Print

Recept: Flammkuchen met pompoen en boerenkool

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Vier de herfst met deze superdeluxe flammkuchen met pompoen en boerenkool. Een vegetarische plaat pizza, rijkelijk belegd met typische smaakmakers voor koude dagen. Top af met granaatappelpitten voor een lekker contrast en zoetje!

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht

Ingredients

Scale
  • 1 portie flammkuchen deeg (of kant en klaar rol uit de winkel)
  • 50 gram boerenkool,
  • 1/2 flespompoen,
  • 1/2 granaatappel,
  • 100 gram crème fraîche,
  • 1 rol geitenkaasbrie,
  • 2 el. pompoenpitjes,
  • 5 takjes verse tijm,
  • peper en zout.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius (200 hete lucht). Breng tevens een pan met water aan de kook.
  2. Schil de pompoen en snij deze in fijne blokjes van 1 bij 1 cm. Kook de pompoenblokjes in 7 minuten lichtgaar in het voorgekookte water. Vervolgens giet je het af en zet nog even apart.
  3. Snij de geitenkaasbrie in dunne plakjes. Klop of schep de pitjes uit de granaatappel.
  4. Rol het flammkuchendeeg uit op het aanrecht op een stuk bakpapier. Verdeel de crème fraîche eroverheen met de bolle kant van een lepel. Vervolgens strooi je de boerenkool erover, gevolgd door de plakjes geitenkaasbrie en pompoenblokjes. Rits de verse tijm van de takjes en strooi dit eroverheen. Als laatste voeg je de pompoenpitjes toe en peper en zout naar eigen smaak.
  5. Plaats de flammkuchen op een ovenrooster voor 15 minuten in het midden van de oven. Zodra de flammkuchen gaar is verdeel je de granaatappelpitjes erover. Klaar om te serveren.

Eet smakelijk! Liefs, Nanda