Pasen is een van mijn favoriet feestdagen! Ik hou van een felgekleurde lente tafel en elk jaar moet er 1 gerecht de absolute show stelen. Veelal is dit in de vorm van een paas taart of iets dergelijks. Dus bedacht ik dit jaar super deluxe Paas brownies met ‘gevulde chocolade eieren’ en cheesecake beslag on top! Deze wil jij toch ook proeven?!
Brownie voor Pasen met chocolade eieren maken
Chocolade liefhebbers zijn ongetwijfeld ook liefhebbers van brownie recepten. Speciaal voor de paasdagen heb ik dan ook een heerlijke ‘Paas Brownie met gevulde chocolade eieren’ gemaakt. Een beetje geïnspireerd op mijn recept voor Cheesecake brownies maken. In het beslag heb ik die super lekkere Paas crème koekjes uit de supermarkt verstopt. En de bovenkant is afgetopt met holle chocolade eieren voorzien van een cheesecake crème vulling met gele dooier. Uiteraard. Hoe vinden jullie deze brownie voor Pasen geworden?
Nog meer lekkere bakrecepten voor Pasen
Zet jij dit jaar ook deze super dikke en rijkgevulde Paas brownie met ‘gevulde chocolade eieren’ op de paastafel? Niet alleen smaakt hij grandioos lekker, maar is het ook nog eens een super toffe uitziende brownie om te maken. Uiteraard heb ik nog meer lekkere bakrecepten voor de paasdagen voor je op de site staan hoor. Neem gerust eens een kijkje bij deze 10x taart recepten voor Pasen. Daar zit vast nog iets lekkers voor je tussen! Hou je meer van (gezonde) paasontbijt of paaslunch recepten? Neem dan zeker eens een kijkje bij deze 20x Paasbrunch recepten.
Recept: Paas Brownies met ‘gevulde eieren’
Deze Paasbrownie is echt een over de top en superdeluxe versnapering voor tijdens de Paasdagen! Niet alleen een brownie, maar ook cheesecake beslag, evenals veel chocolade eieren en de bekende kleine Paas Creme koekjes. De bovenkant ziet er uit alsof er echt gehalveerde eieren bovenop liggen. Het is een super dikke en rijkgevulde brownie om van te genieten. Deel uit aan familie, vrienden, op school, op de speeltuin etc. want deze kan en mag je niet voor jezelf houden 😉
- Yield: 16 stuks 1x
Ingredients
Voor het brownie beslag:
- 200 gram roomboter
- 175 gram pure chocolade
- snufje zout
- 4 eieren (M)
- 250 gram fijne suiker
- 1 tl vanille extract
- 175 gram bloem
- 1 tl bakpoeder
Voor het cheesecake beslag:
- 300 gram roomkaas
- 100 gram fijne suiker
- 1 ei
- 1 tl vanille
- 3 el bloem
Paastoppings:
- 6 – 7 grote holle chocolade eieren (ca 190 gr)
- 1 pak Paas Creme koekjes (175 – 200 gram)
- paar dragee chocolade eieren (- liefst in de kleur van eierschalen)
- gele voedingskleurstof gel
Extra:
- Vierkant bakblik 24–25 cm
- bakspray en bakpapier
- keukenmixer
- Spuitzakje
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Kwast het vierkante bakblik in met een beetje boter of bakspray en bekleed met een lap bakpapier de bodem en twee zijkantjes.
- Voor het brownie beslag smelt je als eerste de roomboter en de chocolade samen in een steelpannetje, op laag-medium vuur. Voeg een snufje zout toe, roer goed door elkaar en draai het vuur uit. Laat het mengsel hierna voor een groot deel afkoelen.
- Ondertussen klop je de ingrediënten voor het cheesecake beslag door elkaar met behulp van de keukenmixer. Niet te lang kloppen!.Schenk het beslag in een spuitzak, maak hem dicht en bewaar in de koelkast tot gebruik. Maak de mixerkom en garde schoon.
- Nu gaan we verder met het brownie beslag: klop op hoge snelheid de eieren met de suiker en vanille bleek en luchtig in de keukenmachine. Na 5 minuten kloppen verlaag je de snelheid naar middelmatig en giet het gesmolten chocolademengsel in een dun straaltje bij de eieren. Zet daarna de keukenmixer uit en spatel de bloem door het brownie beslag.
- Verdeel de helft van het brownie beslag over de bakvorm en spreid goed uit. Druk hier vervolgens de paas creme koekjes in. Knip een puntje van de spuitzak en spuit ongeveer de helft van het cheesecake beslag tussen de koekjes. Lepel hier vervolgens de overige helft van het brownie beslag overheen. Spreid zoveel mogelijk uit.
- Halveer de holle eieren en druk deze zachtjes in het brownie beslag. Vul deze eitjes met het cheesecake beslag – dit vorm het ‘eiwit’ – maar zorg dat je een beetje over houdt. Voeg een klein beetje gele voedingskleurstof gel toe aan het overgebleven cheesecake beslag en lepel dit in het midden van de holle eieren – dit vorm de ‘dooiers’. Halveer een paar dragee eitjes en leg deze tussen de holle eieren. Zo lijkt het net of je stukjes eierschaal in je beslag hebt laten vallen.
- Plaats een rooster net onder het midden van de oven en bak daarna de paas brownies met ‘gevulde eieren’ gedurende 35 -40 minuten in de oven. Haal uit de oven en plaats op een rooster. Laat daarna volledig afkoelen in de vorm en snijd in 16 vierkantjes.
Fijne Paasdagen! Groetjes, Betty
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze superdeluxe paas brownies met gevulde chocolade eieren wilt gaat maken!
Romana
Dit ziet er wel erg lekker uit!