Print

Recept: Chocoladebrood met zoete aardappel

recept chocoladebrood met zoete aardappel kookvideo bettyskitchen

4.5 from 2 reviews

Een heerlijk gezond chocoladebrood met zoete aardappel, banaan en chocolade.

Ingredients

Scale

Toppings:

Benodigdheden:

Instructions

  1. Breng water aan de kook voor de zoete aardappel. Schil de aardappel en snij alvast in dunne plakjes. Kook de aardappel in 10 minuten gaar.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden (165 hete lucht) en kwast een cakeblik in met een beetje olie.
  3. Prak ondertussen de banaan alvast en vermaal de hazelnoten, bijvoorbeeld met een hamer. Breek ook de chocola alvast in kleine stukjes. Vet de cakevorm goed in met wat olie of boter.
  4. Meng in een beslagkom het amandelmeel, de eieren, het bakpoeder, de geprakte banaan, het cacaopoeder en eventueel de suiker. Mix het tot een egaal geheel met de mixer. Roer vervolgens de stukjes chocola en hazelnoot erdoorheen.
  5. Zodra de zoete aardappel gaar is giet je hem af en prak hem fijn. Roer de aardappel ook door het beslag en schep alles in de cakevorm.
  6. Zet het brood voor 40 minuten in het midden van de oven. Laat daarna minstens 20 minuten afkoelen in de vorm.
  7. Stort de chocoladebrood met zoete aardappel uit op een serveerschaal. Besmeer de bovenkant van de chocoladebrood met de notenboter. Strooi hier vervolgens granaatappelpitjes, grof gehakte hazelnoten en grof gehakte chocolade overheen.
  8. Laat het brood goed afkoelen voordat je hem in plakken snijdt. Je hoeft hem niet helemaal koud te laten worden hoor, als hij nog een beetje warm is, is hij het allerlekkerst. Dan is de chocolade van binnen ook nog zacht en gesmolten.

Eet smakelijk.

Notes

Bewaartip: Je kunt het chocoladebrood met zoete aardappel in plakken snijden en in de vriezer bewaren. Als je hem dus lekker in het weekend maakt heb je doordeweeks geen omkijken naar je ontbijt of een lekker tussendoortje!

Keywords: ontbijt, gezond, zoete aardappel, glutenvrij, chocolade