• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Inspiratie / Events / Atelier Nespresso + lancering Prodigio koffiemachine

Atelier Nespresso + lancering Prodigio koffiemachine

24 februari 2016 Door Betina Oostveen Reageer

Een paar weken geleden kreeg vloog ik met Nespresso naar Berlijn. Tijdens het Atelier Nespresso werden journalisten uit heel Europa ontvangen en kreeg je een kijkje in de wondere wereld van Nespresso en uiteraard de mensen achter het merk.

Atelier Nespresso 2016 in Berlijn

Het Atelier Nespresso evenement stond uiteraard compleet in het teken van koffie en was ik bij de onthulling van de nieuwe PRODIGIO koffiemachine, die binnenkort op de markt verschijnt.

In het Atelier Nespresso

Een week lang werden er diverse workshops en proeverijen georganiseerd in hartje Berlijn. Fabrik 23 vormde het decor voor het Atelier Nespresso evenement. Een prachtig pand dat her en der gerestaureerd is en voorzien van moderne gemakken. Maar de vintage look maakt het compleet af. Een mooiere locatie kan ik mij in het hippe Berlijn niet voorstellen.

Atelier Nespresso 2016 in Berlijn
Atelier Nespresso 2016 in Berlijn

Hier maken we kennis met het team van Nespresso en beginnen de eerste masterclasses. Dat wordt dus heel veel koffie proeven vandaag! Zo laat een barista je zien hoe koffie gemaakt wordt  op de ‘ouderwetse’  manier. Het doel van Nespresso is immers om iedereen ter wereld koffie te kunnen laten zetten, zoals een echte barista dat zou doen. En daar helpen de Nespresso koffiemachines en koffiesoorten natuurlijk wel enorm bij.

Maar, net als bij wijn, maak het juiste glas alle verschil. Zo is het ook bij koffie. Je kunt dezelfde koffie, uit hetzelfde apparaat serveren, maar in twee compleet verschillende glazen, komt de koffie ook compleet anders tot zijn recht. Dit zagen we duidelijk terugkomen bij de de Nespresso REVEAL Collection koffie glazen, waar ik al eens eerder over schreef.

Atelier Nespresso 2016 in Berlijn
Atelier Nespresso 2016 in Berlijn

Nespresso PURE Collection

Tijdens het Atelier Nespresso schoof ik aan bij de ontwerpers van de nieuwe PURE Collectie. Er zit een mooie gedachte achter het ontwerp van de serie gemaakt van wit porselein. Zo komt de vorm van het vierkante Nespresso logo terug in de bodem van de kopjes en staat de bovenkant gelijk aan de vorm van de ronde koffie capsules. Prachtige mooi door zijn eenvoud. En aan de binnenkant van de kop zie je dat de bodem een ronde afwerking heeft, waardoor je makkelijk je lepeltje kunt rondroeren. Hier is over nagedacht!

Atelier Nespresso 2016 in Berlijn

De PURE Collection kopjes zijn dan ook ontworpen door de heren van Big-Game, die met de meest prachtige alledaagse concepten en praktische designs komen. Niet alleen op het gebied van koffie kopjes, maar ook voor interieur en huiselijke accessoires. En ik vond het fantastisch om even meegenomen te worden in hun ontwikkelingsproces. Als je ruim een jaar uittrekt om perfectie te bereiken en door ‘Trial & Error’ alle foutjes uit je design weet op te lossen, dan ben je goed bezig! Er zit in dit eenvoudig ogende kopje zoveel liefde en ontwikkeling, dat ik er nu met hele andere ogen naar kijk.

Duurzame Nespresso koffie

Naast dat ze hele lekkere koffie maken, zet Nespresso zich ook in voor een duurzame koffie ontwikkeling op de lange termijn. Sinds 2003 is het Nespresso AAA Sustainable Quality ™ Program opgezet, met drie belangrijke pijlers. 1) Kwaliteit – door de boeren te helpen om moderne  en duurzame landbouwtechnieken toe te passen. Dit komt allereerst ten goede aan de smaak van de koffie. 2) Duurzaamheid – om te voorkomen dat de bodem uitput en het milieu in gevaar komt. Maar hieronder valt ook een verbod op kinderarbeid. 3) Productiviteit – door het trainen en technisch ondersteunen van de boeren worden niet alleen kosten bespaard, maar is de productie ook groter. Daarbij investeert Nespresso ook in het verbeteren van infrastructuur, voor een gestroomlijnd productieproces.

Atelier Nespresso 2016 in Berlijn

En dat is ook meteen de verborgen kracht voor een merk als Nespresso. Zij nemen de boeren aan de hand en gaan bouwen aan een lange termijn relatie. Niet alleen zodat ze volgend jaar een mooie oogst of misschien zelfs een limited edition kunnen uitbrengen, maar dat er over 10 of 20 jaar ook nog steeds een mooie koffie samenwerking bestaat. Inmiddels bevat het Nespresso AAA Sustainable Quality ™ Program zo’n 63.000 deelnemende boeren die werken aan hun toekomst en ontwikkeling van specifieke Nespresso aroma’s en kwaliteit.

En dat brengt mij meteen bij de nieuwe limited edition koffies van dit moment: Dit jaar staan 2 compleet verschillende koffiesoorten tegenover elkaar, met elk hun eigen unieke verhaal.

UMUTIMA wa Lake Kivu

Deze espresso/lungo vind zijn oorsprong in Rwanda. UMUTIMA wa Lake Kivu betekent: ‘ uit het hart van het Kivumeer’ . Aan de dichtbevolkte oevers van het meer vind je een gemeenschap van koffietelers die keihard aan de weg timmeren om geweldige Oost-Afrikaanse koffie te produceren. En ook al worden de bessen met de hand geplukt, worden er hierna hele moderne en innovatieve oplossing gebruikt om de koffie verder te verwerken.

Atelier Nespresso 2016 in Berlijn
Atelier Nespresso 2016 in Berlijn

Allereerst is de espresso/lungo van UMUTIMA wa Lake Kivu gerijpt in het zonrijke Afrika, en daarna dus verder ontwikkeld met moderne technieken. Er wordt zelfs een split-roast techniek toegepast om meer fruitige smaken naar voren te laten komen. Maar daarnaast heeft elk kopje behoorlijk wat kracht door de andere helft die meer donker is gebrand.

TANIM de Chiapas

Deze espresso soort komt uit Mexico. TANIM de Chiapas betekent namelijk: ‘ Uit het hart van de Chiapas regio’ . Dit is een hoog gelegen en vulkanisch landschap. Hier wordt die vruchtbare grond ook gebruikt om bijvoorbeeld avocado’s en sinaasappels te telen. En dat heeft uiteraard ook invloed op de smaak van de geteelde koffie. De koffieboeren in deze regio werken juist volgens eeuwenoude ambachten en tradities.

Atelier Nespresso 2016 in Berlijn
Atelier Nespresso 2016 in Berlijn

De TANIM de Chiapas koffiebonen worden gerijpt in de schaduw van de bomen en juist een langere tijd op lagere temperaturen gebrand, om een zijdezachte intensiteit te creëren. Zo blijven de nootachtige tonen beschermd en doet deze koffie je het meeste denken aan geroosterd brood.

Hebben jullie deze limited editions toevallig al geproefd? Ik ben erg benieuwd welke jullie favoriet is!

PRODIGIO koffiemachine

Wist je dat Nespresso al 30 jaar koffiemachines maakt? Uiteraard kwamen alle modellen langs in de showroom van Atelier Nespresso, totdat mijn oog viel op een machine die ik nog niet eerder had mogen aanschouwen!

Atelier Nespresso 2016 in Berlijn
Atelier Nespresso 2016 in Berlijn

Komende maand lanceert Nespresso hun nieuwe PRODIGIO koffie machine. De eerste koffiemachine dit je via bluetooth ‘connect‘ met je mobiele Nespresso App en daarmee dus een stuk meer gebruiksgemak in huis haalt. Zo registreert de PRODIGIO hoeveel kopjes koffie je hebt gezet en hoeveel capsules je nog over hebt. En met een druk op de knop plaats je eenvoudig direct een nieuwe capsule bestelling bij Nespresso. Maar je krijgt ook een waarschuwing zodra het tijd is om je koffiemachine te ontkalken. En… kun je een kopje koffie zetten op afstand. 

S’ ochtends 3x je wekker snoozen is er niet meer bij, want tegenwoordig staat je kopje vers gezette koffie al voor je klaar. De PRODIGIO koffie machines zijn verkrijgbaar vanaf 7 maart 2016 en gaan € 199,- kosten. Er komt een uitvoering in het zilver en in het antraciet.

Wat vinden jullie van deze nieuwe koffie ontwikkelingen?

Groetjes, Betty

Atelier Nespresso 2016 in Berlijn

Category: Events Tags: duitsland, koffie, nespresso

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Winter booster smoothie met grapefruit
Volgend bericht: Chocolate Chip Panakes (met banaan en kokos) »

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#GEZONDE SMOOTHIES

recept golden milk ontbijt smoothie © bettyskitchen.nl

Gezonde smoothies om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • Kerstkrans van meringue, chocolade en kersen recept allerhande Betty's Kitchen 10 x Kerstdesserts
  • kerst beef wellington van Boers & Boers review Betty's Kitchen 10x Hoofdgerechten voor Kerst (met vlees)
  • recept hele knolselderij uit de oven © bettyskitchen.nl 10x Vegetarische Hoofdgerechten voor Kerst
  • recept vegetarische stoofvlees met aubergines en paddestoelen © bettyskitchen.nl Stoofvlees met aubergine en paddenstoelen (vegetar...
  • video how to tapas plank maken met spaanse vleeswaren olijven etc © bettyskitchen.nl 7x Borrel plank recepten

#KETO RECEPTEN

avocado met ei uit de oven

Hoog in vetten en eiwitten voor een lang verzadigd gevoel

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept gemarineerd buikspek © bettyskitchen.nl

Gemarineerde Buikspek van de BBQ

recept 3x steak van de barbecue © bettyskitchen.nl

Steak bereiden op de BBQ

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

zelf havermoutpap maken recept © bettyskitchen.nl

Havermoutpap maken (video)

recept pompoenbrood met roomkaas © betty's Kitchen

Pompoen brood met roomkaas

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨KAISERSCHMARREN MAKEN ✨ Okee we zitten nog w ✨KAISERSCHMARREN MAKEN ✨

Okee we zitten nog wel even in de lockdown modus, dus even wegdromen naar vakantieoorden en wintersport gebieden doen we nu vaker dan ons lief is. 

Ben jij wel eens op wintersport in Oostenrijk geweest? Dan heb je ‘Kaiserschmarren’ ongetwijfeld al eens gegeten :-). Deze bekende Oostenrijkse gescheurde pannenkoek is de perfecte lunch tijdens het skiën of snowboarden. Maar ook thuis in Nederland kun je zo nog even lekker genieten van een echte zoete klassieker als lunch of zelfs als ontbijt!

Zet hem dus zeker op het menu voor dit weekend! Want met een heel klein beetje geluk valt er misschien nog wel een ❄️ naar beneden, zo koud dat het is... 

==> https://bettyskitchen.nl/kaiserschmarren-oostenrijkse-gescheurde-pannenkoek/

————————-
Bekijk de receptvideo in mijn IGTV of surf naar de website voor het uitgeschreven recept. (link in bio)Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#kaiserschmarren #recept #pannenkoek #pancakes #germanpancake #tirol #wintersport #austria #appelmoes #lunch #diner #igtv #youtube
✨HARTIGE PANCAKES MET EI, AVOCADO EN SPINAZIE✨ ✨HARTIGE PANCAKES MET EI, AVOCADO EN SPINAZIE✨

Vanavond eten we pancakes voor het diner! Ja je leest het goed! Want met nog wat leftover aardappel puree maak je de allerlekkerste hartige pancakes klaar! Afgetopt met een gebakken eitje, een halve avocado in plakken, feta (of geitenkaas)  en wat verse spinazie maak je zo een overheerlijke maaltijd om van te genieten!

Wie lusten er nog meer een portie hartige pancakes?

Liefs, Betty

==> https://bettyskitchen.nl/hartige-pancakes-met-aardappel/

————————-
Ga dus snel naar de site en tik ‘hartige pancakes’ in in de zoekbalk. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.

——————————————————————
#leftover #aardappels #pancakes #hartigepancakes #pannenkoekjes #aardappelpuree #eieren #eggs #avocado #spinazie #feta #vegetarisch #pannenkoekjes
✨ GEROOKTE EENDENBORST SALADE✨ Gisteren hield ✨ GEROOKTE EENDENBORST SALADE✨

Gisteren hielden we een vragenrondje in mijn stories en kwam overduidelijk naar voren dat jullie graag wat meer low carb gerechten terug zien. Hoewel ik echt kan genieten van mijn zoete baksels (niet altijd even gezond) betekent dat wel dat ik ook regelmatig een balans moet zoeken met anderzijds een lekker gezond recept met wat minder koolhydraten maar meer proteïne en vetten. Deze eendenborstsalade is dan ook een heerlijk lunchgerecht om van te smullen! 

Voor de liefhebber kun je er zelfs nog een afgebakken (low carb) broodje bij serveren en serveer je de salade ook daarop. Is het meteen een wat vullende avondmaaltijd. 

Deze salade is lekker hartig door de gegrilde eendenborst en kaas, maar heeft een zoetje en frisje door de sinaasappel en komkommer. Lekker met wat walnoten voor een beetje crunch! 

Jaaaaa ik ben benieuwd of jij deze goedgevulde salade ook eens wil uitproberen? Enjoy!

==> https://bettyskitchen.nl/eendenborst-salade-met-sinaasappel/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-

#salade #lowcarb #glutenvrij #eendenborst #duck #salad #sinaasappel #komkommer #rodebiet #walnoten #goedevoornemens #lunch #balsamico #genieten #recept
✨PINDAKAAS BROWNIES✨ Wat is dat toch met pind ✨PINDAKAAS BROWNIES✨

Wat is dat toch met pindakaas he? Als chocolade mijn ‘zoete’ guilty pleasure is, dan is pindakaas toch wel mijn ‘hartige’ guilty pleasure 🙂 Echt waar! Het liefst snack ik het zo rechtstreeks van de lepel af hoor! Maar verwerkt in deze pindakaas brownies is ook een brilliant idee. Een mooie zachte smeuige brownie met een tussenlaag van gladde en creamy pindakaas is om van te smullen! Je vind dan ook een korte receptvideo bij mijn Reels terug. En jullie weten dat ik groot fan ben van brownies en Blondies maken, dus check gerust nog veel meer lekkere recepten op de site!

Ben jij meer team chocolade 🍫, pindakaas 🥜 of ga je voor pindakaas brownies 😍?

==> https://bettyskitchen.nl/pindakaas-brownies-recept/

————————————————
#pindakaas #chocolade #chocolate #peanutbutter #brownies #homemade #recept #heelhollandbakt #pindabaas #calve #pinda #chocoholic #foodlovefollow #baking #feedfeedbaking
✨HAVERMOUT ONTBIJTPAP ✨ Al sinds mijn kinderj ✨HAVERMOUT ONTBIJTPAP ✨

Al sinds mijn kinderjaren heb ik moeite om sochtends een boterham naar binnen te werken. En een lactose intolerantie zorgde ervoor dat ik de muesli met melk of yoghurt ook liet staan. 

Toen was daar een decenia geleden ineens weer de havermoutpap die perfect te combineren was met fruit en begon plantaardige melk aan zijn opmars. Betty kreeg weer zin in ontbijten en het is nog steeds een van mijn favoriete doordeweekse ontbijtjes. 

De laatste tijd ben ik weer helemaal verslingerd aan cashewpasta en amandelboter. Een lepeltje over de pap mag helemaal niet ontbreken en zorgt meteen voor een beetje extra vetten en mijn dagelijkse portie noten. 

INGREDIËNTEN 
40-50 gr havermout
250-300 ml plantaardige melk
0,5 tl kaneel
0,5 banaan
3 halve walnoten
1 El pompoenpitten
1 tl amandelboter

Wie van jullie kan zich nog meer geen leven zonder havermoutpap meer voorstellen? 

==> https://bettyskitchen.nl/havermoutpap-maken-video/

————————-
Ga snel naar de site en bekijk het basisrecept en vele variaties via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-

#havermout #havermoutpap #oats #rolledoats #porridge #amandel #walnoten #amandelmelk #plantbased #vegan #glutenvrij #glutenfree
✨7x ALCOHOLVRIJE GIN-TONIC✨ In het nieuwe jaa ✨7x ALCOHOLVRIJE GIN-TONIC✨

In het nieuwe jaar focussen we ons niet alleen op goede voornemens zoals gezonder eten. Maar steeds meer en meer mensen laten deze maand ook de alcohol even achterwege. Puur om bij te komen na een zeer feestelijke maand met vaak iets teveel drank, of om het nieuwe jaar te beginnen met een detox voor lichaam en geest. Een ‘Dry January’ wordt dit ook wel genoemd. 

Toen ik twee jaar geleden besloot om zo goed als te stoppen met alcohol, waren het vooral die gin tonics op vrijdag avond die ik miste. Gelukkig zijn er inmiddels heel wat mooie alcoholvrije spirits uitgekomen en ik deel dan ook mijn 7 favoriete merken en recepten met jullie op de website!

Speciaal voor diegenen die meedoen aan Dry Januari, nog moeten rijden, een lekkere cocktail met weinig calorieën zoeken, zwanger zijn, of gewoon even geen zin hebben in alcohol 😂

==> https://bettyskitchen.nl/7x-alcoholvrije-gin-tonic/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-

#dryjanuary #goedevoormemens #ontwijnen #alcoholvrij #gintonic #cocktails #mocktails #friyay #weekend #recepten
✨OEUF EN COCOTTE✨ Jongens wat is deze eerste ✨OEUF EN COCOTTE✨

Jongens wat is deze eerste werkweek voorbijgevlogen!! Het weekend staat alweer voor de deur en het werk is ook niet eens een klein beetje af! 
Maar ik vermoed dat meer mensen hier last van hebben want het blijft toch een beetje gek hé zo’n lockdown. 

Gelukkig staat er weer een heerlijk weekend recept voor je klaar! Iets zegt me dat je dag beginnen met een overheerlijke ‘oeuf en cocotte’ een hoop goed zal maken! 

Je vind de receptvideo nu terug op het IGTV kanaal en uiteraard op de website! Gaan jullie er een mooi weekend van maken?

Liefs, Betty

=> https://bettyskitchen.nl/oeufs-en-cocotte-eieren-oven/

—————————
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-

#ontbijt #breakfast #recept #oeuf #oeufencocotte #cocotte #eieren #eggs #zalm #spinazie #vegetarisch #lowcarb #glutenvrij #igtv #weekend
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee