Wist je dat spaghetti met gehaktballen en tomatensaus eigenlijk helemaal niet uit Italië komt? Het is bedacht door de Italiaanse immigranten in New York, speciaal voor de Amerikanen dus.
Deze versie met grote gehaktballen vind je in de States nog veelvuldig terug op de menukaarten van Italiaanse restaurants en is eerlijk gezegd erg lekker! Zeker voor de grote vleesliefhebbers.
Meatballs Spaghetti
In diverse films en series hoor je dan ook de term ‘ Meatballs Spaghetti‘ voorbij komen. Lady en haar Vagebond hebben zelfs romantisch een bordje samen weggewerkt. En zeg nou zelf: wie houdt er nou niet van gehaktballetjes?! Maak er een lekkere dikke pasta saus bij en geniet van deze spaghetti met gehaktballen en tomatensaus boordevol extra groente. Hooguit nog een beetje geraspte Parmezaanse kaas overheen en smullen maar!
PrintRecept: Spaghetti met gehaktballen en tomatensaus

- Cook Time: 25 minutes
- Total Time: 25 minutes
- Yield: 4 personen 1x
- Category: Pasta
- Cuisine: Amerikaanse keuken
Ingredients
- 1 kleine ui,
- 2 teentjes knoflook,
- 1 ei,
- 500 gram rundergehakt,
- 500 gram spaghetti,
- 1 zak Italiaanse Wokgroente á 400 gram,
- 1 blik gepelde tomaten (ca. 400 gr),
- 1 blikje tomatenpuree (ca. 7 ml),
- Peper,
- Zout,
- Olijfolie,
- optioneel: geraspte parmezaanse kaas.
Instructions
- Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en pers deze uit. Meng de ui, knoflook, ei en rundergehakt door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en vorm hier vervolgens 20 gehaktballen. Ze mogen best ruim zijn hoor. Verhit een scheut olie in een hapjespan en bak de gehaktballen rondom aan. In slechts 10 minuten zijn deze gaar.
- Breng ondertussen een ruime pan met water en zout aan de kook, en kook hierin de pasta volgens de verpakking gaar.
- Haal de balletjes uit de hapjespan en zet apart. Bak in het achtergebleven bakvet de Italiaanse Wokgroente gaar gedurende 5-7 minuten.
- Voeg het blik gepelde tomaten toe (knijp de hele tomaten eventueel uit met de handen). Vul vervolgens het blik voor de helft met water en voeg ook toe aan de pan. Roer enkel nog de tomatenpuree erdoor en breng op smaak met zout en peper. Laat de tomatensaus 5 minuten doorkoken, en voeg dan de gehaktballen weer toe aan de saus.
- Giet de pasta af en serveer deze met de tomatensaus met gehaktballen. Serveer de spaghetti met gehaktballen en tomatensaus direct.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Geef een reactie