• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Pasta Recepten / Cacio e Pepe

Cacio e Pepe

7 september 2018 Door Betina Oostveen 4 Reacties

Ik zag Anthony Bourdain ooit letterlijk wegsmelten na een hap Cacio e Pepe in Rome. En nadat ik het eenmaal zelf had geproefd snapte ik het helemaal. Het lijkt zo simpel, maar Pasta Cacio e Pepe is een hemelse ervaring waarbij alles draait om een simpele pasta met kaas en een flinke snuf peper!

Zelf Cacio e Pepe maken

De Italiaanse klassieker cacio e pepe at ik ook voor het eerst in Rome en ik verbaasde me immens over de eenvoud ervan. Het is een sober pasta gerecht van spaghetti (rond) of linguini (plat), Pecorino kaas en flink wat grof gemalen zwarte peper. Dankzij die pittige schapenkaas en de peper krijgt je pasta gerecht er een lekker Italiaans temperament van! Zelf cacio e pepe maken is niet moeilijk, omdat ik het je gewoon even laat zien in onderstaande video.


Kookvideo Cacio e Pepe recept:

+SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchenNL


Nog meer heerlijke Italiaanse pasta gerechten

Hou jij wel van pasta met lekker veel kaas? Dan moet je naast de Cacio e Pepe ook eens deze pasta met 3 kazen en salie proberen. Wist je dat een bol burrata over je warme pasta ook een wonderbaarlijk gerecht geeft? Ga daarom zeker ook eens deze pasta datterini met tomaten en burrata maken. Wist je dat er zelfs een klassiek gerecht voor soep is waarbij een korst van Parmezaanse kaas niet mag ontbreken in de bouillon? Check daarvoor gauw het recept voor Tortellini al Brodo. Geniet dus heerlijk van nog meer Italiaanse pasta gerechten.


Print

Recept: Cacio e Pepe (pasta met pecorino en peper) recept

kookvideo cacio e pepe pasta recept © bettyskitchen.nl
Print Recipe

★★★★★

5 from 2 reviews

Ik zag Anthony Bourdain ooit letterlijk wegsmelten na een hap Cacio e Pepe in Rome. En nadat ik het eenmaal zelf had geproefd snapte ik het helemaal. Het lijkt zo simpel, maar Pasta Cacio e Pepe is een hemelse ervaring waarbij alles draait om een simpele pasta met kaas en een flinke snuf peper!

  • Author: Betina Oostveen
  • Yield: 3–4 personen 1x
  • Category: Pasta
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 250 gram spaghetti of linguine pasta
  • snuf zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 flinke eetlepel roomboter
  • 2 theelepels vers gemalen zwarte peper
  • 100 gram pecorino kaas
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie

Extra:

  • kookpan (voor de pasta)
  • grote koekenpan of wok

Instructions

  1. Kook de pasta al dente in ruim water en een snuf zout. Check hiervoor de verpakking voor de juiste kooktijd.
  2. Ondertussen verwarm je de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de gemalen peper op medium vuur. Draai het vuur uit.
  3. Schep een flinke kop van het kookwater uit de pasta pan en giet de rest af.
  4. Doe een scheut van het kookvocht in de koekenpan en roer met de gebakken peper en olie los. Voeg daarna de boter toe en laat smelten in het warme kookvocht. Leg de afgegoten pasta bovenop en draai het vuur weer aan naar middelmatige temperatuur.
  5. Leg de geraspte pecorino bovenop de pasta en roer de cacio e pepe al scheppend het geheel om met 2 lepels of vorken. Door de warmte zal alles samensmelten tot een kaassaus.
  6. Je kunt altijd iets meer kookvocht toevoegen om een dunnere saus te maken, maar ook meer boter of juist kaas om smeuïger te maken.
  7. Roer tot slot de peterselie door de pasta cacio e pepe en serveer direct!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

kookvideo cacio e pepe pasta recept © bettyskitchen.nl

 

Category: Pasta Recepten Tags: Kaas, kookvideo, olijfolie, pecorino, peper, peterselie, roomboter, Spaghetti, tagliatelle

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Gooische Dip maken
Volgend bericht: Genomineerd voor Food Blog van het jaar 2018 »

Lees Interacties

Reacties

  1. Paula de Boer-Rientjens

    25 september 2020 om 12:39 pm

    Hallo Betina,

    Klasse recept, echt heerlijk! Ik vind ook de muziek op de achtergrond van dit recept-filmpje heel mooi, kun je me laten weten wie dit zingt en wat de titel is? Bij voorbaat alvast hartelijk dank!!

    Groeten, Paula

    ★★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      25 september 2020 om 12:42 pm

      Hi Paula,

      wat leuk om te horen zeg! Het nummer in de receptvideo is: L’appuntamento van Ornella Vanoni (ook bekend van de Oceans 12 film)

      Beantwoorden
  2. Lisa Ruijters

    19 januari 2023 om 9:36 pm

    Super lekker en verassend recept, heb er mijn eigen draai aan gegeven door zoete paprika toe te voegen in fijn gesneden stukjes vooral om wat kleur toe te voegen en ik heb minder peper gebruikt maar genoeg om wel die smaak te krijgen. Heel leuk om eens een nieuwe pasta te proberen en ik had toevallig nog precies 100g pecorino kaas over van een paddenstoelenrisotto die hier goed van pas kwam. Ik heb iemand in mijn gezin die over het algemeen niet zo houd van pasta en spagetti in het specifiek maar zij vond dit ook een lekker recept! Bedankt voor dit super recept en ik ga het zeker nog eens maken.

    ★★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      23 januari 2023 om 3:11 pm

      Oh wat super leuk om dit te horen! Dank je wel voor je reactie Lisa en geniete er heerlijk van!
      Zelf extra groenten toevoegen aan gerechten kan ik alleen maar aanmoedigen, super van je!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 20x recepten voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes taart soep en meer 20x Paasbrunch recepten
  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 10x hartige paasrecepten met eieren voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes en meer gepocheerd, gekookt, gebakken 10x Hartige Paasrecepten met eieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in