DIt is alweer het laatste recept van deze Indonesische themaweek en we sluiten af met een heerlijk verkoelend ontbijt, dessert of tussendoortje in de vorm van gezondere spekkoek ijs met bananen, pistache noten en wafels van spekkoek. Jaaaa deze wil jij ook gaan maken!
Gezondere spekkoek ijs met bananen en pistache noten
Diegene die ooit bedacht heeft om bevroren bananen tot gezond ijs te draaien is echt briljant! Niet voor niets kom je de n’icecreams al een aantal jaren tegen op social media. Zijn er inmiddels heel veel recepten voor smoothiebowls op het net te vinden en zetten we deze trend met het warme weer alleen maar voort. Geheel passend in onze Indonesische themaweek maakte ik een gezondere spekkoek ijs met bananen, pistache noten en wafels van spekkoek. Lekker romig maar ook kruidig van smaak en vergezeld van krokante wafeltjes gemaakt van geroosterde spekkoek. Dit gezondere bananenijs is geschikt voor ontbijt, tussendoor of dessert.
Deze week staat de site in het teken van de Indische en Indonesische keuken. Check hier dus nog veel meer lekkere recepten om van te genieten. Van homemade sambal, tot babi kecap en Ayam paniki!
Nog meer gezonde recepten met bananenijs !
Smaakt dit spekkoekijs met bananen en pistache naar meer? Uiteraard hebben wij nog meer recepten voor bananenijs op de website staan. Liefhebbers van koffie kunnen aan de slag met deze Espresso Bowl en gekarameliseerde noten. Deze smoothiebowl met kiwi en avocado is ook een heel gezonde en lekker om de dag mee te beginnen. Zie je de wereld door een roze bril? Dan is deze roze ontbijtsmoothie met frambozen en havermout voor jou! Enjoy!
Recept: Spekkoek IJs met bananen
Dit is een recept voor een heerlijk verkoelend ontbijt, dessert of tussendoortje in de vorm van gezondere spekkoek ijs met bananen, pistache noten en krokante wafels van gebakken spekkoek.
- Prep Time: 10 min. + nachtje in de vriezer
- Cook Time: 2 uur
- Total Time: < 12 uur
- Yield: 2 –4 personen 1x
- Category: Ontbijt
- Method: bevriezen
- Cuisine: Indonesische keuken
- Diet: Vegan
Ingredients
- 3 –4 rijpe bananen (ca 300 gram)
- 100 gram spekkoek
- 100 ml volromige kokosmelk
- ½ tl gemalen kaneel
- ¼ tl gemalen kruidnagel
- ⅛ tl gemalen nootmuskaat
- ⅛ tl gemalen kardemom
- 30 gr pistachenoten, grof gehakt
Extra:
- bakplaat met bakpapier
- diepvrieszakje
- foodprocessor of krachtige blender
Instructions
- Begin een avond van tevoren met de voorbereidingen. Verwarm de oven voor op 80 graden (75 hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de spekkoek in dunne plakjes (max 5 mm) en verdeel over de bakplaat. Schuif in de oven en rooster de spekkoek gedurende 2 uren. Halverwege even keren.
- Pel ondertussen de bananen en snijd in plakjes. Stop in een diepvrieszakje en plaats een nachtje in de vriezer.
- Laat de spekkoek wafels volledig afkoelen buiten de oven en bewaar in een koektrommel tot de volgende dag.
- VOor het serveren: Stop alle ingrediënten behalve de pistachenoten en spekkoek in de blender. Draai dit tot een gladde en romige bananenijs. Verdeel over schaaltjes en top af met pistachenoten en spekkoek wafels. Serveer direct!
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je thuis aan de slag wilt gaan met het maken van dit gezondere spekkoek ijs met bananen, pistache noten en wafels van spekkoek.
Geef een reactie