• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Voorgerechten / Borrelplank met Old White geitenkaas

Borrelplank met Old White geitenkaas

7 september 2016 Door Betina Oostveen Reageer

(Sponsored) – Mijn vader en ik zijn levensgenieters. En dikwijls onder het genot van een borrelplank, vinden wij dan altijd weer even tijd om samen bij te kletsen. Hetzij op een terras in de stad, of lekker thuis, in de achtertuin met een biertje en bijvoorbeeld de nieuwe Old White geitenkaas. 

Want de oudere en rijpere kazen zijn nou eenmaal onze favorieten om met toastjes, of zo uit het vuistje van te genieten. Paps regelde deze keer het bier en ik zorgde voor heerlijke hapjes met deze Old White.

Zelf ben ik al aardig bekend met geitenkaas. Ik verkruimel het dikwijls door mijn lunchsalades en zelfs op een traditionele kaasplank mogen de jonge geitenkazen niet ontbreken. Maar dat is precies zoals ik geitenkaas ook ken: als een jonge en zachte kaas. Dus als de makers van Old Amsterdam vervolgens een lang gerijpte geitenkaas op de markt brengen, weet ik dat ik deze moet aansnijden en proeven. Het is in ieder geval een rijke geitenkaas die desondanks heel erg veel weg heeft van de herkenbare Old Amsterdam kaas. Old White leent zich dus ook uitstekend voor blokjes kaas. Maar is ook nog zacht genoeg om gewoon plakken te trekken met een kaasschaaf.

borrelplank met old white geitenkaas en bier

Snelle bruschettas maken

Deze oude geitenkaas kun je dus heel goed serveren op krokante bruschettas. En daarnaast nog beleggen met veel lekkere combinaties. Speciaal voor deze borrelplank met Old White gebruik ik 1 hele meergranen afbak-stokbrood. Snijd het stokbrood in 12 dikke, schuine plakken en verdeel over een ovenrooster. Kwast de bovenkant van elk plakje stokbrood in met een beetje olijfolie en bak 10 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden (200 hete lucht). Laat vervolgens iets afkoelen. Alle hiernavolgende recepten zijn voldoende voor een borrelplank voor 4 personen.

3x Borrelplank met Old White Geitenkaas:


Old White met tomaat en pesto:

borrelplank met old white geitenkaas, pesto, zongedroogde tomaat en bier

Wat heb je nodig:

  • 4 bruschettas,
  • 4-8 plakjes Old White geitenkaas,
  • 1 eetlepel basilicum pesto,
  • 3-4 zongedroogde tomaatjes, uitgelekt,
  • 2 blaadjes basilicum.

Hoe maak je het?

Besmeer de bruschettas met de pesto en verdeel hier de plakken Old White overheen. Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes, evenals de basilicum. Verdeel beiden over de bruschettas. De tomaatjes zijn vol van smaak en passen goed bij het pittige karakter van de kaas. Biertip: Zorg voor een smaakvol amberkleurig biertje. Liefst geen pils of IPA, want dit zijn te tam voor deze smaken.


Old White met ham en olijf:

borrelplank met old white geitenkaas, rauwe ham, olijf en bier

Wat heb je nodig:

  • 4 bruschettas,
  • 1 theelepel mosterd,
  • 4-8 plakjes Old White geitenkaas,
  • 4 plakken gerookte ham (bijv. Coburger),
  • 4 gemarineerde olijven (bijv. met peper & rozemarijn),
  • pepermolen.

Hoe maak je het?

Besmeer de bruschettas heel dunnetjes met de mosterd en verdeel hier de plakken Old White overheen. Drapeer vervolgens een plak gerookte ham op elke bruschetta en garneer met een olijf en een klein snufje versgemalen peper. Dit is een heel lekker hartig en zoutige bite.  Biertip: De kaas samen met de ham kun je ideaal combineren met een bruin bier of zelfs een Trippel. De zoutige smaken zullen in dit bier zelfs een zoete nasmaak doen onthullen.


Old White met vijgen en balsamico:

borrelplank met old white geitenkaas, vijgen, balsamico en bier

Wat heb je nodig:

  • 4 bruschettas,
  • 4-8 plakjes Old White geitenkaas,
  • 2 verse vijgen,
  • (Crema di) Balsamico.

Hoe maak je het?

Verdeel de plakken Old White over de bruschettas. Snijd de vijgen overlangs doormidden, kerf lichtjes in en plaats een halve vijg op elke bruschetta. Druppel vervolgens een beetje (Crema di) Balsamico over de vijgen en de bruschettas. Door de zoete smaken is dit de ideale afsluiter van de borrelplank. Biertip: En hier pas natuurlijk ook een ‘zoet’ bier bij, zoals een rood-fruitbier of een Kriek bier. De zoete smaken versterken elkaar immers.


Mijn vader en ik hebben in ieder geval genoten van deze borrelplank en bijpassende bierproeverij. Echt een leuke manier om onze vader-dochter dagen door te brengen. En ik ben blij dat ik hem heb kunnen verrassen met een heerlijke geitenkaas. Wat ons betreft kan de Old White vaker terugkomen tijdens de borrel en kaasplankjes.

Weet jij nog een goede tip als aanvulling voor deze Old White borrelplank? Deel het dan met ons in de comments hieronder. Ga in ieder geval voor nog meer borrel inspiratie van andere Foodbloggers naar de Facebook Pagina van Old White. Hier kun jij bijvoorbeeld ook stemmen op jouw favoriete borrelrecept.

Eet smakelijk in ieder geval!

Groetjes, Betty

borrelplank met old white geitenkaas en bier

Dit artikel betreft een samenwerking met Old Amsterdam. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Category: Voorgerechten Tags: balsamico azijn, basilicum, Bier, borrel, geitenkaas, ham, Kaas, mosterd, Old Amsterdam, Old White, olijven, samenwerkingen, tomaten, vijgen, zomer

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Rode Detox Juice (met rode bieten)
Volgend bericht: WT Urban Cafe & Kitchen in Utrecht (de Watertoren) »

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#PASEN

recept groene paas tulband met citroen en dragee eitjes © bettyskitchen

Op zoek naar inspiratie voor pasen? Neem hier een kijkje bij onze Paas (brunch) recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • granola taart met yoghurt mango en blauwe bessen 20x Paasbrunch recepten
  • 10x taart voor pasen recepten header 10x Taart voor Pasen
  • Gehaktballen met ei (Scotch Eggs) Schotse eieren amuse of borrel hapje paas recepten 15x Paasrecepten met eieren
  • recept cruffins met nutella © bettyskitchen.nl Cruffins met Nutella (video)
  • recept paas taart met advocaat © bettyskitchen.nl Paas Taart met Advocaat

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept vegetarische spliterwten burges met blauwe kaas

10x Vegetarische BBQ recepten

recept iberische ribfingers van de barbecue

Iberische Rib fingers met BBQ saus

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept courgetti met champignons en maissaus © bettyskitchen

Courgetti met champignons en maissaus

recept indiase kedgeree met gerookte makreel © bettyskitchen.nl

Indiase kedgeree met gerookte makreel

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨VIERKAZEN QUICHE MET PORT✨. Vandaag kook ik w ✨VIERKAZEN QUICHE MET PORT✨. Vandaag kook ik weer uit een nieuw kookboek namelijk die van @charlie_s_kitchen ! Ik ga aan de slag met een heerlijke kaas quiche maken! Het leven draait immers om balans en deze Vierkazen Quiche met Port, rode uien en walnoten wordt vast jouw nieuwe favoriete ‘guilty pleasure’!

INGREDIËNTEN 
4 plakjes (diepvries) bladerdeeg
1 el roomboter + extra voor invetten
4 rode uien, in halve ringen
2 el honing
100 ml Port
1 el bloem
125 gr camembert, in plakken
65 gr mozzarella, in plakken
75 gr gorgonzola, verkruimeld
40 gr walnoten, gebroken
1 tl tijmblaadjes
2 el geraspte Grana Padano

Zeg nu eerlijk: deze wil jij toch ook meteen maken en proeven? 
Ga naar de website voor het uitgeschreven recept en meer informatie over het boek van Charlotte!

==> https://bettyskitchen.nl/vierkazen-quiche-met-port/
———————————
#igtv #recept #receptvideo #youtube #charlieskitchen #quiche #port #kaas #vierkazen #gorgonzola #mozzarella #camembert #granapadano
✨PANCAKES CEREAL✨ Hebben jullie ooit wel eens ✨PANCAKES CEREAL✨
Hebben jullie ooit wel eens ontbijtgranen van pannenkoeken beslag gemaakt? Deze #pancakecereal is een oudere TikTok hype maar is vandaag de dag nog steeds heel erg lekker! Het is even een werkje en dus meer voor de ochtenden waarbij je meer tijd kan uittrekken voor ontbijt maken. 

Het beste aan dit recept is dat je werkelijk elk soort pannenkoekjes beslag hiervoor kunt gebruiken. Uit een pak, homemade of zelfs super gezond of vegan! Stop het in een spuitflacon of doseerzakje en bak kleine rondjes van het beslag in een koekenpan. Op de website vind je wel het recept dat ik hier graag voor gebruik! Serveer op bijvoorbeeld een smoothiebowl of een kommetje kwark en met vers fruit!

Heb jij wel eens pancakes cereal gemaakt of geproefd?

==> https://bettyskitchen.nl/pancakes-cereal-tiktok-recept/
—————————————-

Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#pancakes #mini #cereal #tiktok #tiktokfood #kwark #yoghurt #tiktokrecipes #aardbeien #blauwebessen #ontbijt
🐣✨ VROLIJKE PAASHAAS ✨🐣 Zie hier Betty 🐣✨ VROLIJKE PAASHAAS ✨🐣

Zie hier Betty op haar Paas best! Dat betekent dus met een mond vol heerlijk eten! Vanmorgen zijn wij tijdens het paas ontbijt compleet in de watten gelegd door vrienden en met verrukkelijk eten! Uiteraard mocht een creatie met croissantdeeg niet ontbreken! Het is dan ook ontzettend leuk om te zien dat jullie ook massaal aan de slag zijn gegaan met #CRUFFIN recepten en krijg er ook regelmatig tags en foto’s van doorgestuurd!

Maak er hoe dan ook een geweldig paasweekend van! Ik hoop dat je hem op een leuke en coronaproof manier kunt doorbrengen met mensen waar je van houdt. En anders wel lekker genieten van een paar daagjes uitrusten en vrij zijn. Hele fijne paasdagen en geniet zeker van de heerlijke paas recepten die op de website staan!

Liefs, Betty
✨CINNAMON CRUFFINS ✨ Vorige week deelde ik ei ✨CINNAMON CRUFFINS ✨

Vorige week deelde ik eindelijk de IGTV voor Croissant muffins met Nutella. En de afgelopen week zag ik ineens de CRUFFIN op heel erg veel kanalen voorbij komen. Echt ontzettend leuk dat de liefde voor croissantdeeg nu massaal inslaat! En CRUFFINS zijn dan ook met recht de grote paas tip voor dit jaar! 

Op mijn verzamellijstje met paasbrunch recepten (zie stories) voor dit weekend vind je reeds overheerlijke Paas cruffins met ricotta en lemon curd. Ik heb de cruffins met Nutella ook reeds toegevoegd. 

Maar deze easy peasy cruffins met kaneelsuiker zijn ook zeker het proeven waard!! Ik zal ze binnenkort ook op de website erbij zetten! Voor nu moeten jullie het even doen met de Reels en kort recept dat daarin beschreven staat. Maar je zult blij verrast zijn!

Ik slinger straks de oven weer aan hiervoor! Want we gaan spullen sjouwen! Wat zijn vandaag jouw plannen?

==> https://bettyskitchen.nl/paasbrunch-recepten/
🌿✨ASPERGE KRAT VAN EIGEN BODEM ✨🌿 Het N 🌿✨ASPERGE KRAT VAN EIGEN BODEM ✨🌿

Het Nederlandse aspergeseizoen is inmiddels geopend! Hebben jullie al het witte goud in huis gehaald? De asperge liefhebbers onder jullie kunnen de komende weken een bestelling plaatsen voor een compleet 3-gangen asperge menu om dit voorjaar mee te vieren!

Versplatform @vaneigenbodem.nl slaat namelijk de handen in een met @dekrat en komt de ‘asperge box’ op 29 april 2021 bij je thuis afleveren! Alle boodschappen zitten in het pakket en je hoeft enkel de QR code te scannen om de recepten te bekijken.

Van een lichte bouillon met witte asperges vooraf, tot een hoofdgerecht van krieltjes met venkel gegrilde asperges en de koningsoesterzwam. Maar laten we ook een nagerecht van Hollandse aardbeien met witte asperge crème niet vergeten. Die laatste was echt een verrassing!

Wil jij ook de aspergekrat thuis ontvangen? Plaats dan je bestelling tot en met maandag 26 april via onderstaande link. Zie ook mijn stories voor swipe up link!

⇒ https://www.dekrat.nl/aspergekrat 
____________________________________________
#asperges #aspergeseizoen #aspergekrat #vaneigenbodem #dekrat #foodbox #witteasperges #asperagus #joincollab #bettyskitchencollab #samenwerking
❤️ BROODROOSTER (met korting) ❤️ Is voor ❤️ BROODROOSTER (met korting) ❤️

Is voor jullie goed keukenapparatuur ook goud waard? Daarnaast vind ik het ook heel belangrijk dat de apparatuur functioneel en veelzijdig is. Maar dat ook een tof design heeft dat gezien mag worden op het aanrecht. Dus wat vinden jullie van mijn nieuwe broodrooster die ik van @russellhobbs.benelux heb gekregen?

De knalrode kleur is een echte blikvanger en staat perfect op onze Paastafel. Ik hou van dat retro design met afwerking in chrome. Niet alleen roostert hij mijn sneetjes brood tot in perfectie, maar je krijgt er ook een extra opzet bij voor het opwarmen van je croissants of bagels! En dat scheelt gewoonweg een hele oven opwarmen voor het afbakken van 1 stuks voor de lunch!

Russell Hobbs heeft een breed assortiment aan mooi design apparatuur voor in de keuken. Naast deze prachtige rode Colour Plus + broodrooster hebben ze ook bijpassende waterkokers, koffiezetapparaten, blenders en meer in het assortiment! Een aantal van deze producten zijn zelf bekroond tot ‘Best Reviewed’ op Kieskeurig. Deze week ontvang je tevens -20% korting op Colours Plus+ bij MediaMarkt (zie swipe up in mijn stories)

Neem dus gerust een kijkje op hun pagina voor alle modellen en kleuruitvoeringen want misschien zit er voor jou ook iets leuks tussen? Hele fijne paasdagen in ieder geval!

Groetjes, Betty

_________________________
#russellhobbs #russellhobbsbenelux #broodrooster #toaster #couloursplus #keukenapparatuur #gadgets #rood #pasen #easter  #bettyskitchencollab #samenwerking
✨VEGAN COURGETTI MET PADDENSTOELEN EN MAIS ✨ ✨VEGAN COURGETTI MET PADDENSTOELEN EN MAIS ✨

Wat een heerlijk warme dag is dit hè! Dat vraagt ook om een lichte zomerse maaltijd! Courgetti is een heerlijk, gezond en glutenvrij alternatief voor een bordje pasta en zo kom je wel aan je dagelijkse voorziening groente. 

De romige saus is ook enkel gemaakt groente, het is namelijk een saus van gepureerde maïs! Zo lekker dat je ongetwijfeld wel vaker deze courgetti met champignons en maissaus op het menu gaat zetten! 

Check op de website sowieso een lijstje met 10x courgetti recepten om van te smullen! Heb jij wel eens courgetti pasta gemaakt? 

==> https://bettyskitchen.nl/courgetti-met-champignons-maissaus/
————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#courgetti #courgette #zucchini #zoodles #pasta #glutenvrij #lowcarb #mais #vegan #plantbased #corn #creamy #summertime #recept
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in