• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Restaurants / Restaurants in Utrecht / Restaurant Florent in Utrecht

Restaurant Florent in Utrecht

19 januari 2017 Door Betina Oostveen Reageer

In Utrecht zitten de beste plekjes vaak een beetje verscholen. Restaurant Florent, aan het Visscherplein, is er net zo een. Een heerlijke hedendaagse Franse bistro, waar het eten toch naar een hoger niveau getild is.

restaurant Florent in Utrecht restaurant review bettyskitchen

Wij gingen er eten rond de feestdagen en genoten van heerlijke traditionele Franse klassiekers, maar dan in een nieuw jasje. Daarnaast is de inrichting ook zeker bijzonder en kun je hier dus terecht voor een romantisch diner voor 2, maar ook voor met je zakenrelaties. (tip!)

Parijse Bistronomie

Bij Restaurant Florent stap je binnen in een warme en comfortabele setting. Het restaurant heeft een eigentijdse en speelse inrichting, zodat je hier terecht kunt voor zowel een romantisch diner voor 2, maar ook een borrel of zelfs een zakelijk diner. Er zijn namelijk diverse zitplekken en hoeken gecreëerd, zodat je verschillende gasten kunt bedienen. Wij delen in ieder geval allemaal tezamen de menukaart die gekenmerkt wordt door, traditionele, Franse gerechten. Bistro gerechten, maar dan in een wat hipper en hedendaagse uitvoering. Nee, hier is niets oubolligs aan. Voor de borrel kun je zelfs Tarte Flambee/Flammkuchen bestellen met pancetta, ui & gruyere of of Peer & Blue d’Auvergne. Of bestel een portie oesters of simpelweg wat Charcuterie. Het kan allemaal.

View this post on Instagram

Frisheid in Florent ….. #planten #florent

A post shared by Florent – le bistro (@florentutrecht) on Dec 8, 2016 at 2:20am PST

View this post on Instagram

Lets rock this Friday evening … #visschersplein #florent #hotspot #franseten

A post shared by Florent – le bistro (@florentutrecht) on Oct 7, 2016 at 9:13am PDT

Vervolgens kun je je opmaken voor een avond vol heerlijike gerechten. Stel zelf je menu samen of neem een 3- of 4-gangen menu van de chef: De porties zijn dik in orde en bevatten seizoensgebonden groente, daar hou ik van. Voor erbij kun je je hier prima laten adviseren voor een goed glas wijn of Belgisch bier. In het weekend kun je hier zelfs terecht voor een uitstekende brunch op zondag, met oa. scrambled eggs en prosecco.


Dit aten wij bij Restaurant Florent:

Borrel / Tarte Flambee

restaurant Florent in Utrecht restaurant review bettyskitchen

Allereerst staat er op elke tafel natuurlijk wat brood met roomboter en borrelnootjes. Ideaal als je nog even op je gezelschap moet wachten. Ondertussen nemen we lekker een aperitief en een stukje Tarte Flambee, die wij maar al te graag herkennen als flammkuchen. Echt ideaal om vast je honger te stillen, terwijl je wacht op je gezelschap.

 

Voorgerecht

restaurant Florent in Utrecht restaurant review bettyskitchen

Mijn tafelgenoot genoot van  rauw gerookte zalm, Mille Feuille, Beurre Blanc, prei en een gepocheerd eitje,

restaurant Florent in Utrecht restaurant review bettyskitchen

terwijl ik een Salade Italienne bestelde met o.a. kalfstong, Franse dressing en crostini.

 

Tussengerecht

restaurant Florent in Utrecht restaurant review bettyskitchen

Voor de liefhebber was er een Strandkrabben Bisque, die je zelf in een soepkommetje met bereide mosselen mocht gieten. Geserveerd met rouille.

restaurant Florent in Utrecht restaurant review bettyskitchen

Zelf genoot ik van een gekonfijte konijnenbout, met balfuga linzen, veldsla en pancetta.

 

Hoofdgerecht

restaurant Florent in Utrecht restaurant review bettyskitchen

Het hoofdgerecht was een grote seizoens favoriet bij iedereen: Stoof van het hert, biefstuk van het hert (niet op deze foto), pastinaakcrème, rode kool en jus.

Nagerecht

restaurant Florent in Utrecht restaurant review bettyskitchen

De avond werd afgesloten met Strudel van Stoofpeertjes met amandelspijs en witte chocolade. Geserveerd met mascarpone ijs en crème Anglaise.


Review Florent Utrecht

alan & pim's kiprestaurant scheveningen vincent nijhof bettyskitchen

  • Traditionele Franse bistro kaart, maar dan in een hedendaagse uitvoering.
  • Speelse inrichting en de grote leren stoelen zitten heerlijk!
  • Uitzicht op een grote open keuken is altijd een plus!
  • Overheerlijke wijnen en goed afgestemd op de gerechten. Er worden ook (alcoholvrije) cocktails geserveerd.
  • Gelegen in een rustig straatje, naast het Springhaver parkeergarage. En nabij de Mariaplaats. Vanaf centraal station wandel je in 10 minuten naar Restaurant Florent.
  • Tevens is Restaurant Florent onze favoriet voor brunchen op zondag in Utrecht! 

alan & pim's kiprestaurant scheveningen vincent nijhof bettyskitchen

  • Door de open inrichting kan het binnen een beetje rumoerig worden.
  • Houd svp de lege glazen in de gaten: diegenen zonder wijnarrangement zaten geregeld met een leeg glas en flinke dorst.
  • Betaald parkeren in deze buurt.

 

Review:    Prijs: €      Eten: 8.0    Service: 7.0   Decor: 7.0    Totaal:  7.3

Restaurant Florent
Visscherplein 75
3511 LX Utrecht
T: 030 – 233 3008
www.Restaurant-Florent.nl


 
 

Category: Restaurants in Utrecht Tags: Utrecht

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Appel muffins met karnemelk
Volgend bericht: Toast met pindakaas en banaan-spread »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • 15x gezonde smoothies recepten met groente en fruit © bettyskitchen.nl 15x Gezonde Smoothies
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept witlofsalade met appel en rozijnen © bettyskitchen.nl Witlof salade met appel en rozijnen

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

recept vlechtbrood met brie en cranberry © bettyskitchen.nl

Vlechtbrood met brie en cranberry (Video)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in