Print

Recept: Spekkoek IJs met bananen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit is een recept voor een heerlijk verkoelend ontbijt, dessert of tussendoortje in de vorm van gezondere spekkoek ijs met bananen, pistache noten en krokante wafels van gebakken spekkoek. 

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min. + nachtje in de vriezer
  • Cook Time: 2 uur
  • Total Time: < 12 uur
  • Yield: 2 -4 personen 1x
  • Category: Ontbijt
  • Method: bevriezen
  • Cuisine: Indonesische keuken
  • Diet: Vegan

Ingredients

Scale
  • 34 rijpe bananen (ca 300 gram)
  • 100 gram spekkoek
  • 100 ml volromige kokosmelk
  • ½ tl gemalen kaneel
  • ¼ tl gemalen kruidnagel
  • tl gemalen nootmuskaat
  • tl gemalen kardemom
  • 30 gr pistachenoten, grof gehakt

Extra:

  • bakplaat met bakpapier
  • diepvrieszakje
  • foodprocessor of krachtige blender

Instructions

  1. Begin een avond van tevoren met de voorbereidingen. Verwarm de oven voor op 80 graden (75 hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de spekkoek in dunne plakjes (max 5 mm) en verdeel over de bakplaat. Schuif in de oven en rooster de spekkoek gedurende 2 uren. Halverwege even keren.
  2. Pel ondertussen de bananen en snijd in plakjes. Stop in een diepvrieszakje en plaats een nachtje in de vriezer.
  3. Laat de spekkoek wafels volledig afkoelen buiten de oven en bewaar in een koektrommel tot de volgende dag.
  4. VOor het serveren: Stop alle ingrediënten behalve de pistachenoten en spekkoek in de blender. Draai dit tot een gladde en romige bananenijs. Verdeel over schaaltjes en top af met pistachenoten en spekkoek wafels. Serveer direct!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty