Print

Camembert uit de oven met spek en uien

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Op zoek naar een lekker low carb of zelfs keto proof borrelhapje? Deze gebakken camembert uit de oven past hier perfect bij en is bovenal verrukkelijk! Top het kaasje af met uitgebakken bacon stukjes en uien voor  een heerlijke crunch en extra smaak!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: ontbijt, lunch of borrel
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 1 ronde camembert (ca 250 gr)
  • 1 kleine witte ui
  • 6 strips ontbijtspek (ca 75 gr)
  • 2 el zero carb syrup *

(* kan ook vervangen worden door maple syrup of honing maar dat is niet keto of low carb)

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de camembert op.
  2. Bak het ontbijtspek op middelmatig vuur uit in een pannetje zonder olie of boter. Zodra ze geslonken zijn en een beetje stevig worden schep je uit de pan. Hak fijn met een mes.
  3. Pel de ui en snijd in dunne halve ringen. Bak deze gedurende een paar minuten in het achtergebleven bakvet van de spek.
  4. Voeg de gehakte spek toe met 1 el siroop. Draai vervolgens het vuur uit en schep het geheel goed om.
  5. Verdeel over de bovenkant van de camembert en schuif de bakplaat in het midden van de oven. Bak de kaas gedurende 15 minuten.
  6. Serveer direct op een bordje met bijvoorbeeld wat (lijnzaad)crackers.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Nutrition