• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Chocolate Chip Panakes (met banaan en kokos)

Chocolate Chip Panakes (met banaan en kokos)

27 februari 2016 Door Betina Oostveen 6 Reacties

Ik heb een geweldig ontbijt recept voor jullie:  The Best Ever Chocolate Chip pancakes! Uiteraard zit er weer een banaan in het beslag, want ik hou echt van gezonde pancakes en het recept is ook nog eens glutenvrij.

Volgende week is het zover: D-Day, Da WeDDing, Drost-day, mijn Dylan-Day en ga zo maar door. Dus leek het mij wel leuk om een van Dylan’s favoriete ontbijtjes van dit moment te delen met jullie. Chocolate chip pancakes met banaan en kokos is mijn go-to recept op de slapeloze zondagmorgen, als mijn biologische klok om 07.00 uur afgaat en meneer nog lekker ligt te ronken in bed.  Maar zodra hij ook maar lucht krijgt van deze chocolate chip pancakes, die trouwens ook semi-gezond zijn, dan springt hij meteen uit bed. En na dit geweldige pancake ontbijt liggen wij daarna de rest van de zondagmiddag uit te buiken op de bank. Liefde is samen je pancakes delen en samen uitbuiken. Daarom trouw ik ook met deze fantastische vent!

chocolate chip pancakes met banaan en kokos

Maar goed, terug naar het recept:  Deze easy peasy chocolate chip pancakes zijn in ieder geval glutenvrij en het beslag is ook nog eens suikervrij. Dat kan ik echter niet zeggen van de chocolate chips zelf, maar goed. Ze smaken heerlijk en ik eet ze het liefst met een flinke lepel magere kwark, als tegenhanger van de chocolade.


Print

Chocolate Chip Panakes (met banaan en kokos)

chocolate chip pancakes met banaan en kokos
Print Recipe
  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 2 –3 personen 1x
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

  • 50 gram havermout,
  • 50 gram amandelmeel,
  • 40 gram rozijnen,
  • 25 gram geraspte kokos,
  • 2 theelepels bakpoeder,
  • 1 banaan,
  • 2 grote eieren (L)
  • snufje zout,
  • 150 ml (kokos)melk,
  • een flink handje chocolate chips.

Extra:

  • keukenmachine of blender,
  • koekenpan of een grote bakplaat (zoals deze table chef),
  • sauslepel,
  • (kokos)olie, om in te bakken.

Instructions

  1. Maal als eerste de havermout tot meel in de keukenmachine. Mix met de amandelmeel, rozijnen en kokos en zet apart.
  2. Breek de banaan in drie stukken en stop in de keukenmachine met de eieren en het zout. Laat draaien tot in volume verdubbeld. Meng hier vervolgens kort de kokosmelk doorheen.
  3. Spatel het havermoutmengsel kort door de vloeibare massa en roer als laatste de chocolate chips erdoor heen. Laat vervolgens een paar minuten rusten.
  4. Verhit ondertussen de koekenpan of bakplaat met een beetje kokosolie. Schep met een sauslepel een hoopjes beslag in de pan, maar houd voldoende afstand. Bak de chocolate chip pancakes minstens 1 minuut aan elke kan, of totdat er belletjes gaan vormen.
  5. Draai de pannenkoekjes vervolgens om met een spatel en laatde andere kan ook minstens 1 minuut bakken. Tussentijds kun je de pancakes warm houden in een voorverwarmde oven van 60 graden.
  6. Serveer de chocolate chip pancakes aan tafel met bijvoorbeeld een schep kwark, een snufje kaneel of cacao, extra chocolate chips of druppel hier honing/stroop of siroop overheen. Of combineer alles tezamen voor ‘the best chocolate chip pancakes’ ever!

Eet smakelijk !

Groetjes, Betty

Keywords: pancakes, havermout, banaan, chocolade,

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

chocolate chip pancakes met banaan en kokos

Category: Glutenvrije Recepten, Ontbijt Recepten Tags: amandelmeel, bakpoeder, bananen, chocolade, eieren, Glutenvrij, havermout, kokos, kokosmelk, pancakes, rozijnen, suikervrij, Voedselzandloper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Atelier Nespresso + lancering Prodigio koffiemachine
Volgend bericht: Fotodagboek Februari 2016 »

Lees Interacties

Reacties

  1. Kirsten

    27 februari 2016 om 3:49 pm

    Dat ziet er heerlijk uit!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      29 februari 2016 om 2:52 pm

      Ik het ook 🙂
      Dank je wel!

      Beantwoorden
  2. Lara

    28 februari 2016 om 1:36 pm

    Ooooooh heerlijk! Hier kan ik ook zo van genieten 😀

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      29 februari 2016 om 2:53 pm

      Het hoort een beetje bij het weekend gevoel he 🙂

      Beantwoorden
  3. Ilona

    29 februari 2016 om 2:27 pm

    Magical! Love it!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      29 februari 2016 om 2:52 pm

      thank you 🙂

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
  • recept baba ganoush aubergine dip © bettyskitchen.nl Baba Ganoush (aubergine dip)
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in