Print

Recept: Ei-wraps met zalm en dille recept

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Glutenvrije en low carb ei-wraps voor het ontbijt of lunch

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: scandinavische keuken

Ingredients

Scale

Voor de ei-wraps met dille:

  • 3 eieren,
  • 60 gram kwark,
  • 2 theelepels psylium vezels,
  • 1 theelepel lijnzaad,
  • klein handje verse dille,
  • olijfolie.

Topping:

  • 1 kleine avocado,
  • sap van halve citroen,
  • 100 gram gerookte zalm,
  • handje rucola,
  • snufje peper.

Extra:

  • blender of foodprocessor,
  • koekenpan.

Instructions

  1. Lepel de avocado uit en snijd in plakken. Besprenkel deze met het citroensap en zet apart.
  2. Mix in de blender (of foodprocessor) de eieren met de kwark, psylium, lijnzaad en dille. 
  3. Verhit een scheutje olie in de koekenpan en giet hier de helft van het beslag in. Zodra de bovenkant een beetje gestold is, draai je deze om en bak ook de andere kant. Herhaal deze stappen met de 2 ei-wrap. Tip: laat de ei-wrap op een bord glijden en draai deze om boven de pan. recept Ei-Wraps met zalm en dille bettys kitchenrecept Ei-Wraps met zalm en dille bettys kitchen
  4. Beleg de ei-wraps met zalm en de plakken avocado. Verdeel hier wat rucola overheen en top af met wat extra verse dille en een snuf peper. 
  5. Rol eventueel de ei-wraps met zalm op en eet uit het vuistje.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Tip: De psylium vezels zijn een uitstekend bindmiddel, omdat ze heel veel vocht op nemen. Wacht daarom ook niet te lang met het bakken van de ei-wraps met zalm en laat het mengsel vooral niet ‘rusten’. Ik adviseer je daarom ook om een extra glas water bij of na deze maaltijd te drinken. Psyliumvezels hebben namelijk een gunstige werking op je stoelgang.