• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Pasta Recepten / Pappardelle pasta met stoofvlees

Pappardelle pasta met stoofvlees

13 mei 2022 Door Betina Oostveen Reageer

Okee dit is misschien niet een heel zomers pasta recept, maar pappardelle pasta met stoofvlees moet je toch zeker eens op het menu zetten. Dit Italiaanse stoofvlees met lichte saus blijkt namelijk heel goed te passen bij dikke lintpasta en maakt een heerlijk bordje comfortfood.

Favoriete pasta gerecht bij Spaghetteria

Misschien heb je deze combinatie nog nooit uitgeprobeerd, maar ik kan het je echt aanraden! Pasta met stoofvlees is namelijk niet voor niets mijn favoriet als ik weer eens bij Spaghetteria in Utrecht aan het eten ben, dus besloot ik om zelf ook thuis eens een poging te doen. Dus daar sta ik dan met een pan vol stoofvlees, op een druilerige zondagmiddag. De pappardelle pasta kun je zelf maken, maar je kunt tegenwoordig ook goede verse pasta’s in de supermarkt kopen.

recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl

Pasta met runderstoofvlees

De meeste mensen denken bij een pasta maaltijd, juist aan een snel en makkelijk recept, ideaal voor op de doordeweekse avond. En terecht! Pasta is vaak mijn go-to voor avonden waarin ik vooral niet te lang in de keuken wil staan. Dus zelf pasta met runderstoofvlees maken, is dan ook niet een heel voor de hand liggende keuze. Maar ik beloof je, als je het eenmaal geprobeerd hebt, dan ben je zeker verkocht! Neem de tijd om lekker vlees te laten sudderen, maak er een heerlijke saus van en geniet. Weet jij welke pasta’s bij welke saus horen? Een saus met vlees hoort namelijk bij dikke pappardelle lintpasta.

recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl

Wintergroente bij pappardelle met stoofvlees

Zorg alleen dat je vent uit de keuken blijft, want bij mij was er ineens een stuk vlees verdwenen, toen Dylan even kwam kijken wat er op het vuur stond. 🙂 Je kunt gerust extra (winter)groente toevoegen aan deze pappardelle met stoofvlees, en zo maak je er een complete en vitaminerijke avondmaaltijd van. Check hier nog veel meer overheerlijke stoofvlees recepten, die je wellicht ook zou kunnen gebruiken voor je pasta maaltijd 😉


Print

Recept: Pappardelle met stoofvlees

recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Elke pastalover moet dit recept voor pappardelle met stoofvlees proeven! Want zacht gegaarde runderlappen gaan heel goed samen met pasta, wintergroente en rode wijn!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 25 minutes
  • Cook Time: 2 hours
  • Total Time: 2 hours 25 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Pasta
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 700 gram runderlappen (met een lekker vetrandje!)
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • scheutje rode wijn (of azijn)
  • 1 liter runderbouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes verse oregano
  • 1 vleestomaat
  • 400 gram gesneden wintergroenten zoals: kastanjechampignons, cavolo nero, broccoli etc
  • 400 gram (verse) pappardelle of tagliatelle pasta
  • Peper & Zout
  • roomboter
  • olijfolie

Instructions

  1. Haal de runderlappen van tevoren uit de koelkast en laat een half uurtje op kamertemperatuur komen. Dep het vlees droog met keukenpapier.
  2. Pel ondertussen de uien en snijd in dunne parten. Pel de knoflook en snijd deze in dunne plakjes. Mocht je geen ‘voorgesneden wintergroente’ hebben, dan kun je deze tijd ook gebruiken om (andere) hele groente naar keuze fijn te snijden.
  3. Verhit 2 eetlepels roomboter met 3 eetlepels olijfolie in een hapjes of braadpan en schroei de runderlappen rondom dicht, op middelhoog vuur. Voeg de ui en de knoflook toe, bak mee gedurende 2 minuten en blus af met een scheutje rode wijn (of azijn). Schenk de bouillon erbij en stop de laurier en oregano ook in de pan. Breng aan de kook, verlaag het vuur naar matig en laat 1.5 – 2 uur stoven op het fornuis. Check regelmatig of er nog genoeg vocht in de pan zit en voeg anders nog een beetje wijn/bouillon/water toe.
  4. Ontvel ondertussen de vleestomaat: Kerf de vel in met een mes en schenk hier kokend heet water overheen. Laat iets afkoelen en snijd in parten. Verwijder de zaadjes (die gebruiken we niet).
  5. Zodra het vlees gaar en lekker mals is, schep je deze uit de pan en laat een beetje afkoelen. Verhoog het vuur en in de achtergebleven saus roerbak je de wintergroente en tomatenpartjes mee. Laat 5 minuten meestoven.  Trek met 2 vorken het vlees uit elkaar en voeg weer toe aan de braadpan. Breng rustig aan de kook en breng op smaak met zout & peper.  Voeg eventueel nog een klontje boter toe om smeuïg te maken en verwijder tot slot de laurierblaadjes.
  6. Kook ondertussen de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af en voeg toe aan de braadpan. Roer goed door zodat de vleessaus alle pasta bedekt en serveer de pappardelle met stoofvlees direct.

 

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Keywords: stoofvlees, pasta, pappardelle, vlees, rundvlees, rode wijn, tomaten

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze pappardelle pasta met stoofvlees wilt gaan maken.

Category: Pasta Recepten Tags: broccoli, cavolo nero, Italiaanse keuken, kastanjechampignons, knoflook, laurierblaadjes, oregano, rode wijn, runderlappen, rundvlees, stoofschotel, stoofvlees, tomaten, uien

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)
Volgend bericht: Zanddeeg recept voor Quiche en hartige taart »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

vegetarische Gegrilde little gem sla met Gorgonzola en zomerfruit hoofdgerecht, barbecue recept of bijgerecht

Gegrilde little gem sla met Gorgonzola en zomerfruit

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept voor perfecte scrambled eggs maken © bettyskitchen.nl

De perfecte scrambled eggs (roerei)

recept griekse salade met linzen

Griekse salade met linzen

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in