Print

Chocolate Chip Panakes (met banaan en kokos)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 2 -3 personen 1x
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

  • 50 gram havermout,
  • 50 gram amandelmeel,
  • 40 gram rozijnen,
  • 25 gram geraspte kokos,
  • 2 theelepels bakpoeder,
  • 1 banaan,
  • 2 grote eieren (L)
  • snufje zout,
  • 150 ml (kokos)melk,
  • een flink handje chocolate chips.

Extra:

  • keukenmachine of blender,
  • koekenpan of een grote bakplaat (zoals deze table chef),
  • sauslepel,
  • (kokos)olie, om in te bakken.

Instructions

  1. Maal als eerste de havermout tot meel in de keukenmachine. Mix met de amandelmeel, rozijnen en kokos en zet apart.
  2. Breek de banaan in drie stukken en stop in de keukenmachine met de eieren en het zout. Laat draaien tot in volume verdubbeld. Meng hier vervolgens kort de kokosmelk doorheen.
  3. Spatel het havermoutmengsel kort door de vloeibare massa en roer als laatste de chocolate chips erdoor heen. Laat vervolgens een paar minuten rusten.
  4. Verhit ondertussen de koekenpan of bakplaat met een beetje kokosolie. Schep met een sauslepel een hoopjes beslag in de pan, maar houd voldoende afstand. Bak de chocolate chip pancakes minstens 1 minuut aan elke kan, of totdat er belletjes gaan vormen.
  5. Draai de pannenkoekjes vervolgens om met een spatel en laatde andere kan ook minstens 1 minuut bakken. Tussentijds kun je de pancakes warm houden in een voorverwarmde oven van 60 graden.
  6. Serveer de chocolate chip pancakes aan tafel met bijvoorbeeld een schep kwark, een snufje kaneel of cacao, extra chocolate chips of druppel hier honing/stroop of siroop overheen. Of combineer alles tezamen voor ‘the best chocolate chip pancakes’ ever!

Eet smakelijk !

Groetjes, Betty