• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Friese wentelteefjes met suikerbrood

Friese wentelteefjes met suikerbrood

13 oktober 2015 Door Betina Oostveen Reageer

Er is eigenlijk maar 1 remedie tegen opstaan met wintertenen:  Een hartverwarmend ontbijtje maken! En deze Friese wentelteefjes met suikerbrood passen hier perfect bij! Zo zacht dat ze bijna smelten op je tong en de combinatie met kaneelsuiker is ideaal voor bij dit seizoen.

Friese wentelteefjes met suikerbrood

Deze week staat in het teken van mijn bezoek aan Leeuwarden en dan mag een heerlijk ontbijtrecept met Fries suikerbrood natuurlijk niet uitblijven! Echt een ideaal weekend ontbijtje voor 2 en ik durf te wedden dat je het niet bij 1 stukje kunt houden! 

 

Tijdens mijn eerste bezoek ooit aan Leeuwarden at ik Friese wentelteefjes met suikerbrood bij het ontbijt in ons hotel. Sindsdien, MOET ik altijd suikerbrood mee naar huis nemen als ik weer eens in Friesland ben geweest! En sta ik in het weekend lekker wentelteefjes te maken voor mij en Dylan. Met name met wat ouder suikerbrood is dit ideaal, want als het uitdroogt is het toch niet zo lekker meer om zo op te eten. Dit recept voor Friese wentelteefjes met suikerbrood is er echt eentje waar je punten mee scoort,  dus ik deel hem graag met jullie. Want oh wat is het fijn om een Fries wentelteefje te zijn!

Echt Fries Suikerbrood

Suikerbrood is echt een lokale specialiteit in Friesland, maar je zult hem inmiddels in heel Nederland  tegenkomen. Vraag gerust eens na bij jouw bakker of men suikerbrood heeft liggen.

Friese wentelteefjes met suikerbrood

Ga je liever zelf aan de slag met suikerbrood, kijk dan bijvoorbeeld eens bij dit recept van Philippine. Helaas heb ik hem zelf nog niet geprobeerd want ik kom inmiddels toch geregeld genoeg in Friesland en neem dan toch suikerbrood mee naar huis. Maar goed het resultaat zijn deze overheerlijke Friese wentelteefjes met suikerbrood die smelten op je toch.  Goeie Moarn!

 

Print

Recept: Friese wentelteefjes met suikerbrood

Print Recipe
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 175 ml (plantaardige) melk,
  • 3 eetlepels suiker,
  • 2 eieren,
  • 1 theelepel gemalen kaneel,
  • 1/4 theelepel vanille essence,
  • 1/8 theelepel gemalen kruidnagel,
  • 6 plakjes Fries suikerbrood (1–2 cm breed),
  • roomboter.

Voor erbij:

  • 1 eetlepel suiker,
  • 1/2 theelepel kaneel.

Extra:

  • grote ovenschaal,
  • koekenpan.

Instructions

  1. Kluts de eieren, samen met de melk en suiker los in een ovenschaal. Voeg de kaneel, vanille essence en kruidnagel toe en roer goed door om op te lossen.Friese wentelteefjes met suikerbrood
  2. Leg vervolgens de plakken van het suikerbrood in het eiermengsel en laat 1-2 minuut weken. Halverwege even de suikerbroodjes keren svp.
  3. Verhit een klontje boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg de geweekte suikerbroodjes  in de koekenpan en bak de wentelteefjes aan beide kanten bruin gedurende 3-4 minuten. Desnoods doe je het bakken in 2 delen  als niet alles in 1 koekenpan past. Laat de wentelteefjes op een bord glijden en dek af met huishoudfolie.
  4. Meng in een apart kommetje de suiker en kaneel om kaneelsuiker te maken. Snijd vervolgens elk wentelteefje diagonaal door en bestrooi lichtjes met de kaneelsuiker.
  5. Serveer de Friese wentelteefjes met suikerbrood direct, want warm zijn ze echt het allerlekkerst!!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

 

Friese wentelteefjes met suikerbrood

Category: Ontbijt Recepten Tags: brood, eieren, Hollandse keuken, kruidnagel, melk, suiker, vanille

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Restaurant Eindeloos in Leeuwarden
Volgend bericht: Things to do in Leeuwarden (Ljouwert) »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept vegan gele curry met jackfruit en mungbonen © bettyskitchen.nl 10x Recepten met Jackfruit
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase butter chicken kip in tomaten-roomsaus © bettyskitchen.nl

Butter Chicken (Murgh Makhani)

recept snelle pangranola maken © bettyskitchen.nl

Snelle pangranola

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in