Print

Recept: Tortellini al Brodo (in bouillon)

Tortellini is een kleine gevulde pasta wordt in een soort ‘ringetje’ gevouwen. Met name een vulling van  mortadella worst is een favoriet als je hem vervolgens ook nog eens kookt en serveert in een rijke bouillon van vlees en kip. Dit is een Italiaanse klassieker genaamd Tortellini al brodo (in bouillon) en wordt in de Emilia Romagna regio veelal als voorafje geserveerd. Het liefst afgetopt met Parmezaanse kaas.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 4 uren
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 4 uur en 15 minuten
  • Yield: 4 - 6 personen 1x
  • Category: pasta
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 300 gr tortellini met ‘Mortadella’ vleesvulling
  • 50 gr parmezaanse kaas + korst
  • 2 el fijngehakte peterselie of tijmblaadjes

Voor de ‘brodo’ bouillon :

  • 500 gr kippenbout
  • 300 gr soepvlees
  • 1 mergpijpje
  • 2 L water
  • 2 uien
  • 1 prei
  • 2 wortels
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 laurier blaadjes
  • 10 peperkorrels
  • zout & peper

 

Instructions

  1. Ga als eerste aan de slag met het maken van de bouillon. Volg hiervoor dit recept en trek hier wel zo’n 4 uren voor uit. Bouillon van een tabletje kan natuurlijk maar dan mis je echt een complete smaak ervaring!
  2. Terwijl je de bouillon zeeft en laat uithangen in doek ga je verder met onderstaand recept. Maak de soeppan eerst even schoon.
  3. Giet de afgegoten bouillon terug in de soeppan. Voeg de Parmezaanse kaas korst toe en breng het geheel aan de kook.
  4. Voeg de tortellini toe aan de bouillon en kook deze beetgaar. Verse pasta heeft slechts 5-6 minuten nodig. Gedroogde variant toch wel 10 – 15 minuten.
  5. Schep direct de tortellini uit de soep en verdeel over diepe borden. Schep naar wens de hoeveelheid brodo (bouillon) uit over de diepe borden. 
  6. Maak elk bordje af met een beetje verse kruiden. Geef er aan tafel een stukje (stok)brood bij en natuurlijk geraspte Parmezaanse kaas. Serveer direct!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Het runder- en kippenvlees heb je na de bereiding van de bouillon niet meer benodigd. Laat afkoelen en bewaar in een luchtdicht bakje in de koelkast. Je kunt dit namelijk gebruiken in een pastasaus, voor door de nasi of maak er bijvoorbeeld (rund)vlees kroketjes van!

Keywords: pasta, tortellini, soep, bouillon, mortadella, Parmezaanse kaas