• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Cake recepten / Paas Brownies met ‘gevulde chocolade eieren’

Paas Brownies met ‘gevulde chocolade eieren’

12 april 2022 Door Betina Oostveen 1 Reactie

Jump to Recipe

Pasen is een van mijn favoriet feestdagen! Ik hou van een felgekleurde lente tafel en elk jaar moet er 1 gerecht de absolute show stelen. Veelal is dit in de vorm van een paas taart of iets dergelijks. Dus bedacht ik dit jaar super deluxe Paas brownies met ‘gevulde chocolade eieren’ en cheesecake beslag on top! Deze wil jij toch ook proeven?!

Brownie voor Pasen met chocolade eieren maken

Chocolade liefhebbers zijn ongetwijfeld ook liefhebbers van brownie recepten. Speciaal voor de paasdagen heb ik dan ook een heerlijke ‘Paas Brownie met gevulde chocolade eieren’ gemaakt. Een beetje geïnspireerd op mijn recept voor Cheesecake brownies maken. In het beslag heb ik die super lekkere Paas crème koekjes uit de supermarkt verstopt. En de bovenkant is afgetopt met holle chocolade eieren voorzien van een cheesecake crème vulling met gele dooier. Uiteraard. Hoe vinden jullie deze brownie voor Pasen geworden?

verstopte Paas Creme koekjes
Holle chocolade eieren
Cheesecake-creme vulling

recept paas brownies met gevulde chocolade eieren © bettyskitchen.nl
recept paas brownies met gevulde chocolade eieren © bettyskitchen.nl
recept paas brownies met gevulde chocolade eieren © bettyskitchen.nl

Nog meer lekkere bakrecepten voor Pasen

Zet jij dit jaar ook deze super dikke en rijkgevulde Paas brownie met ‘gevulde chocolade eieren’ op de paastafel? Niet alleen smaakt hij grandioos lekker, maar is het ook nog eens een super toffe uitziende brownie om te maken. Uiteraard heb ik nog meer lekkere bakrecepten voor de paasdagen voor je op de site staan hoor. Neem gerust eens een kijkje bij deze 10x taart recepten voor Pasen. Daar zit vast nog iets lekkers voor je tussen! Hou je meer van (gezonde) paasontbijt of paaslunch recepten? Neem dan zeker eens een kijkje bij deze 20x Paasbrunch recepten.


recept paas brownies met gevulde chocolade eieren © bettyskitchen.nl

Print

Recept: Paas Brownies met ‘gevulde eieren’

recept paas brownies met gevulde chocolade eieren © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Deze Paasbrownie is echt een over de top en superdeluxe versnapering voor tijdens de Paasdagen! Niet alleen een brownie, maar ook cheesecake beslag, evenals veel chocolade eieren en de bekende kleine Paas Creme koekjes. De bovenkant ziet er uit alsof er echt gehalveerde eieren bovenop liggen. Het is een super dikke en rijkgevulde brownie om van te genieten. Deel uit aan familie, vrienden, op school, op de speeltuin etc. want deze kan en mag je niet voor jezelf houden 😉

  • Author: Betina Oostveen
  • Yield: 16 stuks 1x

Ingredients

Scale

Voor het brownie beslag:

  • 200 gram roomboter
  • 175 gram pure chocolade
  • snufje zout
  • 4 eieren (M)
  • 250 gram fijne suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 175 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder

Voor het cheesecake beslag:

  • 300 gram roomkaas
  • 100 gram fijne suiker
  • 1 ei
  • 1 tl vanille
  • 3 el bloem

Paastoppings:

  • 6 – 7 grote holle chocolade eieren (ca 190 gr)
  • 1 pak Paas Creme koekjes (175 – 200 gram)
  • paar dragee chocolade eieren (- liefst in de kleur van eierschalen)
  • gele voedingskleurstof gel

Extra:

  • Vierkant bakblik 24–25 cm
  • bakspray en bakpapier
  • keukenmixer
  • Spuitzakje

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Kwast het vierkante bakblik in met een beetje boter of bakspray en bekleed met een lap bakpapier de bodem en twee zijkantjes.
  2. Voor het brownie beslag smelt je als eerste de roomboter en de chocolade samen in een steelpannetje, op laag-medium vuur. Voeg een snufje zout toe, roer goed door elkaar en draai het vuur uit. Laat het mengsel hierna voor een groot deel afkoelen.
  3. Ondertussen klop je de ingrediënten voor het cheesecake beslag door elkaar met behulp van de keukenmixer. Niet te lang kloppen!.Schenk het beslag in een spuitzak, maak hem dicht en bewaar in de koelkast tot gebruik. Maak de mixerkom en garde schoon.
  4. Nu gaan we verder met het brownie beslag: klop op hoge snelheid de eieren met de suiker en vanille bleek en luchtig in de keukenmachine. Na 5 minuten kloppen verlaag je de snelheid naar middelmatig en giet het gesmolten chocolademengsel in een dun straaltje bij de eieren. Zet daarna de keukenmixer uit en spatel de bloem door het brownie beslag.
  5. Verdeel de helft van het brownie beslag over de bakvorm en spreid goed uit. Druk hier vervolgens de paas creme koekjes in. Knip een puntje van de spuitzak en spuit ongeveer de helft van het cheesecake beslag tussen de koekjes. Lepel hier vervolgens de overige helft van het brownie beslag overheen. Spreid zoveel mogelijk uit.
  6. Halveer de holle eieren en druk deze zachtjes in het brownie beslag. Vul deze eitjes met het cheesecake beslag – dit vorm het ‘eiwit’ – maar zorg dat je een beetje over houdt. Voeg een klein beetje gele voedingskleurstof gel toe aan het overgebleven cheesecake beslag en lepel dit in het midden van de holle eieren – dit vorm de ‘dooiers’. Halveer een paar dragee eitjes en leg deze tussen de holle eieren. Zo lijkt het net of je stukjes eierschaal in je beslag hebt laten vallen.
  7. Plaats een rooster net onder het midden van de oven en bak daarna de paas brownies met ‘gevulde eieren’  gedurende 35 -40 minuten in de oven. Haal uit de oven en plaats op een rooster. Laat daarna volledig afkoelen in de vorm en snijd in 16 vierkantjes.

Fijne Paasdagen! Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept paas brownies met gevulde chocolade eieren © bettyskitchen.nl
recept paas brownies met gevulde chocolade eieren © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze superdeluxe paas brownies met gevulde chocolade eieren wilt gaat maken!

Category: Cake recepten Tags: bloem, brownies, cheesecake, chocolade, eieren, kleurstof, koekjes, Paas Recepten, paaseieren, roomboter, roomkaas, suiker, vanille

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Bistrot David in Utrecht
Volgend bericht: Hele Citroen – Knoflook Kip van de Barbecue »

Lees Interacties

Reacties

  1. Romana

    20 april 2022 om 12:44 am

    Dit ziet er wel erg lekker uit!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee