• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Betty's Kitchen

Voor als je van lekker eten houdt!

  • Home
  • Recepten
    • Low Carb Recepten
    • Glutenvrije Recepten
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Soepen
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Pasta
    • Pizza
    • Barbecue & Grill
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Tussendoortjes
    • Koekjes
    • Cake
    • Taart
    • Halloween Recepten
    • How-to en tutorials
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Travel
      • Reisblogs Amerika
      • Reisblogs Engeland
      • Reisblogs Hongarije
      • Reisblogs Nederland
      • Reisblogs Portugal
      • Reisblogs Pretparken
      • Reisblogs Spanje
      • Reisblogs Thailand
    • Overige
  • Contact
    • Over ons
    • Samenwerken?
    • In de Media
    • Jouw recept op Betty’s Kitchen
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
You are here: Home / Restaurants / Restaurants in Utrecht / The Green House Restaurant in Utrecht

The Green House Restaurant in Utrecht

5 mei 2018 Door Betina Oostveen Leave a Comment

Het is je wellicht al opgevallen dat er langs de Croeselaan al geruime tijd werkzaamheden zijn. Het stationsgebied is natuurlijk al helemaal op de schop gegaan en aan de Croeselaan wordt ook druk gewerkt. Naast de grote ‘verrekijker’ van de Rabobank vind je dan ook Utrechts’ eerste circulair restaurant met Urban Farm, namelijk The Green House.

Concept Restaurant the Green House

Het pavilioen is voor slechts 15 jaar beschikbaar (ivm de grote bouwplannen hier van de gemeente). Dus The Green House is dan ook een prachtig concept om in die tussentijd een mooie reuring, groen en gezelligheid te brengen, tussen als dat glas, beton en staal. Door het tijdelijke karakter is slim nagedacht over materiaal gebruik en hergebruik in de toekomst. Dat vind ik al mooi.

The Green House Restaurant in Utrecht review Betty's Kitchen
The Green House Restaurant in Utrecht review Betty's Kitchen

Urban Farm The Green House

In Amsterdam kwamen wij als eerste een circulair restaurant tegen, grappig genoeg naast de ABN Amro (die grote banken lokken het blijkbaar uit om een groene en duurzaam initiatief tegenover zich te krijgen). Maar wat de Utrechtse nieuwkomer zo bijzonder maakt is tevens de Urban Farm in The Green House restaurant.

Zelf kweken en telen vs lokaal ondernemen

Op de 1e verdieping van The Green House vind je namelijk een inpandig tuinkas, boordenvol kruiden en bladgroente. Naast het restaurant vind je zelfs een eigen groentetuin. Verser dan dit ga je het niet krijgen in Utrecht. Zie mijn weekvlog #15 voor een korte impressie. The Green House maakt gebruik van een houtoven voor de meeste gerechten, gebruikt regenwater voor het bewateren van de ingrediënten. En aanvullende groenten, vlees, vis en gevogelte kom bij lokale ondernemers uit de buurt vandaan.

The Green House Restaurant in Utrecht review Betty's Kitchen
The Green House Restaurant in Utrecht review Betty's Kitchen

80% groente en 20% vlees, gevogelte of vis

Hier wordt gekookt volgens een 80\20 principe: Je gerechten bestaan voor 80% uit groenten en kruiden uit de ‘Urban Farm van The Green House restaurant, of van lokale telers. En 20% van je menu kan dan bestaan uit vlees , gevogelte of vis. En dan kan je er van op aan dat deze uit de buurt komen of dat de vis dus enkel uit bijvangst bestaan. En als je dat weet smaakt je maaltijd al meteen een stuk prettiger.


Dit eet je bij The Green House

The Green House Restaurant in Utrecht review Betty's Kitchen

Broodkussentjes uit de houtoven, met kruidensalsa uit de vijzel.

The Green House Restaurant in Utrecht review Betty's Kitchen

Een echte Garden Salad om lekker te delen met zijn allen. Maar hier had voor ons wel een lekkere dressing bij gemogen hoor.

The Green House Restaurant in Utrecht review Betty's Kitchen

Salade van geroosterde bieten. Deze was mijn favoriet van de avond!

The Green House Restaurant in Utrecht review Betty's Kitchen

Een pizzetta uit de houtoven, met gepofte groenten en bladgroen. Een heerlijke vegetarische pizza met bijzondere pizzabodem!

The Green House Restaurant in Utrecht review Betty's Kitchen

Bijvangst vis en garnalen.

The Green House Restaurant in Utrecht review Betty's Kitchen

Witte asperges met zeekraal, gepofte aardappel en een gekookt ei.

The Green House Restaurant in Utrecht review Betty's Kitchen

Aardappelsalade met gepofte uien op de achtergrond.

The Green House Restaurant in Utrecht review Betty's Kitchen

Heck Rund van de Utrechtse Heuvelrug. Een stukje ‘werkvlees’ wat je misschien niet zo snel zou bestellen. Maar heerlijk was het zeker!

The Green House Restaurant in Utrecht review Betty's Kitchen

En bij gebrek aan een koelkast (want energiezuinig restaurant), werd dit frambozenijs gemaakt met stikstof. Ohw Yessss.


Cijfers:    Prijs: €    Eten: 7.0      Service: 6.0      Decor: 8.0     Totaal:  7.0


The Green House Restaurant
Croeselaan 16
3521 CA Utrecht

The Netherlands
https://thegreenhouserestaurant.nl


Voor deze review was ik uitgenodigd door The Green House maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

Category: Restaurants in Utrecht Tags: circulair koken, restaurants, The Green House, Utrecht

About Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Previous Post: « Geroosterde kikkererwten uit de oven
Next Post: Burrata salade met bloedsinaasappel »

Reader Interactions

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primary Sidebar

profielfotoBetty

Hi! Welkom in mijn online keuken! En hier geef ik antwoord op de vraag: "Wat eten we vandaag?" Op deze site deel ik mijn favoriete (internationale) recepten, toffe restaurants, food events en nog veel meer lekkers met je!

Alvast veel kookplezier!

Groetjes, Betty

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 10x Winter soep recepten 10x Winter soep recepten
  • 15x Recepten voor Valentijnsdag 15x Recepten voor Valentijnsdag
  • Shakshuka (video) Shakshuka (video)
  • Gnocchi met kip uit de oven (video) Gnocchi met kip uit de oven (video)
  • Dutch Baby Pancake Dutch Baby Pancake

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

Footer

Volg Betty ook op Instagram

  • Terwijl deze dame aan het uitzieken is, MOEST ik natuurlijk nog wel even dit plaatje met jullie delen. Afgelopen wvrijdag kwam namelijk de kookvideo voor deze SHAKSHUKA online en die wil je proeven! Ik kan niet wachten tot ik weer normaal kan eten en hier mijn tanden weer in mag zetten! .
.
#linkinbio #breakfast #lunch #shakshuka #tomaat #chili #eieren #kookvideo #youtube #BettyskitchenNL
http://bit.ly/2DTq75C
  • HIEPERDEPIEP HOERA!
Mijn blog bestaat 6 jaar!!
✨🎈🎉🤩 🎁🎊🏅
Valentijns avond 2013 kreeg ik een website cadeau van Dylan. Een plek om digitaal mijn favoriete recepten op te slaan en bij te houden. En dat vervolgens Food fotografie een enorme hobby van me werd. Nooit gedacht dat de site ontdekt zou worden door mensen buiten mijn familie en vriendenkring. En dat het vandaag de dag een (meer dan) fulltime  baan en eigen bedrijf zou zijn. Maar ook de keerzijde en hoe lastig het combineren met mijn werk en moederschap werd en dat Betty er in 2018 echt een beetje doorheen zat en wilde stoppen. Ik ben blij dat de mensen om me heen volhardend waren en me de droom niet hebben laten opgeven. Want ik vindt het echt ontzettend leuk wat ik doe. Maar soms zit een hoofd vol ideeën en perfectionisme elkaar gewoon in de weg. Het was mijn 5 year itch, zeg maar. 2019: het jaar waarin ik vooral mama wil zijn, waar Nanda, Vincent en andere gastbloggers jullie juist voorzien van nieuwe content, zodat ik me juist kan focussen op een nieuwe uitdaging:  wekelijkse youtube kookvideos! Ik krijg hier nieuwe energie van en vind hier nu weer mijn balans in.
Ik kan iedereen niet vaak genoeg bedanken dat ik dit werk KAN en MAG doen. I ❤️ you - x - Betty
.
.
#blogverjaardag #happybirthday #BettyskitchenNL #persoonlijk #foodie #foodblogger #6yearsold #Thankyou #balans #bedankt #iloveyou #VALENTIJNSDAG
  • #FRIYAY
Deze red Velvet Cookies hadden eigenlijk ook perfect voor Valentijnsdag gekund. Maar met het weekend voor de deur is het ook zeer feestelijk weekend voer 😉 Kneed er lekker op los (wel handschoenen aan, zie video) en geniet! ❤️ Als jij hier ook je tanden in wilt zetten!
Chech het recept via link in @bettyskitchennl 👈 .
.
#redVelvet #rood #kookvideo #wittechocolade #weekend #koekjes #cookies
https://youtu.be/wajROvdhn3M
  • Manlief reageerde verbaasd toen hij deze thuis op tafel zag liggen... Met een kaartje erbij dat niet van hem was... 😂 Misschien moet ik vanmiddag ook even een bosje bloemen voor mezelf kopen want hij is laat thuis, dus wordt enkel samen een kopje thee voor het slapen gaan denk ik. Wel met Merci dan... 😜 bedankt @mercichocolates en aan iedereen: maak er een leuke dag van. Met je liefste, familie, collega's, je kat of alleen💕❤️
#chocoladeisvooriedereen #merci #valentinesday #VALENTIJNSDAG #gekregen #foodpost #love #chocolade #chocolate
  • Goede morgen op deze Valentijnsdag! En kijk eens wat voor lekkers je straks vast in de koelkast kunt zetten. Deze Valentijnsdag ROCKY Road blijf je namelijk van snoepen! Voor het recrpt ga je naar de klikbare link in @bettyskitchennl 👈 of highlights.
.
.
#VALENTIJNSDAG #chocolade #rockyroad #chocolate #valentijn #marshmallows #prettyinpink
http://bit.ly/2DzFfFc
  • #VALENTIJNSDAG
Deze overheerlijke blondies met roze chocolade zijn gevuld met macadamia noten en kersen. Een mooie traktatie voor Valentijnsdag met RUBY chocolade.❤️💕 En zeg nou eerlijk daar wil jij toch ook je tanden in zetten?!? Voor het recept ga je naar de klikbare link in @bettyskitchennl 👈
.
. 
#blondies #rubychocolade #kersen #valentijn #roze #liefdegaatdoordemaag #chocolade #chocolate #cookies #brownies
http://bit.ly/2E7CYmg
  • #VEGETARISCH
Ik heb altijd al eens zelf gnocchi willen maken, maar dan moest het wel een bijzondere worden. Deze variant van pompoen gnocchi is mega lekker en wordt op smaak gebracht met een salie-roomsaus met champignons! Hij is best tof geworden of niet 😉 Wil jij hem ook maken? Zie recept via link in @bettyskitchennl 👈 of via stories
.
.
#pompoen #gnocchi #pasta #potatoes #pumpkin #italianfood #BettyskitchenNL https://bettyskitchen.nl/pompoen-gnocchi/

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Privacyverklaring

Copyright © 2019 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee