• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Boerenkool cake met halloumi (video)

Boerenkool cake met halloumi (video)

13 januari 2025 Door Nanda Appelman 3 Reacties

Jump to Recipe

Het is hartje winter dus hoog tijd voor een winters gerechten met boerenkool, zoals deze vegetarische boerenkool cake met halloumi en hazelnoten. Schuif deze cake simpelweg in de oven en dat wordt lekker hartig genieten!

Supergezonde recepten met boerenkool

Boerenkool is supergezond. Buiten het feit dat het een erg lekkere groente is voor in deze smaakvolle boerenkool cake, is het ook nog eens super gezond. Boerenkool zit o.a. bomvol vitamine C dus perfect om je weerstand extra te boosten tijdens onze Hollandse winters. Je kunt ontzettend veel kanten op met deze groene, kleine superfood; denk aan smoothies, salades, stamppotten, chips, etc. Heb je nog wat boerenkool over? Check dan hier nog meer recepten met boerenkool.

recept boerenkool cake met halloumi en hazelnoten vegetarisch © bettyskitchen

Serveertip Boerenkool cake

In deze cake zit zo’n 100 gram boerenkool verwerkt dus hoogstwaarschijnlijk heb je nog een hele zak over. Serveer dan ook een lekker boerenkool salade bij de cake. Bijvoorbeeld deze boerenkool salade met peer, ham en gorgonzola. Voor een vegetarische variant kun je de ham er natuurlijk uitlaten. Betty is zelf grote fan van een extra lepel zure room bovenop de cake, als deze net uit de oven komt!

Kookvideo: Boerenkool Cake maken


Print

Recept: Boerenkool cake met halloumi

recept boerenkool cake met halloumi en hazelnoten vegetarisch © bettyskitchen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4.5 from 2 reviews

Boerenkool is supergezond! En smaakt heerlijk in deze boerenkool cake met de Cypriotische halloumi kaas, smoked paprikapoeder en een crunch van hazelnoten.

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Mediterrane keuken

Ingredients

Scale
  • 4 eieren,
  • 4 eetlepels olijfolie,
  • 4 eetlepels creme fraiche,
  • 2 eetlepels tahin (sesampasta),
  • 1 theelepel Sumak of (smoked sweet) paprika poeder,
  • 175 gram zelfrijzend bakmeel,
  • 100 gram boerenkool,
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden,
  • 3 eetlepels fijngehakte peterselie,
  • 60 gram hazelnoten, fijngehakt,
  • 200 gram halloumi,
  • 1 eetlepel sesamzaadjes,
  • Peper en zout.

Extra:

  • Springvorm, 24 cm doorsnede

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de randen in met wat boter of olie. 
  2. Kluts de eieren in een kom met een flinke snuf peper en zout, de Sumak/paprikapoeder, olijfolie, creme fraiche en tahin. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en mix het beslag tot een egaal geheel. Roer vervolgens de boerenkool, de peterselie, de helft van de hazelnoten (zo’n 30 gram) en de knoflook er doorheen.
  3. Schep het beslag in de taartvorm en verdeel goed over de bodem. Druk een beetje aan zelfs. Snij de halloumi kaas in plakken van 0.5 cm dik en verdeel dit over de bovenkant van de vulling. Strooi ook de sesamzaadjes en resterende hazelnoten over de bovenkant van de boerenkool cake, eventueel kort besprenkelen met extra olijfolie.
  4. Plaats de taartvorm voor 30 minuten in het midden van de oven. Hou de boerenkool cake gedurende de oventijd goed in de gaten. Als de bovenkant wat te donker gaat kleuren, plaats je hem iets lager in de oven.
  5. Laat de boerenkool cake kort afkoelen voordat je hem serveert.

Eet smakelijk!

Notes

Bewaartip: deze boerenkool cake is heel geschikt om nog enkele dagen goed afgesloten te bewaren in de koelkast. Bijvoorbeeld lekker als lunch of borrelhapje in de dagen erna! Je kunt de cake zowel koud als warm serveren.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Bewaar dit recept op Pinterest!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: bloem, boerenkool, creme fraiche, halloumi, hartige taart, hazelnoot, hazelnoten, hoofdgerechten, Kaas, knoflook, kookvideo, Levantijnse keuken, Mediterrane keuken, Nanda Appelman, Nederlandse keuken, noten, peterselie, sesamzaad, sumac, tahin, vegetarisch, Winter, zelfrijzend bakmeel

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Appel Crumble uit de oven
Volgend bericht: Afvallen zonder hongergevoel: de zes beste strategieën »

Lees Interacties

Reacties

  1. Lotte

    24 september 2021 om 3:44 pm

    Ik moet zeggen dat ik een beetje huiverig was om deze boerenkoolcake te maken, zo’n wonderlijke combinatie van ingrediënten! Maar ik had vrijwel alle ingrediënten in huis, behalve de kaas, maar die was snel gekocht. Het zijn bovendien ingrediënten die heel goed passen in een gezonde maaltijd voor diabetici, dus vooruit, proberen maar.
    En wat is hij lekker! Ik ga hem beslist vaker maken.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      30 september 2021 om 1:51 pm

      Super leuk om te horen Lotte!
      Dank je wel voor je reactie en geniet heerlijk van dit recept!

      Beantwoorden
  2. Kim

    2 februari 2022 om 7:56 pm

    Vanavond gemaakt en op zich is het een lekkere taart. Maar bij mij was het heel droog. Wellicht lag dit eraan dat ik kleine eieren had.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee