Print

Recept: Asperge muffins met ham en kaas

recept aspergemuffins met ham en kaas © bettyskitchen.nl

5 from 1 reviews

Deze hartige asperge muffins worden gemaakt met ham en kaas en zijn de perfecte manier om het asperge seizoen te vieren.

Ingredients

Scale

(*TIP: of gebruik 220 gram bloem + 2 theelepels bakpoeder)

 

Extra:

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Spray 10 muffinvormpjes in met de bakspray en zet apart om te drogen.
  2. Schil de witte asperges met behulp van een aspergeschiller of dunschiller. Het kopje schil je niet mee. Snijd vervolgens 2-3 cm van de houtige onderkant af. Deze heb je niet nodig, maar kun je met de schillen wel gebruiken om bijvoorbeeld aspergebouillon van te trekken.). Snijd vervolgens de asperges in stukken van 1-2 cm lang.
  3. Meng voor de hartige muffins als eerste de natte ingredienten met elkaar: Klop de eieren los met de melk en roer hier daarna de olie doorheen.
  4. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en roer goed los om klontjes te verwijderen. Gebruik vanaf nu een houten lepel. Roer de peterselie er ook doorheen.
  5. Voeg de achtereenvolgens de kaas, ham en asperges toe maar houd van elk een beetje achterwege voor toppings van de muffin.
  6. Schep het muffin beslag in de muffin vormpjes, dit gaat het beste met een volle ijs-scoop. Steek vervolgens een overgebleven stukje asperge in het midden van elke muffin en top af met de overgebleven kaas en ham. 
  7. Schuif de tray in de oven en bak de aspergemuffins gaar gedurende 25 minuten. Laat daarna 5 minuten koelen in de vorm en schep daarna er uit om af te koelen op een rooster. Serveer lauwwarm.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Heb je nog enkele asperge muffins over? Laat ze volledig afkoelen en vries ze in. Dan kun je er een volgende keer ook lekker van genieten.

Keywords: asperges, bakken, muffins, ham, kaas