Sinterklaas is alweer bijna in het land en de pepernoten en kruidnoten zijn inmiddels volop te vinden in de schappen. Voor de liefhebber heb ik dan ook een heerlijk simpel Sinterklaas havermoutpap met kruidnoten en rood fruit. Dan kun je nu alvast een beetje in de stemming komen voor de feestdagen!
Sinterklaas ontbijt met havermout maken
Voor een goed begin van de dag, start ik het liefst met een kommetje havermoutpap maken. Zeker nu het buiten waterkoud is, is het heerlijk om een warm sinterklaas ontbijt met havermout te maken. Je staat natuurlijk vrij om voor de rest te variëren met fruitsoorten en eventueel een handje gezonde noten, lijnzaad of hennepzaad. Maar dit warme Sinterklaas havermoutpap met kruidnoten en roodfruit is een gezond begin van een dag vol (vaak) zoete recepten voor Sinterklaas.
Nog meer havermoutpap recepten
Kun je geen genoegen krijgen van deze Sinterklaas havermoutpap met kruidnoten? Uiteraard heb ik nog meer lekkere havermoutpap recepten voor jullie. Zoals bijvoorbeeld deze havermoutpap met pindakaas. Hier mag je gerust ook zelf nog een handje kruidnoten aan toevoegen hoor. Of ga voor een winterse Appeltaart-havermoutpap. En mix de havermout voor de verandering eens af met ‘suji’ , een pap gemaakt van griesmeel en gedroogd fruit. Dat wordt lekker genieten op de vroege ochtend! En ken je de TikTok en Instagram trend: baked oats maken al? Eet smakelijk!
Recept: Sinterklaas havermoutpap met kruidnoten
Dat is echt een waardig Sinterklaas ontbijt met havermout! Daar gaat natuurlijk een goede dosis speculaaskruiden in en voor de liefhebbers zelfs een handje pepernoten. Deze Sinterklaas Havermoutpap met kruidnoten is er eentje waarmee je je al daags van tevoren kunt gaan verheugen op deze feestdag!
- Cook Time: 15 minutes
- Total Time: 15 minutes
- Yield: 1 persoon 1x
- Category: sinterklaas
- Cuisine: Hollandse Keuken
Ingredients
- 250 ml (amandel)melk
- een klein handje kruidnoten
- 3 eetlepels havermout
- 1 eetlepel rozijnen
- 1 eetlepel gojibessen (optioneel)
- 1 theelepel speculaas-, koek- of pumpkin spice kruiden
- 1 theelepel gemalen kaneel
- ⅛ theelepel amandel extract
- handje rood fruit, bijvoorbeeld rode bessen
- extra amandelen (optioneel)
Extra: klein pannetje.
Instructions
- Breng de melk met de kruidnoten, havermout, rozijnen en evt. gojibessen, speculaaskruiden en kaneel aan de kook in een pannetje. Zodra de melk kookt, zet je het vuur lager en laat gedurende 5-10 minuten doorkoken. Blijf goed doorroeren om aanbakken te voorkomen. Houd er rekening mee dat gebroken havermout minder tijd nodig heeft als stevigere havervlokken.
- In de laatste minuut voeg je het amandelextract toe en roer goed door.
- Schep het Sinterklaas onbijt in kommetjes. Ris de rode bessen van de takjes en strooi over de havermoutpap.
- Je kunt deze Sinterklaas Havermoutpap met kruidnoten serveren met bijv. extra amandelen of zelfs amandelschaafsel er overheen gestrooid. Serveer in ieder geval direct!
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je s’ochtends lekker dit recept voor Sinterklaas ontbijt met havermout en kruidnoten wilt gaan maken!
Geef een reactie