• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Restaurants / Restaurants in Utrecht / The Green House Restaurant in Utrecht

The Green House Restaurant in Utrecht

5 mei 2018 Door Betina Oostveen Reageer

Het is je wellicht al opgevallen dat er langs de Croeselaan al geruime tijd werkzaamheden zijn. Het stationsgebied is natuurlijk al helemaal op de schop gegaan en aan de Croeselaan wordt ook druk gewerkt. Naast de grote ‘verrekijker’ van de Rabobank vind je dan ook Utrechts’ eerste circulair restaurant met Urban Farm, namelijk The Green House.

Concept Restaurant the Green House

Het pavilioen is voor slechts 15 jaar beschikbaar (ivm de grote bouwplannen hier van de gemeente). Dus The Green House is dan ook een prachtig concept om in die tussentijd een mooie reuring, groen en gezelligheid te brengen, tussen als dat glas, beton en staal. Door het tijdelijke karakter is slim nagedacht over materiaal gebruik en hergebruik in de toekomst. Dat vind ik al mooi.

The Green House Restaurant in Utrecht review Betty's Kitchen
The Green House Restaurant in Utrecht review Betty's Kitchen

Urban Farm The Green House

In Amsterdam kwamen wij als eerste een circulair restaurant tegen, grappig genoeg naast de ABN Amro (die grote banken lokken het blijkbaar uit om een groene en duurzaam initiatief tegenover zich te krijgen). Maar wat de Utrechtse nieuwkomer zo bijzonder maakt is tevens de Urban Farm in The Green House restaurant.

Zelf kweken en telen vs lokaal ondernemen

Op de 1e verdieping van The Green House vind je namelijk een inpandig tuinkas, boordenvol kruiden en bladgroente. Naast het restaurant vind je zelfs een eigen groentetuin. Verser dan dit ga je het niet krijgen in Utrecht. Zie mijn weekvlog #15 voor een korte impressie. The Green House maakt gebruik van een houtoven voor de meeste gerechten, gebruikt regenwater voor het bewateren van de ingrediënten. En aanvullende groenten, vlees, vis en gevogelte kom bij lokale ondernemers uit de buurt vandaan.

The Green House Restaurant in Utrecht review Betty's Kitchen
The Green House Restaurant in Utrecht review Betty's Kitchen

80% groente en 20% vlees, gevogelte of vis

Hier wordt gekookt volgens een 80\20 principe: Je gerechten bestaan voor 80% uit groenten en kruiden uit de ‘Urban Farm van The Green House restaurant, of van lokale telers. En 20% van je menu kan dan bestaan uit vlees , gevogelte of vis. En dan kan je er van op aan dat deze uit de buurt komen of dat de vis dus enkel uit bijvangst bestaan. En als je dat weet smaakt je maaltijd al meteen een stuk prettiger.


Dit eet je bij The Green House

The Green House Restaurant in Utrecht review Betty's Kitchen

Broodkussentjes uit de houtoven, met kruidensalsa uit de vijzel.

The Green House Restaurant in Utrecht review Betty's Kitchen

Een echte Garden Salad om lekker te delen met zijn allen. Maar hier had voor ons wel een lekkere dressing bij gemogen hoor.

The Green House Restaurant in Utrecht review Betty's Kitchen

Salade van geroosterde bieten. Deze was mijn favoriet van de avond!

The Green House Restaurant in Utrecht review Betty's Kitchen

Een pizzetta uit de houtoven, met gepofte groenten en bladgroen. Een heerlijke vegetarische pizza met bijzondere pizzabodem!

The Green House Restaurant in Utrecht review Betty's Kitchen

Bijvangst vis en garnalen.

The Green House Restaurant in Utrecht review Betty's Kitchen

Witte asperges met zeekraal, gepofte aardappel en een gekookt ei.

The Green House Restaurant in Utrecht review Betty's Kitchen

Aardappelsalade met gepofte uien op de achtergrond.

The Green House Restaurant in Utrecht review Betty's Kitchen

Heck Rund van de Utrechtse Heuvelrug. Een stukje ‘werkvlees’ wat je misschien niet zo snel zou bestellen. Maar heerlijk was het zeker!

The Green House Restaurant in Utrecht review Betty's Kitchen

En bij gebrek aan een koelkast (want energiezuinig restaurant), werd dit frambozenijs gemaakt met stikstof. Ohw Yessss.


Cijfers:    Prijs: €    Eten: 7.0      Service: 6.0      Decor: 8.0     Totaal:  7.0


The Green House Restaurant
Croeselaan 16
3521 CA Utrecht

The Netherlands
https://thegreenhouserestaurant.nl


Voor deze review was ik uitgenodigd door The Green House maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

Category: Restaurants in Utrecht Tags: The Green House, Utrecht

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Geroosterde kikkererwten uit de oven
Volgend bericht: Burrata salade met bloedsinaasappel »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken
  • Vegetarische samosa's met homemade chutney Vegetarische Indiase samosa’s
  • recept zelf roti plaat maken © bettyskitchen.nl Zelf Roti Plaat maken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in