Print

Recept: Ben & Jerry’s Cookie Dough

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Mocht je eens een craving hebben naar ‘cookie dough’, dan heb ik hier HET koekjesdeeg recept van Ben & Jerry’s voor je! Dit koekjes deeg is direct geschikt voor consumptie en veilig om op te eten. Zonder ei maar wel met lekkere chocolade stukken!

  • Author: Ben & Jerry's
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 5 min.
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 1 kommetje 1x
  • Category: koekjes
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 115 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 180 gr lichtbruine basterd suiker
  • 2 el slagroom, op kamertemperatuur
  • 1 tl vanille extract
  • ½ tl fijne zout
  • 130 gr bloem
  • 80 gr pure mini chocolade druppels (of fijngehakte pure chocolade)

Extra:

Instructions

BELANGRIJK:

Er is een ding dat je altijd dient te doen voor het maken van eetbaar cookie dough. Je dient de bloem een warmte behandeling geven in een magnetron OF oven om het klaar te maken voor rauwe consumptie. Ja dat lees je goed: rauwe bloem kan bacteriën en ziektekiemen bevatten die je normaal gesproken door verhitting kunt doden. Dus sla deze eerste stap niet over!

  • MAGNETRON: Stop de bloem in een (glazen) schaal en stop deze in de magnetron. Verhit de bloem steeds 30 seconden en roer het dan even door. Zet dan weer terug in de magnetron voor wederom 30 seconden verwarmen etc etc. De bloem dient uiteindelijk een overall temperatuur van 75 graden celcius te bereiken en is dan klaar voor gebruik.
  • OVEN: Verwarm de oven voor op 150 graden (135 hetelucht). Spreid de bloem evenredig uit op een bakplaat. Bak de bloem telkens 2 minuten in de oven en check vervolgens of deze een overall kerntemperatuur van 75 graden heeft bereikt. Zo niet, dan weer 2 minuten bakken etc.

Zo maak je direct eetbare Cookie Dough:

  1. Stop de boter en suiker in de keukenmixer en mix het geheel licht en romig in een paar minuten.
  2. Voeg de vanille, slagroom en zout toe en mix het geheel door.
  3. Tot slot voeg je de verwarmde bloem toe en meng het geheel goed door elkaar. (tip: gebruik een bischopspatelkoekjes klopper in plaats van de garde.
  4. Zet de machine uit en vouw met een spatel de chocolade druppels door het deeg. Scoop er eventueel kleine bolletjes beslag van en stop in een kommetje. 

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Bewaartip: eetbare Ben & Jerry cookie dough bewaar je in een gesloten container in de koelkast. Het deeg blijft een week goed! Maar je kunt het ook als een plak of in Cookie Dough bolletjes invriezen en max. 6 maanden bewaren.