Ben jij al bekend met de kleinste pasta soort ter wereld? Orzo is namelijk een pasta ter grootte van een korrel rijst. Je komt het in Mediterrane landen tegen en is heerlijk met lekker veel groenten en zelfs een beetje vlees of kip. Vandaag op het menu een Mediterraanse Traybake met orzo, groenten en braadworst.
Een Mediterraanse traybake met orzo, groenten en worst
Geen tijd om uitgebreid te koken? Dan biedt een ‘traybake’ een uitkomst. Geen pannen of ingewikkelde technieken. Gewoonweg alle vlees, groenten etc in hapklare bites snijden en op een bakplaat leggen. Eventjes een half uurtje de oven in schuiven en smullen maar. Deze Mediterraanse traybake met orzo , groenten en worst serveer je bijvoorbeeld met een tomatensaus en zachte aubergine. Alle smaken uit de Mediterane keuken komen samen en zijn eigenlijk nog best gezond!



Nog meer recepten met orzo pasta
Traybakes komen in heel veel vormen en smaken. (Check hier alle recepten op een rijtje). Maar deze Mediterrraanse Traybake met orzo is echt perfect voor een snelle doordeweekse dag. Echter heb ik daarnaast nog veel meer recepten met orzo pasta voor je op de website staan. Check bijvoorbeeld dit Griekse stoofvlees met orzo genaamd Giouvetsi!. En wat dacht je van een heerlijk stukje zalm met spinazie en orzo? Onze eigen Nanda maakt er overigens een heerlijke maaltijdsoep van. En in Italie kun je letterlijk fluiten naar deze ‘Fagioli all’Uccelletto‘ orzo met witte bonen.
Mediterraanse Traybake met Orzo
Bij een traybake denk je vaak aan aardappels, groenten en vlees. Maar wist je dat je ook een traybake kunt maken met rijst of zelfs de werelds’ kleinste pastasoort genaamd ‘orzo’. Deze traybake met orzo is een makkelijke maaltijd en voegt een beetje zon toe aan je dag!
- Prep Time: 10 min.
- Cook Time: 30 min
- Total Time: 40 minuten
- Yield: 4 personen
- Category: Hoofdgerechten met vlees
- Cuisine: Mediterrane keuken
Ingredients
- 275 gram (volkoren) orzo
- 2 rode uien
- 1 (groene) paprika
- 2 aubergines
- 4 (runder) braadworsten
- 690 gram tomatensaus (bijv. Sugocasaa)
- 1 el. Provencaalse kruiden
- 500 ml kokend heet water
Extra:
- zilverfolie
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius (165 hetelucht).
- Gebruik een diepe bakplaat (of een ruime braadslee) zonder bakpapier en strooi de orzo pasta uit in het midden van de bakplaat.
- Pel de ui en snijd in parten. Verwijder de steel en zaadlijst van de paprika en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Verwijder de steel van de aubergine en verwijder het grootse gedeelte van de schil. Snijd daarna de aubergines in de lengte door en in plakjes van 5 mm dikte. Leg de grof gesneden groenten aan weerszijden van de orzo.
- Snijd elke braadworst in de lengte door en trek het ‘velletje’ er af. Snijd daarna elke worst in stukken van 1 cm dikte en plaats op de bakplaat. Hussel alles nu door elkaar en leg evenredig uit op de bakplaat.
- Verdeel je de tomatensaus over de plaat en bestrooi met Provencaalse kruiden. Tot slot giet je het hete water in een cirkel uit over de plaat.
- Dek de bakplaat af met zilverfolie en schuif in de oven gedurende 20 minuten om te garen. Verwijder daarna de folie en bak daarna nog eens 10 minuten. Haal de bakplaat uit de oven, schep het geheel nog een laatste keer goed om en serveer direct!
Buon Appetit!

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Mediterraanse traybake met orzo, courgette en aubergine gaan maken!

Geef een reactie