Zijn jullie ook zo dol op gnocchi? De zachte Italiaanse deegkussentjes combineren uitstekend met bijvoorbeeld blokjes salami en een saus van courgette en tomaten. Dit is een makkelijke maaltijd die in een handomdraai op tafel zet.
Gnocchi met salami en courgette
Een doordeweekse maaltijd moet bovenal makkelijk en snel te bereiden zijn. Dit recept voor gnocchi met salami en courgette staat binnen 20 minuten op tafel en is ontzettend lekker. Mijn kids zijn sowieso fan van worst en ook salami. Door deze simpelweg in blokjes te snijden en op te bakken met courgette maak je een vullende basis voor gnocchi met tomatensaus. Probeer het eens en laat me weten wat jij er van vind.
Nog meer lekkere recepten met gnocchi
Gnocchi is dus een heerlijk deegkussentje dat met name in rijke sauzen goed tot hun recht komen. Het maakt er een echte comfortfood maaltijd van. Een rijke saus van tomaten, ui, knoflook en italiaanse kruiden is een aanrader, evenals de bekende Italiaanse salami worst met knoflook. Naast onderstaand recept voor gnocchi met salami en courgette in tomatensaus kan ik je ook zeer zeker een van deze lekkere recepten met gnocchi aanbevelen!
- Gnocchi met paddenstoelen en roomsaus
- Vegetarische spruitjes schotel met gnocchi
- Gnocchi met gehakt en tomatensaus
- Ovenschotel van kip met gnocchi en groenten
- Romige gnocchisoep met champignons
- Vegetarische ‘pulled mushrooms’ met gnocchi
Gnocchi met salami en courgette
Gnocchi zijn overheerlijke Italiaanse deegkussentjes die heerlijk zijn om in een tomatensaus te serveren. Met dit recept voor gnocchi met salami en courgette maak je een super snelle maaltijd met blokjes salami worst en courgette om van te smullen!
- Prep Time: 10 min.
- Cook Time: 10 min.
- Total Time: 20 minuten
- Yield: 4 personen 1x
- Category: Hoofdgerechten met vlees
- Cuisine: Italiaanse keuken
Ingredients
- 1 hele salami worst (250 gram)
- 2 courgettes
- 1 pot tomatensaus (400 ml), met chilipeper*
- 500 gram gnocchi
- olijfolie, voor het bakken
Instructions
- Snijd de uiteinde van de salami worst en trek het vel er af. Snijd de worst daarna in dunne plakken, repen en vervolgens blokjes van 0,5 cm.
- Was de courgette, verwijder de aanzet en snijd de rest in blokjes van 0,5 cm.
- Zet dan een pan water voor het koken van de gnocchi op. Voeg hier een snufje zout aan toe.
- Verwarm een hapjespan met een scheutje olie. Bak hierin de blokjes salami gedurende 2 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg dan de courgette toe aan het bakvet en bak deze zacht (5 minuten). Schenk dan de inhoud van de pot tomatensaus erbij en roer het geheel goed door. Laat 3-4 minuten mee verwarmen op middelmatig vuur.
- Ondertussen voeg je de gnocchi toe aan de pan met water en kook je deze gaar. Mijn gnocchi heeft slechts 2 minuten hiervoor nodig. Giet daarna de gnocchi af door een bolzeef en voeg direct toe aan de saus met salami.
- Roer het geheel goed door en laat 1 minuut zachtjes door verwarmen. Serveer direct.
Buon appetito!
Notes
De chilipeper in dit recept is optioneel, maar wel heel lekker met de salami. Je kunt ook gewone pastasaus/tomatensaus gebruiken. Bak in dat geval ook dan 1 rode peper in fijne stukjes mee met de courgette in de pan.
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze gnocchi met salami en courgette.
Geef een reactie