Mocht je eens een craving hebben naar ‘cookie dough’, dan heb ik hier HET koekjesdeeg recept van Ben & Jerry’s voor je! Dit koekjes deeg is direct geschikt voor consumptie en veilig om op te eten. Zonder ei maar wel met lekkere chocolade stukken!
Eetbare koekjesdeeg van Ben & Jerry’s ijs
Ik weet het! Ze maken een wereld aan onweerstaanbare smaken ijs bij Ben & Jerry, maar deze dame verkiest toch elke keer weer de simpele Cookie Dough ijs als traktatie! Ik vind hun eetbare koekjesdeeg namelijk geweldig! Tijdens een van mijn cravings ging ik dan ook op het grote web zoeken naar hun recept hiervoor en kwam onderstaand recept voor Ben&Jerry’s Cookie Dough tegen op hun website. Met een beetje vertalen naar het Nederlands kunnen jullie er nu ook heerlijk van genieten bij een eerstvolgende craving!
Veilig Koekjesdeeg recept
Hoe verleidelijk het soms ook is om rauw koekjes deeg in je mond te stoppen, is het zeker niet aan te raden! Rauwe ei en met name ongebakken bloem is namelijk niet veilig om zo op te eten. Niet alleen een salmonella besmetting kan optreden maar ook de E. Coli infectie. Dit Chocolate Chip cookie dough recept bevat dan ook geen eieren. Daarnaast dien je de bloem goed te verhitten in de magnetron of oven om veilig te maken voor rauwe consumptie.
Cookie Dough recept maken
Onderstaant cookie dough recept kun je dus direct oplepelen en opeten! Maar je kunt het ook gebruiken als topping over je ontbijt bowls en kommetjes ijs. Ook lekker: dip eetbare koekjes deeg balletjes in gesmolten chocolade en laat uitharden voor Cookie Dough Bonbons! Nu vind ik zelf eerlijk gezegd dit koekjesdeeg niet heel geschikt om af te bakken in de oven, maar ik weet nog wel een paar andere lekkere gebakken koekjes recepten je veel beter zullen bevallen hoor! Maak bijvoorbeeld een Mega Chocolate Chip Cookie om van te smullen! Ook deze koekjes met M&M’s komen hier thuis regelmatig voorbij, want ze zijn de grote favoriet van mijn dochter. Oh en deze Macadamia koeken met witte chocolade ga je ook nooit meer vergeten, die zijn namelijk zo lekker!!! Check hier nog veel meer lekkere koekjes recepten van onze website.
Benieuwd hoe de video voor het maken van deze Ben & Jerry’s cookie dough er uit ziet? Bekijk deze video op instagram!
Recept: Ben & Jerry’s Cookie Dough
Mocht je eens een craving hebben naar ‘cookie dough’, dan heb ik hier HET koekjesdeeg recept van Ben & Jerry’s voor je! Dit koekjes deeg is direct geschikt voor consumptie en veilig om op te eten. Zonder ei maar wel met lekkere chocolade stukken!
- Prep Time: 10 min.
- Cook Time: 5 min.
- Total Time: 15 minuten
- Yield: 1 kommetje 1x
- Category: koekjes
- Cuisine: Amerikaanse keuken
Ingredients
- 115 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
- 180 gr lichtbruine basterd suiker
- 2 el slagroom, op kamertemperatuur
- 1 tl vanille extract
- ½ tl fijne zout
- 130 gr bloem
- 80 gr pure mini chocolade druppels (of fijngehakte pure chocolade)
Extra:
- magnetron
- thermometer
- keukenmixer
- spatel
Instructions
BELANGRIJK:
Er is een ding dat je altijd dient te doen voor het maken van eetbaar cookie dough. Je dient de bloem een warmte behandeling geven in een magnetron OF oven om het klaar te maken voor rauwe consumptie. Ja dat lees je goed: rauwe bloem kan bacteriën en ziektekiemen bevatten die je normaal gesproken door verhitting kunt doden. Dus sla deze eerste stap niet over!
- MAGNETRON: Stop de bloem in een (glazen) schaal en stop deze in de magnetron. Verhit de bloem steeds 30 seconden en roer het dan even door. Zet dan weer terug in de magnetron voor wederom 30 seconden verwarmen etc etc. De bloem dient uiteindelijk een overall temperatuur van 75 graden celcius te bereiken en is dan klaar voor gebruik.
- OVEN: Verwarm de oven voor op 150 graden (135 hetelucht). Spreid de bloem evenredig uit op een bakplaat. Bak de bloem telkens 2 minuten in de oven en check vervolgens of deze een overall kerntemperatuur van 75 graden heeft bereikt. Zo niet, dan weer 2 minuten bakken etc.
Zo maak je direct eetbare Cookie Dough:
- Stop de boter en suiker in de keukenmixer en mix het geheel licht en romig in een paar minuten.
- Voeg de vanille, slagroom en zout toe en mix het geheel door.
- Tot slot voeg je de verwarmde bloem toe en meng het geheel goed door elkaar. (tip: gebruik een bischopspatelkoekjes klopper in plaats van de garde.
- Zet de machine uit en vouw met een spatel de chocolade druppels door het deeg. Scoop er eventueel kleine bolletjes beslag van en stop in een kommetje.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Notes
Bewaartip: eetbare Ben & Jerry cookie dough bewaar je in een gesloten container in de koelkast. Het deeg blijft een week goed! Maar je kunt het ook als een plak of in Cookie Dough bolletjes invriezen en max. 6 maanden bewaren.
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met veilig eetbaar koekjes deeg te maken! Wordt deze Ben & Jerry’s cookie dough ook jouw favoriet voor een koekjes craving?
Geef een reactie