natuurlijk hetzelfde. De garingstijd is afhankelijk van de barbecue. Bij een temperatuur tussen 160 – 200 graden laat ik de aardappels meestal een uurtje liggen. 

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept gepofte zoete aardappel maken © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je zelf een gepofte (zoete) aardappel wilt gaan maken!

Category: Bijgerechten Tags: aardappels, basis recept, Crème fraîche, kruidenboter, roomkaas, rozemarijn, tijm, vegetarisch, zoete aardappel

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « 7x Kinder Kookboeken tips voor de feestdagen
Volgend bericht: Op een grote paddenstoel rood met witte stippen »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee