• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Pasta Recepten / Spaghetti met gehaktballen en tomatensaus

Spaghetti met gehaktballen en tomatensaus

23 september 2014 Door Betina Oostveen Reageer

Wist je dat spaghetti met gehaktballen en tomatensaus eigenlijk helemaal niet uit Italië komt?  Het is bedacht door de Italiaanse immigranten in New York, speciaal voor de Amerikanen dus.

spaghetti met gehaktballen (meatballs spaghetti)

Deze versie met grote gehaktballen vind je in de States nog veelvuldig terug op de menukaarten van Italiaanse restaurants  en is eerlijk gezegd erg lekker! Zeker voor de grote vleesliefhebbers.

Meatballs Spaghetti

In diverse films en series hoor je dan ook de term ‘ Meatballs Spaghetti‘  voorbij komen. Lady en haar Vagebond hebben zelfs romantisch een bordje samen weggewerkt. En zeg nou zelf: wie houdt er nou niet van gehaktballetjes?! Maak er een lekkere dikke pasta saus bij en geniet van deze spaghetti met gehaktballen en tomatensaus boordevol extra groente. Hooguit nog een beetje geraspte Parmezaanse kaas overheen en smullen maar!

Print

Recept: Spaghetti met gehaktballen en tomatensaus

Print Recipe
  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Pasta
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ei
  • 500 gr half-om-half gehakt
  • 2 el paneermeel
  • 500 gr (volkoren) spaghetti,
  • 400 gr Italiaanse roerbakgroente
  • 1 blik tomatenstukjes (400 ml)
  • 1 blikje tomatenpuree (7 ml)
  • ½ runderbouillonblokje
  • Peper & zout
  • Olijfolie
  • optioneel: geraspte parmezaanse kaas.

Instructions

  1. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en pers deze uit. Meng de ui, knoflook, gehakt, ei en paneermeel door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en vorm hier vervolgens 20 gehaktballen. Ze mogen best ruim zijn hoor. Verhit een scheut olie in een hapjespan en bak de gehaktballen rondom aan en in slechts 10 minuten zijn deze gaar.
  2. Breng ondertussen een ruime pan met water en zout aan de kook, en kook hierin de pasta volgens de verpakking gaar.
  3. Haal de balletjes uit de hapjespan en zet apart. Bak in het achtergebleven bakvet de Italiaanse roerbakgroente gaar gedurende 5-7 minuten.
  4. Voeg de tomatenstukjes, tomatenpuree en een verkruimeld bouillonblokje toe en breng de saus aan de kook op middelmatige temperatuur gedurende 15 minuten. Pureer de saus met een staafmixer en voeg dan de gehaktballen weer toe aan de saus.
  5. Giet de pasta af en serveer deze met de tomatensaus met gehaktballen. Serveer de spaghetti met gehaktballen en tomatensaus direct.

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

spaghetti met gehaktballen (meatballs spaghetti)


pt>

Category: Pasta Recepten Tags: Amerikaanse keuken, knoflook, Koken met aanbiedingen, rundergehakt, rundvlees, uien, wokgroente

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Mr. Cory’s Cookies
Volgend bericht: Reisblog West USA – Dag 7: Arches NP »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in