• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Pasta Recepten / Kippenlevertjes met pasta

Kippenlevertjes met pasta

3 juli 2025 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Heb je wel eens ‘orgaanvlees’ gegeten? Dat is vlees dat afkomstig is van de ingewanden en organen van een dier, zoals hersenen, tong, hart, lever en nieren. De kids zijn immers dol op leverworst op brood, maar deze mama geniet meer van bijvoorbeeld gebakken kippenlevertjes met pasta en een scheutje wijn.

Zelf kippenlevertjes met pasta maken

Dit is echt zo’n gerecht dat ik als kind regelmatig at. Mijn moeder kwam thuis met een zakje kippenlevertjes van de slager en stond deze zachtjes te bakken in een pan met gesmoorde uien en meer. De aanbaksels worden losgeroerd met bijvoorbeeld bouillon (of wijn!) en een scheutje slagroom. En worden daarna het liefste geserveerd met lekkere dikke platte pasta zoals pappardelle. Een en al herinneringen voor mij, maar een absolute aanrader mocht je ooit eens kippenlevertjes voor het eerst willen proberen en proeven.

recept kippenlevertjes met pasta © bettyskitchen.nl
recept kippenlevertjes met pasta © bettyskitchen.nl

Kippenlevertjes schoonmaken

En als je dan dit recept voor kippenlevertjes met pasta wilt gaan maken, dan hoef je er niet eens voor naar de slager. Inmiddels vind je in diverse supermarkten de kippenlevertjes in de koelschappen. Belangrijk is om de kippenlevertjes altijd nog even schoon te maken en af te spoelen.

  1. Verwijder ongewenste delen: Snijd eventuele vliesjes, witte peesjes of lelijke plekken weg zodat je schone roodbruine stukken kippenlever hebt.
  2. Los snijden: Snijd de leverkwabben los van elkaar en snijd eventueel grote kwabben zelfs door de helft, zodat alles een beetje gelijke grootte heeft en tegelijkertijd klaar is.
  3. Afspoelen: Spoel de kippenlevertjes altijd grondig af onder koud stromend water. Ik gebruik hier een vergiet of bolzeef voor.
  4. Drogen: Dep vervolgens de kippenlevertjes zachtjes rondom droog met keukenpapier. Daarna zijn ze klaar voor gebruik.

recept kippenlevertjes met pasta © bettyskitchen.nl
recept kippenlevertjes met pasta © bettyskitchen.nl

Nog meer lekkere recepten met pasta en vlees

Er zijn natuurlijk verschillende soorten pasta geschikt om te serveren met een vlezige saus. De brede lint pappardelle is een goede keuze voor deze kippenlevertjes met pasta. Maar je vind op deze website nog veel meer lekkere recepten met pasta en vlees terug. Maak bijvoorbeeld ook eens:

  • Pasta Pappardelle met Stoofvlees
  • Spaghetti met gehaktballen
  • Pasta al Ragu (met gehaktsaus)
  • Traybake met pasta, venkel en worst
  • Spaghetti Carbonara (met ei en spekreepjes)
  • Welke saus bij welke soort pasta?

Print

Kippenlevertjes met pasta

recept kippenlevertjes met pasta © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 4 personen
  • Cuisine: Italiaanse Keuken

Ingredients

  • 2 rode uien (ca  gram)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tomaat, in blokjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 400 gram schoongemaakte kippenlevertjes
  • 1 tl gedroogde italiaanse kruiden
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 100 ml. witte wijn (of gebruik kippenbouillon)
  • 150 ml. slagroom (of kookroom)
  • 300 gram verse pappardelle pasta
  • peper & zout

Voor erbij:

  • 1 groene courgette
  • 1 gele courgette
  • 1 tl. gedroogde Italiaanse kruiden
  • peper & zout
  • olijfolie
  • ½ citroen, uitgeperst

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius (180 hetelucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier. Spoel de courgettes schoon en verwijder de steel. Snijd de courgettes in de lengte in kwarten en snijd elke reep in 4-5 stukken. Verdeel over de bakplaat. Besprenkel met een beetje olijfolie, peper & zout en Italiaanse kruiden en plaats voor 30 minuten in de oven om de garen. Na het bakken besprenkel je de warme courgette met het citroensap en laat een beetje afkoelen of tot kamertemperatuur.
  2. Pel de ui en snijd in halve maantjes. Verhit de olijfolie en een braadpan en bak de uien hierin aan. Verlaag het vuur naar middelmatig en laat de uien 10 minuten met de deksel op de pan zachtjes smoren.
  3. Ondertussen pel je de knoflook en snijd in zeer dunne plakjes. Was de tomaat en snijd in stukjes. Voeg knoflook en tomaten toe aan de pan, roer goed door, plaats weer de deksel op de pan en laat 5 minuten zachtjes mee bakken.
  4. Spoel de kippenlevertjes schoon onder de koude kraan en dep goed droog met keukenpapier.
  5. Verhoog het vuur naar middelhoog en voeg de kippenlevertjes toe aan de pan. Bak deze al scheppende om gedurende 5 minuten.
  6. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Bij mij heeft deze slechts 4 minuten benodigd. Giet af en en spoel koud na. Laat uitlekken.
  7. Verkruimel het bouillonblokje boven de braadpan en schenk de wijn erbij. Roer goed door om op te lossen. Dan gaat dan nog de slagroom erbij en laat je het geheel 1-2 minuten zachtjes doorkoken tot een saus.
  8. Tot slot roer je de gekookte pasta door de saus en laat 1 minuut staan. Deze tijd kun je gebruiken om het citroensap over de courgettes heen te sprenkelen. Serveer de kippenlevertjes met pasta direct en geef er de geroosterde courgette bij als groente bijgerecht.

Eet smakelijk!

Notes

Je kunt de geroosterde courgettes in dit recept ook vervangen door andere geroosterde groenten naar keuze. Maar een mooie salade voor erbij kan natuurlijk ook.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept kippenlevertjes met pasta © bettyskitchen.nl

Bewaar dit recept op Pinterest!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze gebakken kippenlevertjes met pasta pappardelle!

recept kippenlevertjes met pasta © bettyskitchen.nl

Category: Gevogelte Recepten, Pasta Recepten Tags: bouillon, courgette, hoofdgerechten, Italiaanse Keuken, italiaanse kruiden, Kip, kippenlevertjes, knoflook, orgaanvlees, pappardelle, pasta, slagroom, tomaten, uien, witte wijn

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Tropical granola met mango en kokos
Volgend bericht: Panna Cotta met perzik en amandel »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept tiramisu croisant wafels © bettyskitchen.nl

Tiramisu Croisant Wafels

recept dadelcake met pecannoten

Dadelcake met pecannoten en karamel

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept gebakken feta uit de oven feta fourno © bettyskitchen.nl

Gebakken Feta uit de oven (Feta Fourno)

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

pasta datterini met burrata © bettyskitchen.nl

Pasta ‘Datterini’ met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee