Print

Bulgur salade met aardbeien en watermeloen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Hebben jullie wel eens gedacht aan fruit te combineren met je diner? Zo maakte ik bijvoorbeeld deze bulgur salade met aardbeien en watermeloen! Breng hiermee de zomer in huis en het is heerlijk fris op een zwoele zomeravond.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met groente

Ingredients

Scale
  • 150 gram bulgur
  • 50 gram rauwe, ongezouten walnoten
  • ¼ watermeloen
  • 150 gram aardbeien
  • 75 gram feta
  • 2 takjes verse munt
  • Handje tuinkers
  • Peper en zout
  • 1 el. olijfolie

Instructions

  1. Breng 400 ml. water met wat zout aan de kook voor de bulgur. Kook de bulgur in 10 minuten gaar. Giet af en roer de olijfolie erdoorheen samen met wat peper en zout naar wens. Zet nog even apart. 
  2. Verkruimel ondertussen de walnoten in kleine stukjes. Rooster in een droge koekenpan op laag vuur. Schud de pan regelmatig zodat de nootjes niet aanbranden. Zodra de nootjes lichtbruin beginnen te kleuren zet je het vuur uit. 
  3. Snij het vruchtvlees van de watermeloen in kleine blokjes. Verwijder eventueel de pitjes. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Halveer ze. Ook snij je de feta in kleine blokjes. 
  4. Schep de bulgur, aardbeien, walnoten, watermeloen en feta door elkaar in een ruime kom. Serveer de bulgur salade met aardbeien met de verknipte, verse muntblaadjes en tuinkers eroverheen verdeeld. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Notes

Bewaartip: Naast diner is deze bulgur salade met aardbeien ook een heerlijk, alternatief lunchgerecht. Maak dan ook wat extra om goed afgedekt nog 1-2 dagen in de koelkast te bewaren en nog eens op te dienen!