Soep alleen voor in de winter? Zeker niet. Ik maakte deze romige bosuitjessoep met bloemkool, welke prima voor een voorjaars of zomerse lunch gemaakt kan worden! Het is ook een heerlijke soep met bosui voor een licht diner!
Variëren met bosuitjessoep
Deze romige soep vol groenten is ideaal voor een zomerse dag. Door het ‘warme’ eten, komt je lichaam ook meer op temperatuur, waardoor je het uiteindelijk minder warm zult hebben. Daarnaast zit deze bosuitjessoep vol met keuzemogelijkheden. Ik heb er crème fraîche in gebruikt zodat het een lekkere, romige maar toch ook wat frisse soep is. Maar je kunt bijvoorbeeld ook sojaroom gebruiken voor een vegan variant. Keuze 2: dit is een vegetarisch soepje, maar als je dat lekker vindt kun je ook uitgebakken spekreepjes erbij serveren. Datzelfde geldt voor een handje geraspte kaas eroverheen gestrooid. En keuze 3: ik serveerde er maisbroodjes met kaas bij, maar ook dat is natuurlijk inwisselbaar voor een ander soort broodje of misschien zelfs een heerlijke eiwit-wrap. It’s all up to you!

Nog meer soep recepten
Laat deze lichte bosuitjessoep met bloemkool een echte aanrader zijn dus. Maar heb je overigens deze soepjes vol groenten al eens geprobeerd? Deze zijn echt het uitproberen waard! Bijvoorbeeld Romige mungbonensoep, of ga voor deze Gepofte knoflooksoep met beluga linzen. In het voorjaar doen deze Groene aspergesoep met spinazie of de klassieke romige witte aspergesoep het ook fantastisch. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Genoeg gezonde soep-inspiratie hier op de blog!
Recept: Bosuitjessoep met bloemkool
Soep alleen voor in de winter? Zeker niet. Ik maakte deze romige bosuitjessoep met bloemkool, welke prima voor een voorjaars of zomerse lunch gemaakt kan worden! Het is ook een heerlijke soep met bosui voor een licht diner!
- Cook Time: 30 minutes
- Total Time: 30 minutes
- Yield: 3 kommen 1x
- Category: Soep Recepten
- Cuisine: Hollandse keuken
Ingredients
- 3 – 4 bosuitjes
- ½ bloemkool
- 1 witte ui
- 2 el. amandelschaafsel
- 125 ml. crème fraîche (of soyaroom voor vegan)
- 1 liter water
- 2 groentebouillonblokjes
- 1 tl. bieslook (verse of gedroogde)
- 1 tl. nootmuskaat
- peper en zout
- Olijfolie om te bakken
Voor erbij (optioneel):
- afbakbroodjes
Benodigdheden:
- Staafmixer of keukenmachine
Instructions
- Als je broodjes serveert bij de bosuitjessoep bereid deze dan volgens de gebruiksaanwijzing.
- Versnipper de witte ui, snij de bosuitjes in dunne ringen. Was de bloemkool en snij deze in kleine roosjes.
- Verwarm een eetlepel olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Bak de witte ui totdat deze glazig wordt en voeg dan de bosuitjes toe. Bak deze zo’n 5 minuten mee.
- Voeg de bloemkool toe aan de pan, samen met het water en de bouillonblokjes. Breng de soep aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes doorkoken.
- Rooster ondertussen in een droge koekenpan het amandelschaafsel op laag vuur. Schud regelmatig zodat de amandel niet aanbrandt.
- Prik na de 10 minuten even in de bloemkool om te controleren of hij gaar is. Als dat zo is, mix de soep dan met de staafmixer of in de keukenmachine tot een egaal geheel.
- Zet de soep op laag vuur en roer de nootmuskaat en crème fraîche of sojamelk erdoorheen. Verwarm dit even mee, maar breng de soep niet weer aan de kook.
- Proef de soep en voeg naar smaak nog zout en peper toe. Serveer de bosuitjessoep met het broodje ernaast geserveerd en bestrooi met de bieslook.
Eet smakelijk!
Notes
Bewaartip: Laat de soep op het aanrecht afkoelen en bewaar daarna in een afgesloten bakje in de koelkast (max 3 dagen).
Eet smakelijk

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze heerlijke voorjaars bosuitjessoep met bloemkool wilt gaan maken!

Ziet er heerlijk uit! Lekkere soep om eens te proberen.