• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Taart Recepten / Kruidige Perentaart

Kruidige Perentaart

17 december 2016 Door Betina Oostveen 3 Reacties

Door Little Spoon – Hoe leuk is dit:  Vandaag één van mijn favoriete recepten op Betty’s Kitchen, namelijk een kruidige perentaart, of misschien zelfs nog perencake omdat hij juist zo lekker zacht is.

kruidige perentaart recept bettyskitchen perencake

Omdat we tijdens het weekend juist een beetje extra willen genieten, gaan we lekker aan de slag met peren en 5-spice kruiden. Deze smaken passen perfect bij het koude najaar en winterseizoen. Dus zet de thee ook maar vast op.

Laat ik me eerst netjes voorstellen. Ik ben Stefanie en eigenaar van Little Spoon. Mijn eigen foodblog. Een oneindige liefde voor lekker eten en koken, dol op het ontdekken van nieuwe plekjes. Een grote passie voor schrijven, vertellen van verhalen en delen van herinneringen, belevenissen en avonturen. Daarom ben ik zo’n twee jaar geleden Little Spoon gestart. Begin 2015 besloot ik mijn hart te volgen. Ik zei mijn baan als account manager in de ICT vaarwel om mijn droom waar te maken. Zo werd Little Spoon in oktober 2015 een bedrijf. Jeetje, wat een spannende stap. Een rollercoaster van emoties, maar alles dubbel en dwars waard.

Op Little Spoon vind je mijn lievelingsrecepten en -restaurants. I love Zeeland! Daarom neem ik je mee naar de fijnste adressen in mijn eigen provincie. Dat ene koffietentje, een goed restaurant of een café voor een borrel. Het is er zo fijn wonen. Veel ruimte en rust, maar ook gezelligheid en staats meer toffe nieuwe adressen om te eten en drinken. Ondanks dat ik dol ben op het Zeeuwse, verken ik ook graag de rest van de wereld. De landen maar ook zeker de lokale gerechten. Zo was ik laatst in Peking en Hongkong. Twee uitersten. Bijzonder om mee te maken. Je snapt vast wel dat ik thuis kwam met heel veel inspiratie en allerlei ideeën voor nieuwe recepten.

Terug naar waar het vandaag allemaal om draait. Deze kruidige perentaart is een behoorlijk veelzijdige taart. Er zit geen suiker in maar honing. Daarom vind ik een stukje als ontbijt best kunnen. Gecombineerd met een bolletje vanille-ijs, lobbig geklopte slagroom en stukjes stemgember is het ook nog een eens geweldig toetje. Dat kruidige komt trouwens van 5 spices poeder. Echt zo’n fantastische smaakmaker. In hartige gerechten, maar ook zeker samen met peer.

Ik ben super benieuwd wat jullie vinden van deze perentaart. Hopelijk tot snel een keer op Little Spoon!

Liefs,
Stefanie

Ga voor meer informatie en recepten naar:  www.littlespoon.nl

kruidige perentaart recept bettyskitchen perencake

Recept voor Kruidige Perentaart:

(toetje of tussendoortje – voor 12 stuks)

Ingrediënten:

  • 75 gram gesmolten roomboter; laat heel even afkoelen zodat het ei niet gaat stollen wanneer het in aanraking komt met de roomboter,
  • 3 eieren, geklutst
  • 150 ml melk,
  • 160 gram speltmeel,
  • 120 gram amandelmeel,
  • 75 milliliter honing,
  • 2 theelepels bakpoeder,
  • 1 of 2 peren in dunne plakjes,
  • snuf zout,
  • stukje gember, geraspt,
  • 2 eetlepels five spices poeder

Bereidingstijd: 15 minuten + 45 minuten oventijd

Bereidingswijze kruidige perentaart:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden (175 hete lucht).  Bekleed een springvorm van 24 centimeter met bakpapier en vet de zijkanten in.
  2. Doe het speltmeel, amandelmeel, bakpoeder, snuf zout en five spices bij elkaar in een kom. Kluts in een tweede kom de eieren en voeg de melk, geraspte gember, honing en gesmolten roomboter toe. Meng de droge ingredienten door de natte. Wanneer alle ingrediënten voor de kruidige perentaart één geheel vormen, schenk je het mengsel in de springvorm.
  3. Was de peer en snijd deze in dunne plakjes. Verdeel nu de plakjes peer over de taart. Ik leg ze in een cirkelvorm. Dat ziet er heel mooi uit.
  4. Bak de taart 45 minuten in de voorverwarmde. Check met een satéprikker of de taart goed is. Hij mag van binnen een beetje klef blijven.
  5. Laat even afkoelen voor je aanvalt. Als dat lukt natuurlijk, want mij liep het water al in de mond door de heerlijke geur waarmee mijn keuken zich vulde.

Groetjes, Stefanie

Heb jij ook een goed recept om te delen op Betty’s Kitchen? Upload jouw recept hier.

kruidige perentaart recept bettyskitchen perencake

Category: Taart Recepten Tags: amandelmeel, bakpoeder, cake, eieren, five spices, foodbloggers, gember, honing, Little Spoon, melk, peren, roomboter, spelt, speltmeel, Winter

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Tefal Broodbakmachine Pain Dore PF2101
Volgend bericht: 10x Foodbloggers Kookboeken 2016: »

Lees Interacties

Reacties

  1. Joseph

    17 december 2016 om 10:47 am

    Prachtig!

    Beantwoorden
  2. RUTTEN FREDDY

    22 juni 2022 om 7:34 pm

    ik vond zo heerlijk lekker dessert om bij de koffie te geven

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      23 juni 2022 om 9:13 am

      Dat is ook een heel goed idee.
      bedankt voor je reactie!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in