• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bijgerechten / Gepofte aardappel met avocado en cottage cheese

Gepofte aardappel met avocado en cottage cheese

6 juli 2017 Door Nanda Appelman 1 Reactie

Jump to Recipe

Hoe vrolijk kleurig ziet deze gepofte aardappel met avocado en cottage cheese eruit! Zet deze op tafel en je bent klaar. Mocht je willen kunnen je er nog een stukje vlees naast serveren, hoewel dit gerecht zo al voldoende voedingsstoffen bevat.

Gepofte aardappel uit de oven

Ik ben gek op de unieke smaak van gepofte aardappel en je kunt de vezelrijke schil ook goed eten zo. Let er wel op dat je enkel aardappels gaat poffen, waarvan de schil geen uitlopers, groene of rotte plekken heeft. Dit bevat namelijk een hoge concentratie solanine en dat kan in het ergste geval giftig zijn. Gepofte aardappels kun je lekker vullen met gekruide boter, crème fraîche of een yoghurt-knoflooksausje. Maar dus ook op deze manier met nootjes, kaas en groenten. Dan ben je meteen klaar.

Gepofte aardappel met avocado en cottage cheese

Aardappels poffen op 3 manieren

Je kunt de aardappels op 3 manieren poffen: in de magnetron, in de oven en zelfs op de barbecue. In alle gevallen borstel je de schil eerst schoon met water en prik met een vork rondom gaatjes in de aardappel. Bij bereiding in de magnetron verwarm je ze ongeveer 10 minuten op vol vermogen, halverwege de bereidingstijd draai je ze om. Laat de aardappels nog een paar minuten nagaren buiten de magnetron voordat je ze gaat vullen.

Als je de aardappels wilt poffen in de oven of op de barbecue, dan heb je iets langer de tijd nodig. Bestrijk de aardappels dan met wat olijfolie, pak ze in in een stuk aluminiumfolie en pof ze in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius in zo’n 60 minuten gaar. Op de BBQ kun je dit ook aanhouden, maar als je daar hogere temperaturen gebruikt, kun je de baktijd ook wat inkorten. Zet de gepofte aardappel dan wel op índirect vuur op de barbecue.


Print

Recept: Gepofte aardappel met avocado en cottage cheese

Gepofte aardappel met avocado en cottage cheese
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 2 porties 1x
  • Category: Hoofdgerecht met vlees
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 middelgrote tot grote aardappels
  • 1 avocado
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosui
  • Een handje rucola
  • 1 bol mozzarella
  • 150 gram cottage cheese
  • 200 gram (biologische) spekreepjes
  • 1 tl. gedroogde rozemarijn
  • 100 gram pompoenpitten
  • Evt. snuf zout en peper
  • 1 el. olijfolie

Instructions

  1. Pof de aardappel naar je eigen voorkeur of mogelijkheden in de oven of magnetron zoals hierboven beschreven. Prik in beide gevallen na de bereiding met een satéprikker in de aardappel om te kijken of de aardappel goed zacht is van binnen. 
  2. Verwarm de olijfolie in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spekreepjes uit en voeg in de laatste minuut de rozemarijn en uitgeperste teentje knoflook toe. 
  3. Schil ondertussen de avocado en schep het vruchtvlees eruit. Prak de avocado met een vork en meng in een kom met de cottage cheese. Voeg naar smaak een snuf zout en peper toe. 
  4. Snij de mozzarella alvast in blokjes en de bosui in dunne ringen. 
  5. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Schud regelmatig zodat de nootjes niet aanbranden. 
  6. Zodra de gepofte aardappels klaar zijn snij je ze zo in dat je ze kunt vullen. Verdeel de rucola over de borden en leg de aardappel hierop. Schep vervolgens het avocado-cottage cheese mengsel erin. Verdeel de mozzarella, spekreepjes, bosui en pompoenpitten eroverheen. Eindig met wat verse peper.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Gepofte aardappel met avocado en cottage cheese

Category: Bijgerechten, Vlees Recepten Tags: aardappels, avocado, BBQ Recepten, bosuien, hoofdgerechten, huttekase, magere spekreepjes, Nanda Appelman, Nederlandse keuken, pompoenpitten, rucola, vlees

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Fotodagboek Juni 2017
Volgend bericht: Rabarber Frambozen Crumble potjes »

Lees Interacties

Reacties

  1. Merel

    6 juli 2017 om 2:42 pm

    Hmmm yum yum yum! Gepofte aardappelen is echt één van mijn favoriete gerechten voor een makkelijke maaltijd, lekker ook met cottage cheese. Thanks voor de tip! Liefs, Merel

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee