• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Dips, Dressing en Saus Recepten / Bietenchips met Fetadip

Bietenchips met Fetadip

2 september 2019 Door Nanda Appelman Reageer

Jump to Recipe

Deze bietenchips met fetadip zijn een heerlijk hapje voor bij de borrel! Deze groentechips tover je binnen no-time uit de oven en zo krijg jij en/of je gasten toch weer wat extra groenten binnen op een dag.

Bietenchips als borrelhapje

Ik ben echt gek op chips en tegen een bittergarnituur op z’n tijd zeg ik ook echt geen ‘nee’. Helaas is dat laatste erg ongezond… Dus ik word dan ook heel erg blij van een middenweg zoals deze. Toch een hapje bij de borrel, en lekker weer eens ongegeneerd chips eten, maar dan wel een stuk gezonder!

recept rode bietenchips met fetadip

Nog meer borrelhapjes

Wil je nog wat extra’s serveren bij de borrel, naast deze homemade bietenchips? Maak dan bijvoorbeeld deze gevulde champignons uit de oven. Serveer hier een borrelbrood met chorizo en kaas bij en geniet van nog wat extra groente door deze torentjes van aubergine, tomaat en mozzarella te maken. Dat belooft een smakelijk borrel te worden!


Print

Recept: rode bietenchips met fetadip

recept rode bietenchips met fetadip
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze bietenchips met fetadip zijn onze favo groente chips! Rode bietjes zijn heel gezond en lekker voor de borrel, late avondsnack of als tussendoortje.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 1 medium schaal chips 1x
  • Category: Borrelhapje
  • Cuisine: hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 4 middelgrote, rauwe rode bietjes
  • Zeezout
  • Olijfolie
  • Als garnering: 1 bosui en 2 takjes verse peterselie

Ingrediënten voor de fetadip:

  • 100 ml. yoghurt
  • 2 el. mayonaise
  • 85 gram feta kaas
  • Verse peper

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Haal het ovenrooster uit de oven en leg er een vel bakpapier op.
  2. Schil de bietjes met een dunschiller. Je kunt de bietjes het beste met een mandoline in hele dunne plakjes snijden. Heb je die nu niet, gebruik dan een kaasschaaf of langwerpige rasp.
  3. Verdeel de plakjes biet over het bakpapier. Waarschijnlijk past dat niet in 1 keer, dus dan kun je deze hoeveelheid bietjes in 2 keer bakken. Sprenkel een heel klein beetje olijfolie over de bietjes, niet teveel anders worden ze niet knapperig. En strooi naar eigen smaak wat zeezout eroverheen.
  4. Plaats voor ongeveer 10 minuten in het midden van de oven. Hou in de tussentijd in de gaten. De bietjes moeten natuurlijk niet aanbranden en als ze na de 10 minuten nog niet knapperig zijn laat je ze er iets later in staan. Leg de chips na de oventijd op een keukenpapier en bak dan de tweede lading.
  5. Tijdens de oventijd kun je aan de slag met de fetadip. Snij de fetakaas in blokjes. Met een staafmixer of in de keukenmachine mix je alle ingrediënten tot een egaal geheel.
  6. De bosui snij je in dunne reepjes en de peterselie knip je fijn. Zodra de rode bietenchips klaar zijn verdeel je de bosui en peterselie eroverheen. Serveer met de fetadip.

Geniet ervan, cheers! Liefs, Nanda

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept rode bietenchips met fetadip

Bewaar dit recept op Pinterest!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!

Category: Borrelhapjes en Snacks, Dips, Dressing en Saus Recepten Tags: bosuien, chips, feta, Glutenvrij, groentechips, Nanda Appelman, Nederlandse keuken, peterselie, rode bieten, snack, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Tapas plank maken (video)
Volgend bericht: Een kijkje in de Japanse keuken »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee