Print

Recept: Flammkuchen met ui, champignons en spekjes

recept flammkuchen met ui en champignons vegetarisch © bettyskitchen
Scale

Ingredients

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Zet het ovenrooster alvast klaar. Rol het flammkuchendeeg uit op een stuk bakpapier en leg op het rooster.
  2. Verdeel de crème fraîche met de bolle kant van een lepel over het deeg. Snij de rode uien in dunne halve ringen, de champignons in plakjes, de knoflook heel fijn en snij ook de verse spinazie wat fijn. 
  3. Vervolgens verdeel je de ui, champignons, vegetarische spekreepjes, spinazie, knoflook en pijnboompitten over de met crème fraîche bestrijkte bodem van de flammkuchen. Strooi de tijm en rozemarijn eroverheen en wat peper en zout naar eigen smaak.
  4. Plaats de flammkuchen voor 15 minuten in het midden van de oven. Hou tijdens de oventijd even in de gaten of de flammkuchen niet aanbrandt. 
  5. Klaar om te serveren! Laat de flammkuchen met ui en champignons kort afkoelen zodra je hem uit de oven haalt en eet lekker uit het vuistje. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Notes

Flammkuchen is een typisch Duits gerecht van dunne krokante deegbodem met creme fraiche, ui en spekjes. Deze vegetarische variant bevat nog lekker wat extra groenten en maakt een heerlijke avondmaaltijd om te delen.

Keywords: deeg, pizza, flammkuchen, creme fraiche, spekjes, vegetarisch, champignons, uien,