• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Pasta Recepten / Spaghetti met gehaktballen en tomatensaus

Spaghetti met gehaktballen en tomatensaus

23 september 2014 Door Betina Oostveen Reageer

Wist je dat spaghetti met gehaktballen en tomatensaus eigenlijk helemaal niet uit Italië komt?  Het is bedacht door de Italiaanse immigranten in New York, speciaal voor de Amerikanen dus.

spaghetti met gehaktballen (meatballs spaghetti)

Deze versie met grote gehaktballen vind je in de States nog veelvuldig terug op de menukaarten van Italiaanse restaurants  en is eerlijk gezegd erg lekker! Zeker voor de grote vleesliefhebbers.

Meatballs Spaghetti

In diverse films en series hoor je dan ook de term ‘ Meatballs Spaghetti‘  voorbij komen. Lady en haar Vagebond hebben zelfs romantisch een bordje samen weggewerkt. En zeg nou zelf: wie houdt er nou niet van gehaktballetjes?! Maak er een lekkere dikke pasta saus bij en geniet van deze spaghetti met gehaktballen en tomatensaus boordevol extra groente. Hooguit nog een beetje geraspte Parmezaanse kaas overheen en smullen maar!

Print

Recept: Spaghetti met gehaktballen en tomatensaus

Print Recipe
  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Pasta
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ei
  • 500 gr half-om-half gehakt
  • 2 el paneermeel
  • 500 gr (volkoren) spaghetti,
  • 400 gr Italiaanse roerbakgroente
  • 1 blik tomatenstukjes (400 ml)
  • 1 blikje tomatenpuree (7 ml)
  • ½ runderbouillonblokje
  • Peper & zout
  • Olijfolie
  • optioneel: geraspte parmezaanse kaas.

Instructions

  1. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en pers deze uit. Meng de ui, knoflook, gehakt, ei en paneermeel door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en vorm hier vervolgens 20 gehaktballen. Ze mogen best ruim zijn hoor. Verhit een scheut olie in een hapjespan en bak de gehaktballen rondom aan en in slechts 10 minuten zijn deze gaar.
  2. Breng ondertussen een ruime pan met water en zout aan de kook, en kook hierin de pasta volgens de verpakking gaar.
  3. Haal de balletjes uit de hapjespan en zet apart. Bak in het achtergebleven bakvet de Italiaanse roerbakgroente gaar gedurende 5-7 minuten.
  4. Voeg de tomatenstukjes, tomatenpuree en een verkruimeld bouillonblokje toe en breng de saus aan de kook op middelmatige temperatuur gedurende 15 minuten. Pureer de saus met een staafmixer en voeg dan de gehaktballen weer toe aan de saus.
  5. Giet de pasta af en serveer deze met de tomatensaus met gehaktballen. Serveer de spaghetti met gehaktballen en tomatensaus direct.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

spaghetti met gehaktballen (meatballs spaghetti)


pt>

Category: Pasta Recepten Tags: Amerikaanse keuken, knoflook, Koken met aanbiedingen, rundergehakt, rundvlees, uien, wokgroente

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Mr. Cory’s Cookies
Volgend bericht: Reisblog West USA – Dag 7: Arches NP »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • recept pastaschotel met kip en broccoli Pastaschotel met kip en broccoli
  • Gepofte aubergine met geitenkaas Gepofte aubergine met geitenkaas
  • recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl 20x recepten met burrata
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • broodje pulled mushroom vegetarische streetfood party LIDL @bettyskitchen.nl 5 x gezonde inspiratie voor op je boterham

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant cereal maken © bettyskitchen.nl

Croissant Cereal maken

recept baklava met pistachenoten © bettysktichen.nl

Baklava met pistachenoten

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

bananen brood recepten © bettyskitchen

10 gezonde snacks die je zonder schuldgevoel kunt eten

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept pasta alla norma © bettyskitchen.nl

Pasta alla norma

recept pastaschotel met kip en broccoli

Pastaschotel met kip en broccoli

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in