Print

Camembert uit de oven met noten en rozemarijn

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Op zoek naar een lekker low carb of zelfs keto proof borrelhapje? Deze gebakken camembert uit de oven past hier perfect bij en is bovenal verrukkelijk! Top het kaasje af met walnoten, rozemarijn en een beetje (maple) syrup een heerlijke crunch en extra smaak!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: ontbijt, lunch of borrel
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 1 rond camembert kaasje (250 gr)
  • 40 gr walnoten
  • 1 takje rozemarijn
  • flinke snuf peper
  • snufje zout
  • 1 el zero carb syrup (bijv. Walden Farms of Good Good) *

(* kan ook vervangen worden door maple syrup of honing maar dat is niet keto of low carb)

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de camembert op.
  2. Hak de noten grof en stop in een kommetje. Ris de blaadjes van de rozemarijn en hak deze vervolgens fijn. Stop in het kommetje en breng op smaak met een flinke snuf peper en beetje zout. Voeg 1 el van de syrup toe en meng het geheel door elkaar. De syrup zorgt er ook voor dat alles een beetje aan elkaar plakt.
  3. Verdeel over de bovenkant van de camembert en schuif de bakplaat in het midden van de oven. Bak de kaas gedurende 15 minuten.
  4. Serveer direct op een bordje met bijvoorbeeld wat (lijnzaad)crackers.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Variatietip: je kunt de walnoten ook vervangen door bijvoorbeeld pecannoten, amandelen of zelfs een mix van verschillende noten.

Nutrition