Wil je vanavond een typisch Hollandse AGV’tje op tafel zetten? Ga dan voor dit heerlijke andijvie stamppot met rundervinken recept. De rauwe andijvie stamp je simpelweg door de gekookte aardappels en serveer met een lekkere bruingebakken gehaktstaaf. Lekker met typisch Hollandse ingelegde mosterdzaadjes!
Hollandse stamppot met rauwe andijvie maken
De nazomer en het najaar zijn echt het seizoen om andijvie te eten. Aan het begin van de winter gaan we sowieso masaal aan de stamppotten dus deze Hollandse stamppot met rauwe andijvie is perfect om nu (nog) te eten. Een heerlijke stoemp van stukken aardappel en andijvie met een lekkere rundervink en mosterdkaviaar voor een klein zuurtje. Dit is een makkelijke maaltijd voor de doordeweekse dag en hij staat ook nog een heel erg snel op tafel! Daar houden we van!
Nog meer heerlijke stamppot recepten voor winterse dagen
Het najaar en de winter vragen nou eenmaal om zwaardere winterkost en dit is dan ook DE tijd van het jaar om lekker te genieten van gestampte aardappels en heerlijke stamppot recepten. Maak bijvoorbeeld ook eens een van deze (Hollandse) klassiekers klaar:
- Stamppot met prei en drie kazen
- Surinaamse Zuurkoolstamppot met tomaat
- Stamppot met witlof, braadworst en piccalilly
- Hete bliksem met appels (en pulled pork)
- 10x Stamppot recepten op een rijtje
Geniet dus heerlijk van nog veel meer heerlijke stamppot recepten deze winter!
Andijvie Stamppot met Rundervinken
Ingredients
- 1200 gram (iets) kruimige aardappels
- 1 grote ui.
- ½ theelepel zout
- 4 rundervinken
- 60 gram stevige roomkaas
- ½ theelepel gemalen nootmuskaat
- 600 gram verse andijvie, gesneden
- 4 eetlepels mosterd kaviaar (optioneel)
- peper & zout
- olijfolie en-of roomboter
Instructions
- Schil de aardappels en snijd in stukken. Pel en snipper de ui. Stop beiden in een kookpan en voeg genoeg water toe om het onder te zetten. Tot slot gaat het zout erbij en plaats de deksel op de pan. Breng de aardappels aan de kook gedurende 20-25 minuten.
- Ondertussen ga je het vlees bereiden. Verwarm een koekenpan of braadpan op mediumhoog vuur. Bak de rundervinken rondom en donkerbruin gedurende 15 minuten. Regelmatig keren.
- Prik met een vork in de aardappels om te kijken of deze gaar zijn. Giet het water af en stop de aardappels terug in de warme pan. Voeg roomkaas en nootmuskaat toe en stamp alvast tot een grove puree. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
- Voeg in 2 – 3 delen de rauwe andijvie toe en stamp deze rustig door de aardappels. Door de warmte zal de andijvie slinken, maar je wilt het geheel grof houden en met een bite. Verdeel de andijviestammpot over de borden en serveer er voor iedereen een rundervink bij.
- In de warme koekenpan kun je nu nog even een scheutje water toevoegen en al verwarmende en roerende de aanbaksels losmaken met een houten lepel. Deze jus kun je vervolgens ook over de borden verdelen. Of serveer apart in een sauskommetje en geef er tevens mosterkaviaar bij.
Eet smakelijk!
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je dit recept er altijd even bij zoeken als je Andijvie stamppot met rundervinken wilt gaan maken!
Geef een reactie