• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vlees Recepten / Burgers met chili-uien jam

Burgers met chili-uien jam

30 mei 2025 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Het weekend staat alweer voor de deur en ik heb een heerlijk comfort food gerecht voor jullie in petto! En homemade broodje hamburger maken is altijd een top idee, maar top hem eens af met een flinke lepel pittige uiensaus voor een kleine ‘kick’. Dat beloven hele fijne burgers met chili-uien jam te worden

Zelfgemaakte chili-uien jam voor op een burger

Voor mij zijn uien onlosmakend verbonden met het beleggen van een broodje hamburger. Of je nu gaat voor gesnipperde ui, gebakken uien of zelfs gefrituurde uien(ringen). Je kunt nu ook deze zelfgemaakte chili-uien jam voor op een burger maken. Hieronder geef ik je het recept voor gesmoorde uien met chilipeper. Deze hebben lekker wat pit voor op je broodje. Maar maak ook eens deze zoete uiencompote voor op je broodje hamburger. Of ga voor ingelegde uien op zoet-zuur en gebruik deze als topping voor op het vlees.

recept burgers met chili uien jam © bettyskitchen.nl
recept burgers met chili uien jam © bettyskitchen.nl

Nog meer lekkere inpspiratie voor burgers maken!

Ga jij dit weekend ook lekker aan de slag met het maken van deze burgers met chili-uien jam? En als dat je naar meer proeft dan moet je zeker ook even de volgende inspiratie voor burgers maken checken: Ga voor Hamburger met feta en spinazie of deze heerlijk dikke hamburgers in tomatensaus. Liever lekker vega op het burgermenu? Dan ga je voor deze spliterwtenburgers of Jadis’ Pompoenburgers. Geniet van een heerlijke (groene) salade als bijgerecht. Of maak bijvoorbeeld deze zoete aardappel frietjes of zelfs 100% groentenfriet uit de oven klaar om de maaltijd compleet te maken of zelfs nog meer groenten toe te voegen. Enjoy!


Print

Burgers met chili-uien jam

recept burgers met chili uien jam © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze homemade burgers met chili-uien jam zijn er eentje om je tanden in te zetten! Cheeseburgers met sla en een pittige uiensaus als topping maken het geheel helemaal af. Voor erbij serveer je bijvoorbeeld een tomatensalade met ui. Frietjes kan of mag ook natuurlijk 😉

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 1 uur
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 1 uur en 15 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met vlees
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 300 gram uien (wit, geel, of rood)
  • 1 teentje knoflook,
  • 1 el. gemalen chilipoeder *
  • 4 el. chilisaus (60 ml)
  • 4 burgerbroodjes
  • 4 eetlepels mayonaise + extra
  • 4 hamburgers
  • 4 plakken cheddar kaas
  • 100 gram ijsbergsla melange
  • ketchup
  • zout & peper
  • Boter of olijfolie, voor het bakken

Extra:

  • Koekenpan, grillplaat of BBQ

Instructions

  1. Als eerste ga je de chili-jam maken. Pel hiervoor de uien en knoflook. De uien snijd je in halve maan ringen en de knoflook hak je fijn. Verhit een klein scheutje olie in een pannetje en voeg de uien en knoflook toe. Bak ze goudbruin op middelhoog vuur gedurende een paar minuten. Roer dan de chilipeper erdoor en verlaag het vuur. Plaats de deksel en laat de uien gedurende 30 minuten zachtjes stoven.
  2. Haal de deksel van de pan en roer de chilisaus door de uien. Plaats de deksel en laat alles nog eens 30 minuten stoven. Hier dien je tussendoor wel een paar keer te roeren om aanbranden te voorkomen.
  3. Ondertussen verwarm je de koekenpan/grillplaat op middelmatig vuur. Laat goed warm worden en snijd de burgerbroodjes doormidden. Besmeer beide zijdes met elk een halve eetlepel mayonaise. Plaats met de besmeerde kant in de pan en laat een minuutje liggen tot mooi om te grillen en op te warmen. Verplaats daarna naar de serveerborden of schaal.
  4. Voeg een beetje olie of boter toe aan de koekenpan. Bij gebruik van de barbecue kwast je het grilrooster of bakplaat in met olie. Bak vervolgens de hamburgers rondom bruin volgens de baktijd vermeld op de verpakking. Meestal doe ik 3-4 minuten per kant. Als de burgers bijna klaar zijn plaats de plakken kaas. Laat eventjes staan en draai het vuur uit. Deze zullen door de warmte direct gaan smelten namelijk..
  5. Beleg nu elke burger met 25 gram sla op de onderzijde. Dan de burger met kaas en de chili-uien jam er bovenop. Eventueel voeg je nog wat ketchup toe aan de bovenkant van het broodje en plaats direct op de burger. Zachtjes aandrukken en serveer de burgers met chili-uien jam direct.

Eet smakelijk!!

Notes

*in plaats van 1 el. chilipoeder kun je ook een eetlepel verkruimelde gedroogde chilipepers gebruiken, of zelfs 1 hele verse rode spaanse peper in stukjes die je met zaadjes en al met de uien meebakt. Varieer dus gerust met wat jij thuis op voorraad hebt liggen!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept burgers met chili uien jam © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze burgers met chili-uien jam.

burgers met chili uien jam © bettyskitchen.nl

Category: Vlees Recepten Tags: Amerikaanse keuken, brood, Burgers, cheddar, chili saus, chilipepers, hoofdgerechten, ijsbergsla, Kaas, ketchup, knoflook, rode peper, rundergehakt, rundvlees, sla, uien, vlees

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Pasta ‘Datterini’ met burrata

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

pasta datterini met burrata © bettyskitchen.nl

Pasta ‘Datterini’ met burrata

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee