• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Taart Recepten / Appel notentaart met zanddeeg en amandelspijs

Appel notentaart met zanddeeg en amandelspijs

1 oktober 2016 Door Betina Oostveen 4 Reacties

Share
Share on Google Plus
Share
Share on Facebook
Share
Share this
Pin
Pin this

(Sponsored) – Het is weekend en dat mag gevierd worden met taart. Vandaag heb ik dan ook een heerlijk recept voor appel notentaart voor jullie. Ja, net zoals een gewone ouderwetse appeltaart heeft deze ook een zanddeegkorst, maar ook een heerlijke vulling van appels en amandelspijs en dan afgetopt met heerlijke gebakken noten.

Geinspireerd door LaPlace Appel Notentaart

Deze appel notentaart met zanddeeg en amendelspijs is geinspireerd door een taart die ik vroeger dikwijls bij LaPlace (mijn bijbaantje) maakte. Het was een van mijn favoriete taarten en dat kwam natuurlijk door die crunchy noten topping. Het originele recept heb ik niet weten te bemachtigen dus ik maakte er mijn eigen creatie van, die toch best heel goed gelukt is hoor! Heb je echter niets met noten, dan kun je ook altijd nog mijn oma’s klassieke appeltaart maken. Daarnaast is de appeltaart tosti van onze Nanda ook een aanrader als je van appeltaart houdt. Maar lees snel hieronder verder voor een topadresje voor je noten!

Appel notentaart + WINACTIE de Notenshop
appel_notentaart_winactie_notenshop_dsc_6058-002

Samenwerking met De Notenshop

Als je op zoek bent naar een goed online adres voor (on)gebrande noten en bakbenodigdheden, dan ben je bij de Notenshop aan het juiste adres. Dit familie bedrijf begon ruim 50 jaar geleden met het branden van pinda’s en is vandaag de dag uitgegroeid tot online specialist van noten, superfoods, bak-ingredienten, chocolade producten, muesli & granen, zaden & pitten en diverse gedroogde fruitsoorten. Alles keurig netjes verpakt en gratis verzending boven de € 35,-.

Appel notentaart + WINACTIE de Notenshop

 

Maar wat ik het mooiste vind, zijn de RAW notenmelanges, die dus ideaal zijn voor het bakken van gezond(ere) taarten. En zelfs de ‘gezouten’ noten zijn niet te zout, en heerlijk om zo uit het vuistje te eten, zonder meteen dorst te krijgen. Men maakt tegenwoordig ook een eigen granola (aanrader) en levert dus heel veel superfoods en raw producten die ik wekelijks over mijn smoothie bowls en yoghurt ontbijtjes strooi. Daarnaast is een deel van het assortiment ook biologisch. Neem dus zeker eens een kijkje in het ruime assortiment van de Notenshop. Op onze facebook pagina kun je deze week zelfs een compleet pakket met producten winnen, om kennis te maken.

Uit voorliefde voor die heerlijke RAW noten, deel ik vandaag dus het recept voor Appel notentaart. Geïnspireerd door mijn eerste baan, maar natuurlijk wel volgens recept en smaak van Betty. Dit is in ieder geval hoe je hem maakt:


Recept voor appel notentaart:

(Taart voor 10 personen)

Ingrediënten:

  • 225 gram bloem,
  • 75 gram amandelmeel,
  • snufje zout,
  • 125 gram lichtbruine basterdsuiker,
  • 175 gram KOUDE roomboter,
  • 1 groot eigeel (L),
  • 750 gram zoetzure appels (bijvoorbeeld Jonagold),
  • 2 eelepels suiker,
  • 120 gram amandelspijs,
  • 1 eetlepel speculaaskruiden,
  • 3 eetlepels pankow of beschuitkruimels,
  • 3 eetlepels abrikozenjam,
  • 3 eetlepels heet water,
  • 250 gram RAW Powermix,
  • 2 eetlepel honing,
  • 1 eetlepel olijfolie,
  • snuf Maldon salt flakes.

Extra:

  • Keukenmixer met deeghaken,
  • keukenfolie,
  • Oven,
  • Springvorm van 24 cm doorsnede,
  • bakpapier,
  • deegroller,
  • kwast.

Zo maak je de appel notentaart:

  1. Maak als eerste de zanddeegbodem: Meng de bloem, amandelmeel, zout en suiker door elkaar in de kom van de keukenmixer. Snijd de roomboter in blokjes, voeg toe aan de bloem en kneed met de deeghaken tot een zacht deeg. Voeg tot slot het eigeel toe en kneed nog een laatste keer goed door. Vorm een bal, sla plat tot een plak, wikkel deze in keukenfolie en laat minstens 30 minuten rusten in de koelkast.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden (160 hete lucht) en bekleed de springvorm met bakpapier.Appel notentaart + WINACTIE de Notenshop
  3. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Stop in een kom er verkruimel hier de amandelspijs overheen. Breng op smaak met 2 eetlepels suiker en de speculaaskruiden. Hussel goed door elkaar.
  4. Haal het zanddeeg uit de koeling en rol uit op een met bloem bestoven ondergrond. De plak is groot genoeg om een bodem en opstaande rand voor de appel notentaart te maken. Bestrooi de bodem met de pankow en verdeel hier het appelmengsel overheen. Druk goed aan en bak de appeltaart in de voorverwarmde oven, gedurende 50-60 minuten.
  5. Op het moment dat je de taart uit de oven haalt, roer je in een klein kommetje de abrikozenjam los met heet water. Kwast hier vervolgens de bovenkant van de taart mee in en laat afkoelen. Na 20 minuten kun je de rand verwijderen en verder laten afkoelen.
  6. Voor de notenlaag verwarm je de honing met olijfolie in een klein pannetje en voeg de noten toe. Roer goed door zodat alle noten bedekt zijn en een mooi glanslaagje hebben. Verdeel de noten over de taart en laat eventje afkoelen.

Bewaartip: deze appel notentaart kan maximaal 2 dagen bewaard worden. De bodem wordt namelijk helemaal zacht door de appels en amandelspijs. Je kunt hem gerust op het aanrecht bewaren, maar dan wel afgedekt of onder een taartstolp.

Eet smakelijk en alvast heel veel succes met het meedoen aan de winactie!

Groetjes, Betty

Appel notentaart + WINACTIE de Notenshop

Dit artikel betreft een samenwerking met de Notenshop. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Share
Share on Google Plus
Share
Share on Facebook
Share
Share this
Pin
Pin this

Category: Taart Recepten Tags: amandelmeel, amandelspijs, Appels, bloem, boter, De Notenshop, eieren, jam, noten, pankow, samenwerkingen, speculaaskruiden, suiker, taart

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Fotodagboek September 2016
Volgend bericht: Rib-eye met courgettelinten en aardappelschotel (#OSVTT) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Winny

    26 september 2019 om 10:34 pm

    Kun je de taart ook – in stukken – invriezen? Of wordt de bodem dan zompig?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      27 september 2019 om 11:46 am

      Hi Winny,
      het ongebakken deeg kun je zonder problemen invriezen, net zoals met de zandkoekjes die je er van kunt maken.
      Een reeds gebakken appeltaart is ook mogelijk (wel goed laten afkoelen), maar ik vind hem dan een heel stuk minder lekker.
      Probeer het zelf eens.

      Beantwoorden

Trackbacks

  1. 29 Recepten Met Appels En Peren Voor De Echte Zoetekouw schreef:
    5 september 2017 om 10:23 am

    […] Het recept van deze notentaart vind je hier. […]

    Beantwoorden
  2. 29 Recepten Met Appels En Peren Voor De Echte Zoetekouw schreef:
    26 november 2018 om 11:52 am

    […] Ook Betty van Betty’s Kitchen is aan de slag gegaan met appels. Zij heeft deze rijkgevulde notentaart gemaakt. Heerlijk om te serveren op een feestje, maar ook de perfecte aanvulling op een dampende kop koffie of een warm kopje thee. Het recept van deze notentaart vind je hier. […]

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept gebakken feta uit de oven feta fourno © bettyskitchen.nl

Gebakken Feta uit de oven (Feta Fourno)

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

pasta datterini met burrata © bettyskitchen.nl

Pasta ‘Datterini’ met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee

Meldingen