In Italie kan men van heel weinig zoveel lekkers maken. Dit recept voor tortellini in brodo gaat een nieuwe liefde bij je aanwakkeren voor zelfgemaakte bouillon. Het maakt namelijk dit hele gerecht waarbij tortellini pasta in bouillon wordt geserveerd.
Wat is tortellini al brodo?
Tortellini pasta is je wellicht al bekend. Deze kleine gevulde pasta wordt in een soort ‘ringetje’ gevouwen en kun je vullen met bijvoorbeeld kaas, spinazie, maar ook vlees. Met name mortadella worst is een favoriet voor tortellini al carne (met vlees). Als je deze pasta dan vervolgens ook nog eens kookt en serveert in een rijke bouillon van vlees en kip dan heb je een op en top Italiaanse klassieker te pakken. Tortellini al brodo wordt in de Emilia Romagna regio van Italië veelal als voorafje geserveerd. Het liefst afgetopt met Parmezaanse kaas. Wist je dat men overigens vaak een stukje korst van de Parmezaan meekookt in de bouillon? Dat maakt het nog lekkerder!
Zelfgemaakte bouillon of van een blokje?
Natuurlijk kun je dit recept ook maken met een bouillon van blokje, maar dat doet het gerecht een beetje teniet. Je wilt echt een rijke en smaakvolle runderbouillon waarbij je het vlees en groenten juist in terug proeft. Zelfgemaakt is wat mij betreft echt de enige manier om deze Tortellini in Brodo te maken. Eigenlijk is dit recept echt heel simpel, maar je weet niet wat je proeft! Belissima! P.S. de stukken vlees of kip die je over hebt na het trekken van de bouillon kun je gebruiken in een pasta saus, nasi of maak er kroketten van.
Nog meer Italiaanse recepten om van te smullen
Nu wordt in Italië de pasta natuurlijk als ‘primi’ gegeten, maar deze tortellini al brodo is voor ons vaak genoeg voor en hele avond maaltijd. De pasta vult namelijk best goed. Maar je zou nog een paar andere kleine Italiaanse gerechten op tafel kunnen zetten en er een compleet feestje van maken. Denk bijvoorbeeld aan diverse Italiaanse vleeswaren en het beleggen van bruschetta met tomaten. Of schuif een schaal met witlof & spek in de oven als bijgerecht. Bij een lekkere italiaanse soep doen deze zelfgemaakte grissini het ook altijd goed. Daarna sluit je de avond af met bijvoorbeeld deze Limoncello tiramisu. Dit beloofd een heerlijke zomer te worden zo 😉
Recept: Tortellini al Brodo (in bouillon)
Tortellini is een kleine gevulde pasta wordt in een soort ‘ringetje’ gevouwen. Met name een vulling van mortadella worst is een favoriet als je hem vervolgens ook nog eens kookt en serveert in een rijke bouillon van vlees en kip. Dit is een Italiaanse klassieker genaamd Tortellini al brodo (in bouillon) en wordt in de Emilia Romagna regio veelal als voorafje geserveerd. Het liefst afgetopt met Parmezaanse kaas.
- Prep Time: 4 uren
- Cook Time: 15 min.
- Total Time: 4 uur en 15 minuten
- Yield: 4 – 6 personen 1x
- Category: pasta
- Cuisine: Italiaanse keuken
Ingredients
- 300 gr tortellini met ‘Mortadella’ vleesvulling
- 50 gr parmezaanse kaas + korst
- 2 el fijngehakte peterselie of tijmblaadjes
Voor de ‘brodo’ bouillon :
- 500 gr kippenbout
- 300 gr soepvlees
- 1 mergpijpje
- 2 L water
- 2 uien
- 1 prei
- 2 wortels
- 2 stengels bleekselderij
- 2 laurier blaadjes
- 10 peperkorrels
- zout & peper
Instructions
- Ga als eerste aan de slag met het maken van de bouillon. Volg hiervoor dit recept en trek hier wel zo’n 4 uren voor uit. Bouillon van een tabletje kan natuurlijk maar dan mis je echt een complete smaak ervaring!
- Terwijl je de bouillon zeeft en laat uithangen in doek ga je verder met onderstaand recept. Maak de soeppan eerst even schoon.
- Giet de afgegoten bouillon terug in de soeppan. Voeg de Parmezaanse kaas korst toe en breng het geheel aan de kook.
- Voeg de tortellini toe aan de bouillon en kook deze beetgaar. Verse pasta heeft slechts 5-6 minuten nodig. Gedroogde variant toch wel 10 – 15 minuten.
- Schep direct de tortellini uit de soep en verdeel over diepe borden. Schep naar wens de hoeveelheid brodo (bouillon) uit over de diepe borden.
- Maak elk bordje af met een beetje verse kruiden. Geef er aan tafel een stukje (stok)brood bij en natuurlijk geraspte Parmezaanse kaas. Serveer direct!
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Notes
Het runder- en kippenvlees heb je na de bereiding van de bouillon niet meer benodigd. Laat afkoelen en bewaar in een luchtdicht bakje in de koelkast. Je kunt dit namelijk gebruiken in een pastasaus, voor door de nasi of maak er bijvoorbeeld (rund)vlees kroketjes van!
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan het maken van deze Tortellini in brodo (boullion)!
Geef een reactie