Voor de Meatless Monday maakte ik deze heerlijke, romige gnocchisoep met champignons en paksoi, op basis van kokosmelk. Een maaltijdsoep vol met groenten, lekker verwarmend nu de dagen weer korter en kouder worden. Vinden jullie dit soort soepen ook heerlijk comfortfood in de herfst?
Vegan gnocchisoep met champignons maken
Je kunt deze romige gnocchisoep met champignons en paksoi ook heel goed veganistisch bereiden. Let er dan wel op dat de gnocchi en groentebouillon die je koopt veganistisch is en dat je plantaardige roomboter gebruikt om het geheel te binden. En mocht je daarentegen er juist wel wat vlees in willen verwerken, dan kun je in een aparte koekenpan wat reepjes pancetta of zelfs wat blokjes kipfilet uitbakken en achteraf door de soep roeren. Net wat jij wilt.
Nog meer recepten met gnocchi
Sinds ik gnocchi een aantal jaar geleden heb ontdekt ben ik een absolute fan. Je kunt er eindeloos mee variëren, zowel gekookt als gebakken. Gnocchi is namelijk een goede vervanger voor pasta gerechten zoals in deze gnocchi met roomsaus. Maar lekker gebakken en in een salade zoals bij deze spruitjes schotel met gnocchi is ook erg fijn. Je kunt gnocchi kant-en-klaar kopen in de supermarkt, maar mocht je tijd en zin hebben is zelf maken natuurlijk nog lekkerder! Betty heeft eerder bijvoorbeeld dit lekkere recept gedeeld van zelfgemaakte pompoen gnocchi met salie-roomsaus en champignons. Ook lekker en een tikkeltje Oosters: een gnocchischotel met halloumi kaas en noten. Geniet heerlijk van gnocchi dus!
Recept: Romige gnocchisoep met champignons en paksoi
Voor de Meatless Monday maakte ik deze heerlijke, romige gnocchisoep met champignons en paksoi, op basis van kokosmelk. Een vegetarische – of zelfs vegan – maaltijdsoep vol met groenten, lekker verwarmend nu de dagen weer korter en kouder worden.
- Prep Time: 20 min.
- Cook Time: 20 min.
- Total Time: 40 minutes
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Vegetarisch hoofdgerecht
- Cuisine: Italiaanse keuken
Ingredients
- 300 gram gnocchi
- 200 gram champignons
- 1 paksoi
- 1 witte ui
- 3 teentjes knoflook
- 3 takjes verse tijm
- 1 blokje groentebouillon (voor 0,5 liter bouillon)
- 50 gram (plantaardige) roomboter ongezouten
- 1,5 el. bloem
- 400 ml. kokosmelk
- Peper en zout
Instructions
- Schil de ui en snij in dunne, halve ringen. Borstel of was de champignons schoon, verwijder de onderkant van de pootjes en snij in plakken. Pers de knoflook alvast uit. Van de paksoi snij je zowel de stengels als het blad in reepjes. Rits de blaadjes van de tijm alvast van de takjes.
- Verwarm de boter in een ruime pan op de laag vuur. Voeg de uien en champignons toe en laat voor minimaal 15 minuten zachtjes garen. Roer tussendoor goed door. Vervolgens voeg je de gnocchi, paksoi en knoflook toe en verwarm dit kort mee.
- Los ondertussen het bouillonblokje op in 350 ml. gekookt water. Klop in een kom de bloem door de kokosmelk. Giet vervolgens de bouillon en kokosmelk in de pan. Schep goed door en breng aan de kook. Laat voor 7 minuten zachtjes doorkoken.
- Roer vervolgens de tijm door de soep en flink wat peper. Proef en voeg naar eigen smaak nog zout toe. Klaar om te serveren!
Eet smakelijk.
Liefs, Nanda
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze romige gnocchisoep met champignons en paksoi wilt gaan maken.
Geef een reactie