Laatst had ik een heerlijke batch citroen marmelade gemaakt en dit is zo lekker op een crostini met geitenkaas. De stokbroodjes rooster je vers in de oven en smeer daarna in met de kaasspread en zoete-zure citroen jam. Echt een lekker zomers lunch gerecht en iets zegt me dat jullie deze ook wel kunnen waarderen!
Zelf crostini met geitenkaas spread maken
Crostini’s zijn plakjes stokbrood die lekker krokant zijn gebakken in de oven. Je komt ze in Italië veelal tegen als voorafje en je kunt ze beleggen met zoveel lekkere dingen! Ik maakte er dus een spread bij van geitenkaas en roomkaas en daar past een klein zoetje en zuurtje heel goed bij. Dus pakte ik er tevens een van de potten met citroen marmelade bij en maakte deze crostini met geitenkaas spread en citroen voor de lunch. Dit is echt zo ontzettend lekker en een combinatie die ik je zeker kan aanraden. Niet alleen als lunch maar dit kan ook prima als borrelhapje of aperitivo!
nog meer lekkere (lunch) recepten met geitenkaas
Geitenkaas is zo lekker fris en romig tegelijkertijd. Het is dan ook niet voor niets een van mijn favoriete broodbeleg. Maar je kunt nog veel meer lekkere (lunch) recepten met geitenkaas maken. Deze flammkuchen met peer en geitenkaas is een heerlijke zoute-zoete combinatie om van te smullen! Onze Nanda maakte deze gepofte aubergines met geitenkaas en couscous voor een avondje zonder vlees!Tijdens een zomerse avonden staat deze geitenkaassalade met vijgen perfect als bijgerecht op tafel. Of ga dus lekker aan de slag met deze crostini met geitenkaas spread en citroen marmelade.
Recept: Crostini met geitenkaas spread en citroen marmelade
Deze crostini met geitenkaas spread en citroen marmelade is echt een lekker zomers lunch gerecht. Met krokant gebakken plakjes stokbrood en een hartige kaasspread van geitenkaas en roomkaas. Lekker met een zuurtje en zoetje van de citroen marmelade!
- Yield: 4 personen 1x
- Category: Lunch
- Cuisine: Italiaanse keuken
Ingredients
- 100 gr zachte geitenkaas(rolletjes)
- 50 gr roomkaas
- 4 eetlepels citroen & tijm marmelade
- peper & zout
Voor de crostini:
- 1 stokbrood, in 20 sneetjes
- 1 teentje knoflook
- olijfolie
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius (165 hetelucht). Snijd het stokbrood in plakjes maak hier crostini van volgens dit recept.
- Pel de knoflook en snijd doormidden. Zodra de crostini uit de oven komen wrijf je de knoflook over de warme bovenkant om een subtiele smaak af te geven aan de crostini. Laat afkoelen.
- Prak in een kommetje de geitenkaas en roomkaas door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Spatel de geitenkaas spread over de crostini. Leg vervolgens een lepeltje van de citroen marmelade op elke crostini en serveer direct.
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan het maken van deze crostini met geitenkaas spread en citroen marmelade.
Geef een reactie