• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bijgerechten / Gebakken Polenta driehoekjes

Gebakken Polenta driehoekjes

16 augustus 2022 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Op zoek naar een glutenvrij bijgerecht voor bijvoorbeeld stoofvlees of barbecue? Deze vegetarische gebakken polenta driehoekjes met kaas zijn een geweldige aanvulling voor je maaltijd. In Italie kun je deze polenta driehoekjes zelfs als snack verorberen dus ga ze zeker eens een keertje maken.

Wat zijn polenta driehoekjes?

Misschien heb je al wel eens van polenta gehoord, maar het is een pap gemaakt van maisgries. Daardoor heeft het ook een mooie gele kleur en het is een koolhydraatbron vergelijkbaar met pasta, aardappels, rijst etc. In landen waar veel mais wordt geproduceerd wordt dan ook regelmatig polenta op tafel gezet. Hetzij in een smeuïge hartige pap vorm, zoals bij dit recept voor polenta met asperges en kikkererwten. Maar je kunt polenta ook laten opstijven en in vierkantjes of driehoekjes snijden, zoals ik dus bij deze gebakken polenta driehoekjes met kaas deed.

 recept voor gebakken polenta driehoekjes met kaas bijgerecht of snack borrelhapje met maisgries
recept voor gebakken polenta driehoekjes met kaas bijgerecht of snack borrelhapje met maisgries
recept voor gebakken polenta driehoekjes met kaas bijgerecht of snack borrelhapje met maisgries

Waar eet je gebakken Polenta driehoekjes bij?

In Amerika krijg je dikwijls cornbread of polenta bij barbecue gerechten. Het gestoofd vlees komt vaak met lekker veel sappen en het is zo lekker om dit met maisbrood op te deppen en te verorberen! Maar in Italie is men bijvoorbeeld ook dol op gebakken polenta en serveert deze dan bijvoorbeeld met geroosterde tomaten! Buiten het feit dat je dit dus als lekkere snack, borrelhapje of voorgerechtt kunt serveren, zijn deze gebakken polenta driehoekjes dus ook perfect als bijgerecht voor de BBQ of voor bij stoofvlees.


Print

Recept: Gebakken Polenta driehoekjes met kaas

recept voor gebakken polenta driehoekjes met kaas bijgerecht of snack borrelhapje met maisgries
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min. + Koelen
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 1 uur en 20 minuten
  • Yield: 4 –6 personen 1x
  • Category: bijgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 250 gram polenta
  • 1,2 liter (kippen)bouillon
  • 50 gram roomboter
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 1 tl tijm
  • 1 tl rozemarijn, fijngehakt
  • 75 gram geraspte kaas
  • peper & zout
  • plantaardige olie, voor invetten

Extra:

  • Ovenschaal (30x 20 cm)
  • huishoudfolie
  • bakpapier

Instructions

  1. Bekleed een rechthoekige ovenschaal met huishoudfolie en vet deze vervolgens in met een klein beetje olie. De folie zorgt ervoor dat de polenta straks beter uit de vorm komt.
  2. Stop de polenta, tijm en rozemarijn, roomboter en bouillon in de pan en breng zachtjes aan de kook. Laat 5 – 10 minuten op en zacht vuur indikken en roer voortdurend.
  3. Zet daarna het vuur uit, breng de polenta op smaak met peper en zout en roer de gehakte peterselie er door heen.
  4. Stort de polenta in uit de ovenschaal, strijk glad en laat volledig afkoelen. Dit duurt zeker een uur.
  5. Verwarm de grill van de oven even voor. Snijd de afgekoelde polenta in vierkantjes en vervolgens  driehoekjes en verspreid over een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrooi de polenta driehoekjes met de kaas. Plaats een paar minuten onder de grill tot de kaas mooi goudbruin bakt. Serveer direct.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept voor gebakken polenta driehoekjes met kaas bijgerecht of snack borrelhapje met maisgries
recept voor gebakken polenta driehoekjes met kaas bijgerecht of snack borrelhapje met maisgries

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze gebakken polenta driehoekjes met kaas.

Category: Bijgerechten, Borrelhapjes en Snacks Tags: Amerikaanse keuken, Balkan keuken, BBQ Recepten, bijgerecht, boter, Glutenvrij, griesmeel, Kaas, mais, maiskoek, maismeel, Mexicaanse keuken, Paas Recepten, peterselie, polenta, rozemarijn, tijm, vegetarisch

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « INDONESIE Weekmenu
Volgend bericht: Zoetzuur van gemengde groenten (Atjar tjampoer) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee