• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Lunch recepten / Ei-Wraps met zalm en dille

Ei-Wraps met zalm en dille

4 oktober 2018 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Jump to Recipe

Voor een lekkere, gezonde en proteine rijke lunch met goede vetten kan ik je deze ei-wraps met zalm en dille zeker aanraden. De wraps zijn zelfs glutenvrij en maak je gewoonweg zelf in een koekenpan.

Glutenvrije en low carb ei-wraps met zalm

Voor diegenen die er, net als ik, een 8020 lifestyle op nahouden, zijn deze ei-wraps een heerlijke uitkomst om weer even in balans te komen. Deze glutenvrije en low carb ei-wraps met zalm bevatten geen bloem, maar wel lekker veel proteine en gezonde vetten. Combineer met dille en avocado en je zet in een mum van tijd een heerlijk ontbijt of lunch op het tafel. Check hier ook het recept voor ei-wraps met spinazie en kipfilet.

recept Ei-Wraps met zalm en dille bettys kitchen

nog meer low carb gerechten

Nu passen eieren altijd perfect in een low carb menu en vind je op deze site nog veel meer low carb gerechten. Probeer bijvoorbeeld ook eens een boerenomelet met ham of spek. Ga voor lekker fluffy wolkenbroodjes of maak zelfs avocado met ei uit de oven. Naast deze ei-wraps met zalm en dille kun je hier dus nog veel meer genieten van low carb recepten. Maar wist je dat je met gerookte zalm ook een heerlijke komkommer salade met roomkaas en Everything-but-Bagel seasoning kunt maken? Ook low carb en glutenvrij!

Print

Recept: Ei-wraps met zalm en dille recept

recept Ei-Wraps met zalm en dille bettys kitchen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Glutenvrije en low carb ei-wraps voor het ontbijt of lunch

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: scandinavische keuken

Ingredients

Scale

Voor de ei-wraps met dille:

  • 3 eieren,
  • 60 gram kwark,
  • 2 theelepels psylium vezels,
  • 1 theelepel lijnzaad,
  • klein handje verse dille,
  • olijfolie.

Topping:

  • 1 kleine avocado,
  • sap van halve citroen,
  • 100 gram gerookte zalm,
  • handje rucola,
  • snufje peper.

Extra:

  • blender of foodprocessor,
  • koekenpan.

Instructions

  1. Lepel de avocado uit en snijd in plakken. Besprenkel deze met het citroensap en zet apart.
  2. Mix in de blender (of foodprocessor) de eieren met de kwark, psylium, lijnzaad en dille. 
  3. Verhit een scheutje olie in de koekenpan en giet hier de helft van het beslag in. Zodra de bovenkant een beetje gestold is, draai je deze om en bak ook de andere kant. Herhaal deze stappen met de 2 ei-wrap. Tip: laat de ei-wrap op een bord glijden en draai deze om boven de pan. recept Ei-Wraps met zalm en dille bettys kitchenrecept Ei-Wraps met zalm en dille bettys kitchen
  4. Beleg de ei-wraps met zalm en de plakken avocado. Verdeel hier wat rucola overheen en top af met wat extra verse dille en een snuf peper. 
  5. Rol eventueel de ei-wraps met zalm op en eet uit het vuistje.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Tip: De psylium vezels zijn een uitstekend bindmiddel, omdat ze heel veel vocht op nemen. Wacht daarom ook niet te lang met het bakken van de ei-wraps met zalm en laat het mengsel vooral niet ‘rusten’. Ik adviseer je daarom ook om een extra glas water bij of na deze maaltijd te drinken. Psyliumvezels hebben namelijk een gunstige werking op je stoelgang.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept Ei-Wraps met zalm en dille bettys kitchen

Category: Lunch recepten, Vis Recepten Tags: dille, eieren, Glutenvrij, keto, kwark, lijnzaad, Low Carb, psylium, Scandinavische keuken, Vis, wraps, zalm

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « All Day Brunch in Rotterdam
Volgend bericht: Glutenvrije Broodjes (video) – uit #FitMom kookboek »

Lees Interacties

Reacties

  1. Anita

    24 januari 2025 om 4:43 pm

    Hoi,

    Kan ik de zalm en avocado ook voor iets anders vervangen? En wat zou dan een goede optie zijn?
    Ben een beginneling wat betreft kolhydraatarm eten.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      25 januari 2025 om 11:16 am

      Hi Anita,
      het belangrijkste is natuurlijk een proteinbron in dat geval. Dus naast de eieren kun je eventueel kip, vlees of een vega (lowcarb) vleesvervanger gebruiken.
      Neem gerust ook eens een kijkje bij dit recept ter inspiratie: https://bettyskitchen.nl/ei-wraps-met-spinazie-kipfilet/

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee