• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Flammkuchen met ui, champignons en spekjes

Flammkuchen met ui, champignons en spekjes

20 mei 2019 Door Nanda Appelman Reageer

Deze flammkuchen met ui, champignons, verse spinazie en spekjes is heel makkelijk om te maken én onwijs lekker. Al zeg ik het zelf 😉 Maar ik heb dit gerecht ook al meerdere keren aan gasten geserveerd en die waren er net zo over te spreken als ik. Dus hoog tijd om hier een recept van te plaatsen op Betty’s Kitchen!

Flammkuchen als vegetarische avondmaaltijd

Ben je wel eens op een kerstmarkt geweest in Duitsland? Daar is vaak wel een kraampje met flammkuchen te vinden en precies daar is mijn liefde voor de flammkuchen enkele jaren geleden ontstaan… Net wat lichter dan een Italiaanse pizza en de flammkuchen bodem is zo lekker knapperig. Tegenwoordig kom je de flammkuchen ook volop tegen tijdens foodfestival en is het heerlijk borrelfood om te delen. Maar ook voor deze meatless monday is het een prima vegetarische avondmaaltijd om te delen.

recept flammkuchen met ui en champignons vegetarisch © bettyskitchen

Flammkuchendeeg

Sinds kort heb ik vers flammkuchendeeg ontdekt in de supermarkt en daar kun je echt alle kanten mee op. Het deeg is dun en wordt krokant gebakken in de (steen)oven. Als basis smeer je het deeg in met romige creme fraiche en beleg met ui, spekjes en meer (als je wilt). Vandaag dus een vegetarische flammkuchen met ui, champignons en vegetarische spekreepjes. Je vindt vers flammkuchendeeg in het versschap bij de blikjes croissantdeeg en bladerdeegrollen. Maar, als je er de tijd voor hebt, kun je ook aan de slag met zelf deeg voor flammkuchen maken! Wat bloem, gist en water heeft vrijwel iedereen wel in huis namelijk.

PS. Vond je dit flammkuchen gerecht een succes? Eerder maakten we deze pizzarol met bietjes, hazelnoten en geitenkaas en deze plaattaart met asperges, tomaat en ricotta. Ik denk dat je die dan ook wel lekker vindt!


Print

Recept: Flammkuchen met ui, champignons en spekjes

recept flammkuchen met ui en champignons vegetarisch © bettyskitchen
Print Recipe

Deze flammkuchen met ui, champignons, verse spinazie en spekjes is heel makkelijk om te maken én onwijs lekker. Al zeg ik het zelf 😉 Maar ik heb dit gerecht ook al meerdere keren aan gasten geserveerd en die waren er net zo over te spreken als ik. 

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Pizza Recepten
  • Cuisine: Duitse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 portie flammkuchen deeg (of kant en klaar rol 260 gram uit de winkel)
  • 125 gram crème fraîche
  • 125 gram vegetarische spekreepjes
  • 100 gram (kastanje)champignons
  • 3 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram verse spinazie
  • 2 el. pijnboompitten
  • 1 tl. gedroogde tijm (of 3 takjes verse)
  • 1 tl. gedroogde rozemarijn (of 2 takjes verse)
  • Peper en zout

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Zet het ovenrooster alvast klaar. Rol het flammkuchendeeg uit op een stuk bakpapier en leg op het rooster.
  2. Verdeel de crème fraîche met de bolle kant van een lepel over het deeg. Snij de rode uien in dunne halve ringen, de champignons in plakjes, de knoflook heel fijn en snij ook de verse spinazie wat fijn. 
  3. Vervolgens verdeel je de ui, champignons, vegetarische spekreepjes, spinazie, knoflook en pijnboompitten over de met crème fraîche bestrijkte bodem van de flammkuchen. Strooi de tijm en rozemarijn eroverheen en wat peper en zout naar eigen smaak.
  4. Plaats de flammkuchen voor 15 minuten in het midden van de oven. Hou tijdens de oventijd even in de gaten of de flammkuchen niet aanbrandt. 
  5. Klaar om te serveren! Laat de flammkuchen met ui en champignons kort afkoelen zodra je hem uit de oven haalt en eet lekker uit het vuistje. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Notes

Flammkuchen is een typisch Duits gerecht van dunne krokante deegbodem met creme fraiche, ui en spekjes. Deze vegetarische variant bevat nog lekker wat extra groenten en maakt een heerlijke avondmaaltijd om te delen.

Keywords: deeg, pizza, flammkuchen, creme fraiche, spekjes, vegetarisch, champignons, uien,

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept flammkuchen met ui en champignons vegetarisch © bettyskitchen

Category: Pizza Recepten, Vegetarische Hoofdgerechten Tags: champignons, Crème fraiche, flamkuchen, flammkuchen, knoflook, magere spekreepjes, Nanda Appelman, pijnboom, spinazie, tijm, uien, vegetarisch, vegetarische spekjes

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « PLUS Express – boodschappen service
Volgend bericht: Roberto’s Restaurant in Amsterdam »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • 15x gezonde smoothies recepten met groente en fruit © bettyskitchen.nl 15x Gezonde Smoothies
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept witlofsalade met appel en rozijnen © bettyskitchen.nl Witlof salade met appel en rozijnen

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

recept vlechtbrood met brie en cranberry © bettyskitchen.nl

Vlechtbrood met brie en cranberry (Video)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in