• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bakrecepten / Appel Crumble uit de oven

Appel Crumble uit de oven

10 januari 2025 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Het najaar en wintermaanden zijn HET seizoen voor bakrecepten met appels maken. Deze zijn momenteel in overvloed aanwezig en je maakt er de lekkerste nagerechten en toetjes mee! Deze Appel Crumble uit de oven is een favoriet van iedereen en is ook nog een heel makkelijk om te maken.

Wat is eigenlijk een ‘Appel Crumble’ recept?

Laat het maar over aan de Britten om een heerlijke ‘Bake Off’ te doen met heerlijk seizoensfruit. Zelfs in tijden van schaarste kun je met appels uit het seizoen een heerlijke open taart maken, waar een stuk minder deeg, roomboter en suiker wordt gebruikt dan bijvoorbeeld de klassieke appeltaart. Simpelweg appel in blokjes met suiker in een ovenschaal doen. Daarna afdekken met een kruimelig deeg van bloem, boter en suiker. Even afbakken en genieten maar. Zelf voegde ik nog wat kaneel en rozijnen toe aan het recept, dat zijn dan wel de luxe ingrediënten waar we van mogen genieten.

recept apple crumble uit de oven © bettyskitchen.nl

Nog meer ‘Crumble’ Recepten

Een bakrecept uit de oven van fruit met kruimeldeeg is altijd goed en heel eenvoudig te maken. Voor de liefhebber kun je er nog een beetje slagroom of zelfs een bolletje (vanille)ijs bij serveren. Dan heb je echt een op en top (kerst) dessert te pakken. Niet alleen deze apple crumble uit de oven is een aanrader, maar probeer gerust ook een van deze andere ‘crumble‘ recepten die op de website staan:

  • Havermout Crumble met tropische fruit
  • Traditionele crumble met bosvruchten maken
  • Crumble met croissants en appel
  • Rabarber – Frambozen crumble potjes
  • Glutenvrije Rabarber crumble met havermout

Print

Appel Crumble uit de oven

recept apple crumble uit de oven © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Het najaar is HET seizoen voor bakrecepten met appels! Deze Appel Crumble uit de oven is een favoriet van iedereen en is ook nog een heel makkelijk om te maken. Simpelweg Goudreinet appel (Elstar kan ook) in blokjes met suiker en kaneel, en afdekken met een kruimelig deeg van bloem, boter, suiker en havermout. Even bakken en genieten maar!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 min.
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 50 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: dessert
  • Cuisine: Britse keuken

Ingredients

Scale

Voor de appels:

  • 4 Goudreinet appels
  • 2 eetlepels fijne suiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 40 gram rozijnen (optioneel)

Voor de ‘crumble’:

  • 100 gram (koude) roomboter, in blokjes
  • 75 gram (volkoren) tarwebloem
  • 75 gram havermout
  • 100 gram fijne suiker
  • snufje zout
  • 2 eetlepels amandelschaafsel (optioneel)

Extra:

  • appelboor
  • ovenschaal (bijv. 20 x 30 cm)

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius (180 hetelucht). Vet een ovenschaal vast in met een beetje olie of boter en zet apart.
  2. Was de appels en verwijder het klokhuis met de appelboor. Je kunt de appels schillen maar dit hoeft niet perse. Snijd de appels in blokjes en stop in een ruime mengkom. Voeg de suiker en kaneel toe en schep om tot alles goed bedekt is. Verspreid de appels over de ovenschaal en verdeel hier eventueel rozijnen over. 
  3. Maak de mengkom schoon en voeg hier koude blokjes roomboter, bloem, havermout, suiker en zout aan toe. Kneed met je vingertoppen tot een (grof) kruimelig deeg. Strooi dit over de appels en zorg dat je alles goed verdeeld. Tot slot kun je het amandelschaafsel er overheen strooien.
  4. Schuif de ovenschaal in het midden van de oven op een rooster ben bak de Appel Crumble in 30 minuten gaar. De bovenkant dient mooi goudbruin te zijn en de appels lekker zacht.
  5. Serveer dit gerecht het liefst warm, met bijvoorbeeld een beetje opgeklopte slagroom of vanille ijs.

Eet smakelijk!

Notes

Apple-Crumble ontbijt maken?

Ja dat kan zeker! Persoonlijk halveer ik hier liever de hoeveelheid boter en suiker (dus 50 gram ipv 100 gram), zodat het niet een mega zoet ontbijt wordt. Je kunt dit gerust de avond van tevoren voorbereiden en bewaar de ovenschaal afgedekt in de koelkast. De volgende ochtend alleen nog even afbakken. Het kruimeldeeg begint dan ook meer op granola te lijken, en samen met de appels serveer je dit met een flinke lepel yoghurt of kwark. Dat is een heel goed begin van je (weekend)dag!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept apple crumble uit de oven © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met deze deze appel crumble met kaneel en suiker.

recept apple crumble uit de oven © bettyskitchen.nl

Category: Bakrecepten, Nagerechten Tags: amandelen, amandelschaafsel, Appels, bloem, Britse keuken, dessert, goudreinetten, havermout, kaneel, kidsproof, kruimeldeeg, maizena, roomboter, rozijnen, suiker

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Sukadelappen met hutspot
Volgend bericht: Boerenkool cake met halloumi (video) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee