• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Inspiratie / Events / Atelier Nespresso + lancering Prodigio koffiemachine

Atelier Nespresso + lancering Prodigio koffiemachine

24 februari 2016 Door Betina Oostveen Reageer

Een paar weken geleden kreeg vloog ik met Nespresso naar Berlijn. Tijdens het Atelier Nespresso werden journalisten uit heel Europa ontvangen en kreeg je een kijkje in de wondere wereld van Nespresso en uiteraard de mensen achter het merk.

Atelier Nespresso 2016 in Berlijn

Het Atelier Nespresso evenement stond uiteraard compleet in het teken van koffie en was ik bij de onthulling van de nieuwe PRODIGIO koffiemachine, die binnenkort op de markt verschijnt.

In het Atelier Nespresso

Een week lang werden er diverse workshops en proeverijen georganiseerd in hartje Berlijn. Fabrik 23 vormde het decor voor het Atelier Nespresso evenement. Een prachtig pand dat her en der gerestaureerd is en voorzien van moderne gemakken. Maar de vintage look maakt het compleet af. Een mooiere locatie kan ik mij in het hippe Berlijn niet voorstellen.

Atelier Nespresso 2016 in Berlijn
Atelier Nespresso 2016 in Berlijn

Hier maken we kennis met het team van Nespresso en beginnen de eerste masterclasses. Dat wordt dus heel veel koffie proeven vandaag! Zo laat een barista je zien hoe koffie gemaakt wordt  op de ‘ouderwetse’  manier. Het doel van Nespresso is immers om iedereen ter wereld koffie te kunnen laten zetten, zoals een echte barista dat zou doen. En daar helpen de Nespresso koffiemachines en koffiesoorten natuurlijk wel enorm bij.

Maar, net als bij wijn, maak het juiste glas alle verschil. Zo is het ook bij koffie. Je kunt dezelfde koffie, uit hetzelfde apparaat serveren, maar in twee compleet verschillende glazen, komt de koffie ook compleet anders tot zijn recht. Dit zagen we duidelijk terugkomen bij de de Nespresso REVEAL Collection koffie glazen, waar ik al eens eerder over schreef.

Atelier Nespresso 2016 in Berlijn
Atelier Nespresso 2016 in Berlijn

Nespresso PURE Collection

Tijdens het Atelier Nespresso schoof ik aan bij de ontwerpers van de nieuwe PURE Collectie. Er zit een mooie gedachte achter het ontwerp van de serie gemaakt van wit porselein. Zo komt de vorm van het vierkante Nespresso logo terug in de bodem van de kopjes en staat de bovenkant gelijk aan de vorm van de ronde koffie capsules. Prachtige mooi door zijn eenvoud. En aan de binnenkant van de kop zie je dat de bodem een ronde afwerking heeft, waardoor je makkelijk je lepeltje kunt rondroeren. Hier is over nagedacht!

Atelier Nespresso 2016 in Berlijn

De PURE Collection kopjes zijn dan ook ontworpen door de heren van Big-Game, die met de meest prachtige alledaagse concepten en praktische designs komen. Niet alleen op het gebied van koffie kopjes, maar ook voor interieur en huiselijke accessoires. En ik vond het fantastisch om even meegenomen te worden in hun ontwikkelingsproces. Als je ruim een jaar uittrekt om perfectie te bereiken en door ‘Trial & Error’ alle foutjes uit je design weet op te lossen, dan ben je goed bezig! Er zit in dit eenvoudig ogende kopje zoveel liefde en ontwikkeling, dat ik er nu met hele andere ogen naar kijk.

Duurzame Nespresso koffie

Naast dat ze hele lekkere koffie maken, zet Nespresso zich ook in voor een duurzame koffie ontwikkeling op de lange termijn. Sinds 2003 is het Nespresso AAA Sustainable Quality ™ Program opgezet, met drie belangrijke pijlers. 1) Kwaliteit – door de boeren te helpen om moderne  en duurzame landbouwtechnieken toe te passen. Dit komt allereerst ten goede aan de smaak van de koffie. 2) Duurzaamheid – om te voorkomen dat de bodem uitput en het milieu in gevaar komt. Maar hieronder valt ook een verbod op kinderarbeid. 3) Productiviteit – door het trainen en technisch ondersteunen van de boeren worden niet alleen kosten bespaard, maar is de productie ook groter. Daarbij investeert Nespresso ook in het verbeteren van infrastructuur, voor een gestroomlijnd productieproces.

Atelier Nespresso 2016 in Berlijn

En dat is ook meteen de verborgen kracht voor een merk als Nespresso. Zij nemen de boeren aan de hand en gaan bouwen aan een lange termijn relatie. Niet alleen zodat ze volgend jaar een mooie oogst of misschien zelfs een limited edition kunnen uitbrengen, maar dat er over 10 of 20 jaar ook nog steeds een mooie koffie samenwerking bestaat. Inmiddels bevat het Nespresso AAA Sustainable Quality ™ Program zo’n 63.000 deelnemende boeren die werken aan hun toekomst en ontwikkeling van specifieke Nespresso aroma’s en kwaliteit.

En dat brengt mij meteen bij de nieuwe limited edition koffies van dit moment: Dit jaar staan 2 compleet verschillende koffiesoorten tegenover elkaar, met elk hun eigen unieke verhaal.

UMUTIMA wa Lake Kivu

Deze espresso/lungo vind zijn oorsprong in Rwanda. UMUTIMA wa Lake Kivu betekent: ‘ uit het hart van het Kivumeer’ . Aan de dichtbevolkte oevers van het meer vind je een gemeenschap van koffietelers die keihard aan de weg timmeren om geweldige Oost-Afrikaanse koffie te produceren. En ook al worden de bessen met de hand geplukt, worden er hierna hele moderne en innovatieve oplossing gebruikt om de koffie verder te verwerken.

Atelier Nespresso 2016 in Berlijn
Atelier Nespresso 2016 in Berlijn

Allereerst is de espresso/lungo van UMUTIMA wa Lake Kivu gerijpt in het zonrijke Afrika, en daarna dus verder ontwikkeld met moderne technieken. Er wordt zelfs een split-roast techniek toegepast om meer fruitige smaken naar voren te laten komen. Maar daarnaast heeft elk kopje behoorlijk wat kracht door de andere helft die meer donker is gebrand.

TANIM de Chiapas

Deze espresso soort komt uit Mexico. TANIM de Chiapas betekent namelijk: ‘ Uit het hart van de Chiapas regio’ . Dit is een hoog gelegen en vulkanisch landschap. Hier wordt die vruchtbare grond ook gebruikt om bijvoorbeeld avocado’s en sinaasappels te telen. En dat heeft uiteraard ook invloed op de smaak van de geteelde koffie. De koffieboeren in deze regio werken juist volgens eeuwenoude ambachten en tradities.

Atelier Nespresso 2016 in Berlijn
Atelier Nespresso 2016 in Berlijn

De TANIM de Chiapas koffiebonen worden gerijpt in de schaduw van de bomen en juist een langere tijd op lagere temperaturen gebrand, om een zijdezachte intensiteit te creëren. Zo blijven de nootachtige tonen beschermd en doet deze koffie je het meeste denken aan geroosterd brood.

Hebben jullie deze limited editions toevallig al geproefd? Ik ben erg benieuwd welke jullie favoriet is!

PRODIGIO koffiemachine

Wist je dat Nespresso al 30 jaar koffiemachines maakt? Uiteraard kwamen alle modellen langs in de showroom van Atelier Nespresso, totdat mijn oog viel op een machine die ik nog niet eerder had mogen aanschouwen!

Atelier Nespresso 2016 in Berlijn
Atelier Nespresso 2016 in Berlijn

Komende maand lanceert Nespresso hun nieuwe PRODIGIO koffie machine. De eerste koffiemachine dit je via bluetooth ‘connect‘ met je mobiele Nespresso App en daarmee dus een stuk meer gebruiksgemak in huis haalt. Zo registreert de PRODIGIO hoeveel kopjes koffie je hebt gezet en hoeveel capsules je nog over hebt. En met een druk op de knop plaats je eenvoudig direct een nieuwe capsule bestelling bij Nespresso. Maar je krijgt ook een waarschuwing zodra het tijd is om je koffiemachine te ontkalken. En… kun je een kopje koffie zetten op afstand. 

S’ ochtends 3x je wekker snoozen is er niet meer bij, want tegenwoordig staat je kopje vers gezette koffie al voor je klaar. De PRODIGIO koffie machines zijn verkrijgbaar vanaf 7 maart 2016 en gaan € 199,- kosten. Er komt een uitvoering in het zilver en in het antraciet.

Wat vinden jullie van deze nieuwe koffie ontwikkelingen?

Groetjes, Betty

Atelier Nespresso 2016 in Berlijn

Category: Events Tags: duitsland, koffie, nespresso

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Winter booster smoothie met grapefruit
Volgend bericht: Chocolate Chip Panakes (met banaan en kokos) »

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#KONINGSDAG

koningsdag recepten koninginne cake met amandel

Op zoek naar inspiratie voor Koningsdag? Neem hier een kijkje bij onze oranje recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • granola taart met yoghurt mango en blauwe bessen 20x Paasbrunch recepten
  • 15x asperge recepten met asperges © bettyskitchen 20x Asperge recepten
  • 10x taart voor pasen recepten header 10x Taart voor Pasen
  • Gehaktballen met ei (Scotch Eggs) Schotse eieren amuse of borrel hapje paas recepten 15x Paasrecepten met eieren
  • recept cruffins met nutella © bettyskitchen.nl Cruffins met Nutella (video)

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept vegetarische spliterwten burges met blauwe kaas

10x Vegetarische BBQ recepten

recept iberische ribfingers van de barbecue

Iberische Rib fingers met BBQ saus

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept knolselderijsoep met blauwe kaas en noten © bettyskitchen.nl

Knolselderij soep met blauwe kaas en noten

recept courgetti met champignons en maissaus © bettyskitchen

Courgetti met champignons en maissaus

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨BLUEBERRY BAKED OATS✨ Happy monday lieverds! ✨BLUEBERRY BAKED OATS✨

Happy monday lieverds! Ik hoop dat jullie er een mooie nieuwe week van gaan maken? Ik sta vandaag lekker uitgebreid in de keuken om nieuwe recepten te maken voor een samenwerking! 

Maar niet voordat we lekker genieten van een goed ontbijt! De baked oats gaan momenteel massaal rond op insta en tik tok! En dat begrijp ik helemaal! deze Blueberry baked Oats, jawel met blauwe bessen dus, is echt smullen geblazen! Ga jij hem ook eens proberen?

INGREDIËNTEN 

50 gr havermout vlokken
125 ml (plantaardige) melk
1 el maple syrup
1 flinke tl amandelpasta (ca 20 gr)
0.5 tl vanille extract
0.5 tl bakpoeder
60 gr (diepvries) blauwe bessen
-stop alle ingrediënten, muv de bessen in foodprocessor of blender.
-Roer daarna de bessen er doorheen en stop in een kleine 10-12 cm bakvorm.
- bak 20-25 minuten op 180 graden (165 *)

==> https://bettyskitchen.nl/blueberry-baked-oats-ontbijttaartje/

——————————————
#bakedoats #havermout #ontbijttaartje #oats #ontbijt #breakfast #blueberry #blauwebessen #tiktokfood #foodhype #glutenvrij
✨OEUF EN COCOTTE✨ Jaaa lieverds, dit is zo’ ✨OEUF EN COCOTTE✨

Jaaa lieverds, dit is zo’n lekker ei recept om de dag mee te beginnen! Maar zeker een feestje op deze lazy zondag ochtend! Ik maakte namelijk ei in cocottes klaar. Dat zijn kleine ronde pannetjes, maar je kunt natuurlijk ook een andere kleine ronde bakvorm, ramequin, of vuurvast kommetje gebruiken. 

Elk pannetje krijgt namelijk een lepel creme fraiche en een eitje. Maar daarnaast kun je qua vulling lekker variëren en eigenlijk alles toevoegen dat jij lekker vind bij je eieren. Ik ging voor spinazie en gerookte zalm. Maar denk ook aan kerstomaatjes, gekookte erwtjes, gebakken ui, geraspte kaas, blokjes paprika, of zelf blokjes avocado toevoegen. 

Welke Oeuf en cocotte is jouw favoriete combinatie?
==> https://bettyskitchen.nl/oeufs-en-cocotte-eieren-oven/

————————-
bekijk het uitgeschreven recept via de link in bio. Of ga naar IGTV voor de receptvideo van dit gerecht. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#eieren #eggs #oeuf #oeufencocotte #cocotte #ramequins #zalm #spinazie #breakfast #ontbijt #igtv #food #foodporn
✨15x ZOETE AARDAPPEL RECEPTEN ✨ Zijn jullie o ✨15x ZOETE AARDAPPEL RECEPTEN ✨

Zijn jullie ook zo dol op de zoete aardappel? Alleen al die oranje kleur doet het altijd goed in je gerechten want elk bordje fleurt hier gewoonweg van op! Maar daarnaast is hij ook nog eens lekker en gezond!

Mijn favoriete bereidingswijze is gepoft in de oven! Snij hem daarna in en prak de binnenkant een beetje met een vork. Je kunt hem daarna heel lekker beleggen net alles dat jij lekker vindt! 

Ga je voor zoete aardappel met gebakken eieren voor het ontbijt? Of lekker met asperges en ei? Beleg je hem net guacamole, bonen en kaas? Je vindt deze en nog veel meer lekkere recepten nu op de site! Welke is jouw favoriet?

==> https://bettyskitchen.nl/zoete-aardappel-recepten/

————————-
Bekijk alle recepten via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#zoeteaardappel #sweetpotato #gepofteaardappel #aardappel #aardappels #asperges #recept #glutenfree #glutenvrij
✨CROIFFLES MET SCRAMBLED EGGS✨ Jullie weten d ✨CROIFFLES MET SCRAMBLED EGGS✨

Jullie weten dat deze dame dol is op koelvers croissantdeeg (uit blik). Want daar maak je namelijk de meest verrukkelijke ontbijt creaties mee klaar. Behalve echt croissants dan, want die worden vaak te droog en te bruin... 😂

Rond Pasen gingen we massaal los op het maken cruffins! Maar eerder dit jaar maakte ik ook een IGTV waarbij ik aan de slag ging met het maken van ‘Croiffles’ ofwel croissant wafels!

Deze wafels van croissantdeeg zijn stevig genoeg om als broodje te serveren. Je kunt ze hartig eten met bijvoorbeeld eieren, gebakken spek of zelfs gerookte zalm of kipfilet. Maar uiteraard doen ze het ook prima met ziet beleg zoals Nutella, jam, lemon curd, vers fruit en meer.

Wij maken ze vandaag weer voor de lunch met een portie SCRAMBLED Eggs! Ga jij deze geweldige foodtrend ook eens uitproberen?

==> https://bettyskitchen.nl/croissant-wafels-croiffles-recept/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Bekijk de receptvideo in mijn IGTV lijst. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#croissant #wafels #waffles #croiffle #croiffles #crescentrolls #breakdast #ontbijt #foodgack #igtv #recipes #youtube #scrambledeggs #eieren
✨VIERKAZEN QUICHE MET PORT✨ Ik kookt weer een ✨VIERKAZEN QUICHE MET PORT✨

Ik kookt weer eens uit een kookboek en ging aan de slag met een heerlijk recept van @charlie_s_kitchen ! Het leven draait immers om balans en deze Vierkazen Quiche met Port, rode uien en walnoten wordt vast jouw nieuwe favoriete ‘guilty pleasure’!

Het is een verrukkelijk quiche geworden met rode ui, 4 kazen en een zoetje van Port. Je kunt de bereiding ook bekijken in mijn nieuwste IGTV. Dus maak van deze grijze zondag zeker een verrukkelijke dag! Wist je overigens dat het vandaag Nationale Kaasfondue dag is? Geniet dus zeer zeker van kaas vandaag!

Ga jij vandaag nog wat lekkers in de oven schuiven?
==> https://bettyskitchen.nl/vierkazen-quiche-met-port/

————————-
Bekijk het uitgeschreven recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#recept #igtv #quiche #vierkazen #kaas #port #charlieskitchen #kookboek #echtinbalans #nationalekaasfonduedag #cheese #mozzarella #gorgonzola #camembert #granapadano #weekend #heelhollandbakt #hartigetaart
✨PANCAKES CEREAL✨ Hebben jullie ooit wel eens ✨PANCAKES CEREAL✨
Hebben jullie ooit wel eens ontbijtgranen van pannenkoeken beslag gemaakt? Deze #pancakecereal is een oudere TikTok hype maar is vandaag de dag nog steeds heel erg lekker! Het is even een werkje en dus meer voor de ochtenden waarbij je meer tijd kan uittrekken voor ontbijt maken. 

Het beste aan dit recept is dat je werkelijk elk soort pannenkoekjes beslag hiervoor kunt gebruiken. Uit een pak, homemade of zelfs super gezond of vegan! Stop het in een spuitflacon of doseerzakje en bak kleine rondjes van het beslag in een koekenpan. Op de website vind je wel het recept dat ik hier graag voor gebruik! Serveer op bijvoorbeeld een smoothiebowl of een kommetje kwark en met vers fruit!

Heb jij wel eens pancakes cereal gemaakt of geproefd?

==> https://bettyskitchen.nl/pancakes-cereal-tiktok-recept/
—————————————-

Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#pancakes #mini #cereal #tiktok #tiktokfood #kwark #yoghurt #tiktokrecipes #aardbeien #blauwebessen #ontbijt
🐣✨ VROLIJKE PAASHAAS ✨🐣 Zie hier Betty 🐣✨ VROLIJKE PAASHAAS ✨🐣

Zie hier Betty op haar Paas best! Dat betekent dus met een mond vol heerlijk eten! Vanmorgen zijn wij tijdens het paas ontbijt compleet in de watten gelegd door vrienden en met verrukkelijk eten! Uiteraard mocht een creatie met croissantdeeg niet ontbreken! Het is dan ook ontzettend leuk om te zien dat jullie ook massaal aan de slag zijn gegaan met #CRUFFIN recepten en krijg er ook regelmatig tags en foto’s van doorgestuurd!

Maak er hoe dan ook een geweldig paasweekend van! Ik hoop dat je hem op een leuke en coronaproof manier kunt doorbrengen met mensen waar je van houdt. En anders wel lekker genieten van een paar daagjes uitrusten en vrij zijn. Hele fijne paasdagen en geniet zeker van de heerlijke paas recepten die op de website staan!

Liefs, Betty
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in