Hebben jullie wel eens gedacht aan fruit te combineren met je diner? Zo maakte ik bijvoorbeeld deze bulgur salade met aardbeien en watermeloen! Breng hiermee de zomer in huis en het is heerlijk fris op een zwoele zomeravond.
Bulgur salade met aardbeien maken.
Dat fruitig en hartig heel goed samen kunnen gaan lieten we op Betty’s Kitchen eerder ook al zien. Naast dit recept voor bulgur salade met aardbeien, maakten wij bijvoorbeeld ook deze Parelcouscous salade met pistachenootjes en sinaasappel of deze (niet vega) Kip curry met grapefruit, komkommer en paddestoelen. Heerlijk combinaties van zoet fruit en hartige smaken met elkaar!
Watermeloen pitten verwijderen.
Wist je trouwens dat de pitten van een watermeloen heel erg gezond zijn? Ze zitten namelijk vol eiwitten, vitamines en mineralen. Ik ben zo iemand die dus al die pitjes uit de meloen peutert voordat ik er een hap van neem. Dus beslis zelf om watermeloen pitte verwijderen of laten zitten in dit recept voor bulgur salade met aardbeien en watermeloen.
Over watermeloen gesproken… Betty heeft onlangs dit heerlijk experiment gedeeld: Smoked watermelon ham recept! Heb je die al gezien? Echt een aanrader, ik kan niet wachten om het recept eens uit te proberen!
Bulgur salade met aardbeien en watermeloen
Hebben jullie wel eens gedacht aan fruit te combineren met je diner? Zo maakte ik bijvoorbeeld deze bulgur salade met aardbeien en watermeloen! Breng hiermee de zomer in huis en het is heerlijk fris op een zwoele zomeravond.
- Cook Time: 25 minutes
- Total Time: 25 minutes
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Hoofdgerecht met groente
Ingredients
- 150 gram bulgur
- 50 gram rauwe, ongezouten walnoten
- ¼ watermeloen
- 150 gram aardbeien
- 75 gram feta
- 2 takjes verse munt
- Handje tuinkers
- Peper en zout
- 1 el. olijfolie
Instructions
- Breng 400 ml. water met wat zout aan de kook voor de bulgur. Kook de bulgur in 10 minuten gaar. Giet af en roer de olijfolie erdoorheen samen met wat peper en zout naar wens. Zet nog even apart.
- Verkruimel ondertussen de walnoten in kleine stukjes. Rooster in een droge koekenpan op laag vuur. Schud de pan regelmatig zodat de nootjes niet aanbranden. Zodra de nootjes lichtbruin beginnen te kleuren zet je het vuur uit.
- Snij het vruchtvlees van de watermeloen in kleine blokjes. Verwijder eventueel de pitjes. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Halveer ze. Ook snij je de feta in kleine blokjes.
- Schep de bulgur, aardbeien, walnoten, watermeloen en feta door elkaar in een ruime kom. Serveer de bulgur salade met aardbeien met de verknipte, verse muntblaadjes en tuinkers eroverheen verdeeld.
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
Notes
Bewaartip: Naast diner is deze bulgur salade met aardbeien ook een heerlijk, alternatief lunchgerecht. Maak dan ook wat extra om goed afgedekt nog 1-2 dagen in de koelkast te bewaren en nog eens op te dienen!
Geef een reactie