Het seizoen van het steenfruit loopt zo langzamerhand ten einde. Dus koop ik nog lekker een bak wilde perziken om deze zomerse panna cotta met perzik en amandel te maken!
Panna Cotta met Perzik maken
Feestje, barbecue of borrelavond gepland? Begin dan vroeg in de middag al met panna cotta met perzik maken. Dit is een heerlijke manier om het seizoensfruit te verwerken voor een heerlijk dessert. En deze romige traktatie is ideaal om elke avond mee af te sluiten.
Gekookte room
Panna Cotta betekent in het Italiaanse: gekookte room. Dit dessert is heel eenvoudig voor te bereiden, want na het koken, dient de pudding een paar uur op te stijven in de koelkast. Met een vleugje amandel door de room, krijgt dit gerecht een verfijnde smaak. Ben je fan van dit recept voor panna cotta met perzik? Maak dan zeker ook eens panna cotta met aardbeien en basilicum!
PrintPanna Cotta met Perzik en Amandel recept
- Cook Time: 25 minutes
- Total Time: 4 hours 25 minutes
- Yield: 4 personen 1x
- Category: dessert
- Cuisine: Italiaanse keuken
Ingredients
- 5 blaadjes gelatine,
- 600 ml slagroom,
- 50 gram suiker,
- 2 eetlepels honing
- 1 vanille peul,
- 1 theelepel amandel essence,
- 3 wilde perziken,
- 25 gram poedersuiker,
- 2 eetlepels amandelschaafsel,
- 2 eetlepels honing.
Extra:
- 2 klein kookpannetje,
- bolzeef,
- 4 kleine glazen,
- oven,
- bakplaat bekleed met bakpapier.
Instructions
- Week de blaadjes gelatine, in een kom met koud water, gedurende 10 minuten.
- Ondertussen stop je de slagroom en het suiker in een klein pannetje. Snijd de vanille peul doormidden, schraap deze uit en stop het merg+peul in de pan. Roer door en breng zachtjes aan de kook gedurende 10 minuten. Voeg daarna de amandel essence toe aan de room.
- Knijp vervolgens de gelatineblaadjes uit en los deze, al roerende, op in het slagroommengsel. Giet de gekookte room in 4 glazen en stop in de koelkast om op te stijven, voor minstens 4 uur.
- Was de wilde perziken, snijd overlangs doormidden en draai de helften van de pit af. Snijd het vruchtvlees in plakken van 1 cm dikte. Verdeel de perziken over de bakplaat en bestrooi met het poedersuiker. Rooster de perziken zo’n 10 cm onder de grill (van je oven). Na 20 minuten haal je de perziken uit de oven en schep in een kommetje. Lepel hier vervolgens de honing overheen en zet apart om af te koelen.
- Haal de panna cotta uit de koelkast en lepel hier de perziken overheen. Het opgevangen sap en honing lepel je ook over het fruit heen. Serveer de panna cotta met perzik en geroosterd amandelschaafsel.
Eet smakelijk!
Groetjes Betty
Notes
Variatietip: in plaats van geroosterde amandelschaafsel, kun je deze panna cotta met perzik ook serveren met grof verkruimelde bitterkoekjes!
Geef een reactie