• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Deeg recepten / Chocoladebrood uit de broodbakmachine

Chocoladebrood uit de broodbakmachine

10 december 2016 Door Betina Oostveen Reageer

Goede morgen! Krijgen jullie al meteen trek als je naar dit versgebakken chocoladebrood kijkt? Ik in ieder geval wel! En het hele huis ruikt momenteel heerlijk naar versgebakken brood! Dat is goed wakker worden! Dit chocoladebrood is niet zo heel zoet van smaak, maar echt een aanrader voor in het weekend. Het is een zacht witbrood met stukjes chocolade er in. Heerlijk voor met een beetje boter of zelfs nutella. Of serveer een (half) plakje chocoladebrood voor bij de koffie.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Ik moet je er wel bij vertellen dat je dit chocoladebrood recept niet de avond ervoor kunt voorbereiden, of klaar kunt zetten in de broodbakmachine. Er gaat namelijk gesmolten boter en een rauw eitje in, dus het wordt een kwestie van meteen die machine aanzetten. Voor mij is dat op zich geen probleem, want in het weekend ben ik toch vaak om 07.00 uur al wakker (iets met mijn bioritme). Dus kan dan mooi de machine aanzetten en kruip daarna gewoon weer mijn bed in. Vervolgens staat je om 11.00 uur alweer een mooi vers brood op je te wachten en ruikt het hele huis heerlijk! Dat is pas goed wakker worden en lekker genieten geblazen.

Chocoladebrood uit de broodbakmachine
Chocoladebrood uit de broodbakmachine

Wentelteefjes van chocoladebrood

Houdt er rekening mee dat versgebakken brood niet dezelfde levensverwachtingen heeft als brood uit de supermarkt. De volgende ochtend is het chocoladebrood alweer aan het uitdrogen en is het letterlijk ‘oud’ chocoladebrood. Maar niet getreurd: je kunt er dan nog bijvoorbeeld heerlijke zoete wentelteefjes van maken! Daarnaast is dit kwarkbrood met appel en rozijnen ook een verrukkelijk zoet brood om mee te ontbijten. En wat dacht je van superzachte kaneelbroodjes vers uit de oven? Neem hier even een kijkje bij maar liefst 20x recepten voor zelf brooddeeg maken.


Print

Recept: Chocoladebrood uit de broodbakmachine

Print Recipe
  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 4 uur.
  • Yield: 1 brood 1x
  • Category: Brood
  • Cuisine: Franse keuken

Ingredients

Scale

  • 60 gram boter
  • 250 ml melk
  • 1 groot ei (L)
  • 45 gram suiker
  • 1 tl. zout
  • 500 gram bloem
  • 130 gram chocolade druppels (chocolate chips)
  • 1 tl. gedroogde gist korrels

Extra:

  • broodbakmachine, met zoet/brioche stand (ik heb deze, dan gebruik je stand 3).

Instructions

  1. Smelt de boter in het steelpannetje, op laag vuur. Vul de broodbakvorm van de machine met de melk en 1 geklutst ei. Giet hier de gesmolten boter overheen.
  2. Voeg het zout en het suiker toe (in het midden), en verdeel hier 250 gram van de bloem overheen. Mocht je een zeef hebben, zeef dan eerst de bloem voor een luchtiger resultaat.
  3. Leg de chocolade druppels op de bloem en dek af met de andere helft van de (gezeefde) bloem. Maak tot slot een klein kuiltje bovenop en strooi hier de gistkorrels in. In een broodbackmachine is het namelijk van belang dat de gist niet in direct contact staat met zout.
  4. Start het zoete deeg/brioche programma. Bij mij duurt deze exacte 3 uur en 25 minuten. En omdat de machine zowel het kneedwerk, rijzen en bakken uit handen neemt, kunnen de kids dit recept nog zelf bereiden.
  5. Stort het chocoladedeeg uit de vorm en laat afkoelen op een rooster. Normaliter zou je dit een uur lang laten staan, maar semi-warm is hij toch het allerlekkerst. De tussentijd gebruik ik om de tafel te dekken etc.

Eet smakelijk en maak er een mooi weekend van!

Groetjes, Betty

Keywords: brood, broodbakmachine, witbrood, chocolade, zoet

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Chocoladebrood uit de broodbakmachine

Category: Deeg recepten, Ontbijt Recepten Tags: bloem, boter, brood, broodbakmachine, brunch, chocolade, eieren, gist, melk, suiker, zout

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Wintergroenten uit de oven
Volgend bericht: Betty’s Kitchen XMAS Giveaway »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee